آریا جوان

آخرين مطالب

عرضه‌ پردازنده‌ گرافیکی AMD Navi به تاخیر افتاد فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - نسل بعدی کارت‌های گرافیک AMD با نام AMD Navi قرار بود تابستان سال 2019 روانه‌ی بازار شود. اما گزارش‌های اخیر حاکی از به تأخیر افتادن عرضه‌ی این محصولات فناورانه و قدرتمند است. 

شرکت AMD به‌تازگی پردازنده‌ی گرافیکی Radeon VII را که بر پایه‌ی نسل دوم معماری وگا طراحی و تولید شده، معرفی کرده است. این پردازنده‌ی گرافیکی از فناوری ساخت 7 نانومتری برخوردار بوده و بازار کامپیوترهای سطح بالا را نشانه رفته است. اکنون AMD بر پایه‌ی قولی که به هوادارانش برای رقابت با RTX 2080 انویدیا داده، این کارت را البته در ابعاد محدود به دست آنان رسانده است. ورود کارت AMD Radeon VII به بازار با درنظرگرفتن موجودی محدود و قیمت نسبتاً بالایی که در زمان عرضه دارد، بیشتر به‌مثابه‌ی رو کردن برگ جدیدی از فناوری‌های این شرکت است. از این واقعیت نباید غافل شد که رادئون VII گرچه با بهبودهایی مختصر تقویت شده، اما همچنان از معماری وگا بهره‌مند است و اکنون چشم‌ها به پردازنده‌ی AMD Navi دوخته شده، کارتی که جهش بزرگ بعدی در نقشه‌ی راه شرکت آمریکایی محسوب می‌شود.
گفته می‌شود که پردازنده‌های گرافیکی Navi محصول بزرگ بعدی AMD است که از گروه فناوری رادئون سر بر خواهد آورد. Navi احتمالاً آخرین نسل پردازنده‌های گرافیکی است که همچنان ژن‌های معماری GCN را با خود دارد. AMD با Radeon Navi بر آن است که تغییراتی بنیادین در معماری برند Radeon اعمال کند، به‌طوری‌که سطح عملکرد و بازدهی آن را به حداکثر ممکن برساند. برای مقایسه بد نیست بدانید که اگرچه Radeon VII از فناوری ساخت 7 نانومتری برخوردار است، اما طراحی آن به‌نوعی فشرده شدن تراشه‌ی معماری نسل اول وگا از 14 نانومتر به 7 نانومتر بود. در روی دیگر سکه، پردازنده‌های گرافیکی Navi این بار از ابتدای راه بر مبنای فناوری ساخت 7 نانومتری طراحی شده‌اند. این شیوه تعریف تراشه از آغاز بر پایه‌ی فناوری ساخت فشرده‌تر به AMD کمک خواهد کرد تا از تمام مزایای چنین طراحی در ساخت تراشه‌ی جدید بهره‌مند شود.
همه‌چیز در مورد پردازنده‌های Navi جذاب به نظر می‌رسد؛ اما ظاهراً قرار است عرضه‌ی این پردازنده‌های گرافیکی تا 3 ماهه‌ی چهارم سال 2019 به تعویق افتد. در گزارش منتشرشده روی وبسایت Cowcotland منابع خبری گفته‌اند که عرضه‌ی پردازنده‌های گرافیکی Navi که قرار بود طبق برنامه‌ی اولیه در تابستان 2019 عرضه شود، تا زمستان امسال به تأخیر افتاده است. مقالات مرتبط:
AMD قصد دارد استیلای انویدیا بر بازار پردازنده‌های گرافیکی را در هم بشکند AMD نسل دوم ZEN و معماری گرافیکی NAVI با لیتوگرافی 7 نانومتری را سال آینده عرضه می‌کند
