آریا جوان

آخرين مطالب

اگر فیسبوک نباشد چه اتفاقی می‌افتد فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - بررسی روی چند هزار داوطلب نشان داد آن‌ها اگرچه بعد از بستن حساب کاربری فیسبوک افسردگی و اضطراب کمتری داشتند، اما عده‌ی کمی حاضر بودند فیسبوک را برای همیشه ترک کنند.

فیسبوک یکی از موفق‌ترین شبکه‌های اجتماعی است و تابه‌حال هیچ شبکه‌ی اجتماعی دیگری نتوانسته این تعداد از انسان‌ها را از سراسر جهان دور هم جمع کند. فیسبوک بیش از 2.3 میلیارد عضو دارد و این یعنی 30 درصد جمعیت جهان هر ماه از این طریق با یکدیگر تعامل می‌کنند. به همین دلیل اقتصاددانان ارزش تعداد کاربران این شبکه‌ی اجتماعی را تریلیون‌ها دلار برآورد کرده‌اند. البته ناگفته نماند که طی سال‌های اخیر اتهامات مختلفی از جمله اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی، رعایت نکردن حریم خصوصی، دخالت در نتیجه‌ی انتخابات و... به فیسبوک وارد شده و شاید وقت آن رسیده باشد که زندگی را بدون این غول شبکه‌های اجتماعی تصور کنیم. محققان برای این منظور، زندگی تعدادی از فعالان فیسبوک را بعد از بستن حساب کاربری آن‌ها زیر نظر گرفتند. محققان دانشگاه نیویورک و استنفورد چند هزار کاربر فیسبوک را استخدام کرده و سپس از آن‌ها خواستند حساب کاربری فیسبوک خود را به مدت چهار هفته در اواخر سال 2018 غیرفعال کنند. محققان از عدم دسترسی داوطلبان به فیسبوک اطمینان حاصل پیدا کرده و سپس تحقیقات خود را روی زندگی آن‌ها آغاز کردند.
این افراد به‌طور متوسط روزانه یک ساعت اوقات فراغات بیشتری نسبت به قبل داشتند و ترجیح می‌دادند به‌جای گشت زدن در سایر شبکه‌های اجتماعی، این مدت زمان را با دوستان و خانواده سپری کنند یا تلویزیون ببینند. این افراد کمتر از گذشته از اخبار و رویدادها مطلع می‌شدند و نسبت به فعالان شبکه‌های اجتماعی، جبهه‌گیری کمتری نسبت به آن‌ها داشتند. کنار گذاشتن فیسبوک میزان افسردگی و اضطراب آن‌ها را به شکلی قابل‌توجه کاهش داده و شادی و رضایت آن‌ها را افزایش داده بود. این آزمایش به برخی کاربران کمک کرد اعتیاد خود به فیسبوک را کنترل کنند. تعدادی از آن‌ها چند هفته بعد از غیرفعال کردن حساب کاربری فیسبوک و بازگشت مجدد 23 درصد زمان کمتری را در این شبکه‌ی اجتماعی سپری کردند. پنج درصد از این افراد نیز به‌قدری از زندگی بدون فیسبوک راضی بودند که هنوز حساب کاربری خود را فعال نکرده‌اند. تمام افراد شرکت‌کننده با دریافت مبلغی حاضر شده بودند حساب کاربری خود را موقتا غیرفعال کنند و نتیجه‌ی جالب دیگر این بود که داوطلبان حاضر بودند این کار را چهار هفته‌ی دیگر و با 13 درصد پول کمتر انجام دهند؛ اما اغلب آن‌ها حاضر نبودند فیسبوک را برای همیشه ترک کنند. عدم تمایل داوطلبان به ترک دائم فیسبوک نشان می‌دهد این شبکه‌ی اجتماعی علاوه‌بر مشکلاتی که ایجاد می‌کند، ارزش زیادی به مصرف‌کنندگان می‌دهد و عدم استفاده از فیسبوک، این ارزش‌ها را از بین می‌برد. بااین‌حال تعداد زیادی از مردم حاضر به استفاده از خدماتی نیستند که 2.3 میلیارد نفر از آن استفاده می‌کنند و همچنین اگر این خدمات وجود نداشته باشد، شاید تأثیر بهتری روی دنیا بگذارد.