علت تأخیر در این گزارش ذکر نشده است، اما دو دلیل احتمالی را می‌توان در مورد آن متصور بود. نخست اینکه شاید AMD در تلاش برای تأمین تراشه‌های Radeon VII خود است که با فناوری 7 نانومتری تولید می‌شود، کما اینکه در اولین موج عرضه‌ی این محصول، تعداد عرضه‌‌شده بسیار محدود بود و در سراسر جهان به سرعت موجودی این کارت به اتمام رسید. علت دوم احتمالاً این است که قرار است از پردازنده‌های گرافیکی Navi با اشتهایی سیری‌ناپذیر در کنسول‌های نسل بعدی استفاده شود و AMD قصد دارد پیش از ارائه‌ی این GPU-ها به قطعه‌سازان برای استفاده در کارت‌های گرافیک، سهم قابل توجهی از آن‌ها را تأمین کرده و در سبد کنسول‌ها قرار دهد. پیش از این لیزا سو مدیرعامل AMD و مارک پیپرمستر مدیر حوزه‌ی فناوری این شرکت در مصاحبه‌هایی جداگانه به به‌روزرسانی و تجدیدنظرهای گوناگون در ساخت پردازند‌ه‌های گرافیکی جدید خود اشاره کرده‌اند. مارک پیپر مستر در مصاحبه با خبرگزاری Street می‌گوید: ما واقعاً در آغاز کار با پردازنده‌های سطح بالای Radeon VII با فناوری ساخت 7 نانومتری هیجان‌زده‌ایم. همان‌طور که در ادامه‌ی راه با به‌روزرسانی‌ها و تجدیدنظرهایی در برنامه‌ی تولید و توسعه‌ی پردازنده‌های گرافیکی رادئون سروکار داریم، اطلاعیه‌هایی در مورد این دگرگونی‌ها در طول سال به گوش هواداران‌مان خواهد رسید. اقداماتی که ما در سراسر سال جاری به آن دست خواهیم زد، از نوع همان اقداماتی است که هر ساله در شرکت AMD انجام می‌پذیرد؛ ما نقشه‌ی راه این شرکت را گسترده‌تر از قبل خواهیم چید.
لیزا سو مدیرعامل انویدیا در صحبت‌های دیگری می‌گوید: ما باور داریم که در عرصه‌های زیادی بسیار رقابت‌پذیر شده‌ایم؛ این عرصه‌ها شامل تولید پردازنده‌های رده‌بالای ما نیز می‌شود. مسلماً در بازار امروز محصولات جدیدی برای رقابت وجود دارد. البته ما هم سبد محصولات جدید خود را داریم و در این ترکیب چینش محصولات از جایگاهی استوار برخورداریم. با نگاهی به رهگیری پرتو، من فکر می‌کنم این تکنیک رندرینگ فناوری مهمی است؛ اما مثل تمام فناوری‌های مهم دیگر نیاز به زمان دارد تا اکوسیستم موجود پذیرای آن شود. در حال حاضر ما با دقت بسیار زیاد؛ هم در سطح سخت‌افزاری و هم در سطح نرم‌افزاری در حال کار برای ایجاد این انطباق با اکوسیستم هستیم و انتظار داریم که با ورود این فناوری به بازارهای اصلی، بر اهمیت آن بیش‌ازپیش افزوده شود. منابع خبری همچنین تصریح کرده‌اند که که شایعات و تخمین‌های قبلی از قیمت کارت‌های مختلف Radeon RX بر پایه‌ی پردازنده‌ی گرافیکی Navi، باتوجه‌به سطح عملکرد و گزاره‌ی قیمت کارت Radeon VII در بررسی‌های متعدد، خیلی دور از واقعیت به نظر می‌رسد. گویا در همان حال که AMD تولید محصولات رده‌بالای خود را با فناوری 7 نانومتری آغاز کرده، کارت‌های بعدی این شرکت بر پایه‌ی همین فناوری، با تمرکز بر گزینه‌های متعدد مصارف عام و گیمینگ و با قیمتی کمتر از 500 دلار به دست مصرف‌کنندگان برسد. روی‌هم‌رفته ورود محصولات گرافیکی جدید AMD به بازار، به کاربران امکان ارتقای مناسب کارت‌های نسل قبل خود را خواهد داد. طی این روند کارت‌هایی مانند Radeon RX 590 که به‌نوعی تکرار معماری پلاریس بود و Radeon Vega 56 بر پایه‌‌ی معماری وگا که در حال حاضر با قیمت متعادل 349 تا 399 دلار عرضه می‌شود، امکان ارتقا خواهند یافت. هواداران AMD خواهند توانست در همان محدوده‌ی قیمت کارت‌های قبلی خود، یک کارت هفت نانومتری با معماری Navi تهیه کنند که هم از لحاظ سطح عملکرد و هم از نظر بازدهی آنان را راضی خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/103535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدرتمندترین گوشی نوبیا در تعداد محدود از راه رسید

برخورد وحشتناک کودک با شیشه مغازه حین دوچرخه‌سواری

پیاده شدن مسافر از اتوبوس در حال حرکت

عاقبت رانندگی با سرعت بالا در هوای مه آلود

یک جاده کوهستانی در کارپات رومانیایی

نحوه صحیح حمل کیسه‌های سنگین

گوناگون/ رمزگشایی از روستایی که یک شبه ناپدید شد!

بخشی از سوئیس که متعلق به ایتالیاست

با دَمنده ی هوا، پهپاد درست کرد!

یکی از پربازدیدترین جاذبه های مصر

جوانمردی امیرالمؤمنین(ع) در جنگ ها

پرواز اندازه آدم رو برملا می‌کنه!

چه قاتل کیوتی هستی

علیرضا کمالی از فیلم هفت و نیم

واکنش اکانت اینستاگرام لالیگا به دو گل پیروزی‌بخش بلینگام

حیرت بارسلونا؛ داور ال‌کلاسیکو نمره قبولی گرفت

جنجال در فوتبال آفریقا به خاطر طراحی یک پیراهن!

واکنش کافو به لقب جالب لوکاس واسکز در رئال

مخالفت «وابا» با حضور حامد حدادی در شهرداری گرگان

اعتراض مدیرعامل چادرملو به لغو بازی سرنوشت‌ساز

آلومینیوم-پرسپولیس بدون تماشاگر می‌شود؟

سپاهان دوباره به خاطر هوادارانش جریمه شد

سخت‌ترین رقابت ورزشی در ایران

رونمایی از گزینه جذاب برای تراکتور

رفتن پیولی از میلان قطعی شد

احساسات و اختلالات شایع اگر هیولا بودند چه شکلی می‌شدند؟

5 باور غلط درباره ضدآفتاب که فکرش را نمی‌کردید!

کشف بقایای زنان شکنجه شده‌ به شیوه «مافیاهای ایتالیایی»

پوشش سنتی و دیدنی زنان اروپایی

تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد

جزئیات دادگاه منافقین/ قاضی: مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

نزاع و درگیری لفظی تحلیلگران اینترنشنال در آنتن زنده

جزئیات دیدار رئیسی و مریم نواز شریف؛ توافق برای گسترش آموزش زبان فارسی در پاکستان

احکام جدید قاضی‌القضات؛ خلیلی و قطبی جایگزین مصدق و لاریجانی شدند

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

گوناگون/ این کوه آتشفشانی هر روز 80 گرم طلا فوران می‌کند

با طولانی ترین پل جهان آشنا شوید

شهری متروکه در نزدیکی چرنوبیل

بزرگترین آکادمی بودایی دنیا در چین

یکی از باورنکردنی ترین مکان های فیلیپین

خیلی خوب برای نجات جون زنش تلاش کرد!

دره زیبای باشو در پاکستان

لوکیشن سریال «متهم گریخت» 20 سال پس از پخش آن

مرگ حقه، میکروب بهانه است

واقعا ماجراجویی شگرفی بود

دلداری پرز به لاپورتا قبل از ال‌کلاسیکو!

عظیمی: تیم ملی در آرامش کامل قرار دارد

شکار بزرگ لیورپول از ایتالیا؛ جانشین کلوپ از سری‌آ می‌آید

دستورات تاکتیکی خاص برای چپ‌پای سپاهان