یک شبکه‌ی اجتماعی با افزایش اعضای آن رونق پیدا می‌کند و هرقدر افراد بیشتری به آن اضافه شوند، ارتباطات مردم نیز بیشتر می‌شود و ارزش آن نزد کاربران افزایش پیدا می‌کند؛ دلیل به قدرت رسیدن فیسبوک نیز همین موضوع بود. این شبکه‌ی اجتماعی در سال 2004 بنیان‌گذاری شد و روزبه‌روز تعداد کاربران آن افزایش پیدا کرد. برای درک بهتر این موضوع، شهر پیشرفته‌ای را تصور کنید که امکانات و فرصت‌های جدیدی به شهروندان خود ارائه می‌دهد و سایر مردم با دیدن وضعیت خوب این افراد کم‌کم به این شهر مهاجرت می‌کنند. در مورد فیسبوک نیز شرایط به همین صورت بود، مردم جذب شبکه‌ی اجتماعی می‌شدند که همه‌ی دوستان و اعضای خانواده‌شان در آن فعالیت می‌کردند و این به نفع فیسبوک بود. درواقع فیسبوک اولین شهر بزرگ دیجیتالی بود که مردم زیادی از سراسر دنیا را به یکدیگر پیوند می‌داد. در شهرهای واقعی و فیزیکی، نزدیک بودن به دوستان و اعضای خانواده یکی از عوامل مهمی است که باعث حفظ جمعیت یک منطقه می‌شود. در قرن نوزدهم شهرهای صنعتی به‌دلیل سهولت حمل‌ونقل معمولا در نزدیکی راه‌های آبی شکل می‌گرفتند. اما امروزه حمل‌ونقل دریایی دیگر مانند گذشته اهمیت چندان زیادی در افزایش جمعیت یک منطقه ندارد. عملکرد نهایی یک تیم تحقیقاتی نیز همین موضوع را ثابت می‌کند. این افراد برای انجام یک پروژه‌ی تحقیقاتی به جنوب کالیفرنیا سفر کرده بودند و با اینکه این پروژه‌ی تحقیقاتی بسیار جالب و در شهری بسیار بهتر از شهر خودشان بود، بعد از گذشت یک ماه همه‌ی آن‌ها به شهر اصلی خود و جایی که دوستان و خانواده‌شان حضور داشتند بازگشتند. بازگشت به زادگاه به‌دلیل دلتنگی برای دوستان و خانواده شاید دلیل خوبی برای حفظ جمعیت یک منطقه‌ی مسکونی باشد اما اگر تمام شهروندان آن تصمیم بگیرند باهم به‌جای بهتری نقل مکان کنند، مطمئنا شرایط فرق خواهد کرد.
دو محقق از دانشگاه اقتصاد لندن و دانشگاه هاروارد تصمیم گرفتند وضعیت بریتانیا و فرانسه را در دوران روم و بعد از فروپاشی امپراتوری آن بررسی کنند. بعد از سقوط امپراتوری، نظم سیاسی فرانسه کمتر از بریتانیا تحت تأثیر فروپاشی قرار گرفت و اغلب شهرهای فرانسوی به فعالیت گذشته‌ی خود ادامه دادند. اما در بریتانیا این موضوع برعکس بود و نتیجه این شد که شهرهای جدید بیشتری در بریتانیا نسبت به فرانسه شکل گرفت و سال‌ها بعد نزدیکی شهرهای جدید به مسیرهای آب مزیت زیادی برای شهروندان بریتانیا به همراه داشت. جمعیت در شهرهای جدید افزایش پیدا کرد و بریتانیایی‌ها از به‌روزرسانی شدن شبکه‌ی شهری خود بسیار راضی و خشنود بودند درحالی‌که مردم فرانسه همچنان در حال لایک و اشتراک‌گذاری شهرهای به‌جامانده از اجداد رومی خود بودند. اگر مارک زاکربرگ ، شبکه‌ی اجتماعی که خلق کرده را نابود کند، مطمئنا پلتفرم مشابه دیگری به قدرت خواهد رسید و تمام مردم در آن عضو خواهند شد. اما اگر دوران فیسبوک را محصول خاصی از یک دوره‌ی تاریخی زودگذر در نظر بگیریم، دیدگاه مردم به شبکه‌های اجتماعی و نحوه‌ی استفاده از آن تنها درصورتی بهبود پیدا خواهد کرد که همه‌ی مردم همزمان باهم تصمیم بگیرند دنبال جایگزین بهتری باشند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/104259/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت سامانه‌های پدافندی و مراکز حساس نظامی و امنیتی در کشور

برقراری امنیت کامل در تاسیسات هسته‌ای اصفهان

تسنیم: هیچ گزارشی از انفجار بزرگ یا موشک در اصفهان گزارش نشده است

منابع آگاه: تاسیسات هسته‌ای اصفهان در امنیت کامل قرار دارد

شورای عالی امنیت ملی جلسه اضطراری تشکیل داد؟

روایت یک رسانه درباره انفجارها در آسمان اصفهان و تبریز

شنیده شدن صدای چندین انفجار در اصفهان

المیادین: 5 هدف از سوی پدافند هوایی اصفهان رهگیری شده است

منشا صدای انفجار در تبریز، شلیک پدافند بوده است

انهدام ریزپرنده‌ها؛ شرایط در اصفهان عادی است

پروازهای مهرآباد و برخی دیگر از فرودگاه‌های کشور تعلیق شد؛ باطل شدن پروازها تا 10 صبح

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

گیر افتادن گربه‌ای در سیل دبی

نماهنگ «تنبیه متجاوز»

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می شود؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش