آریا جوان

آخرين مطالب

7 مقصد محبوب گردشگری جهان که در 5 سال گذشته از بین رفته‌اند گردشگری

  بزرگنمايي:

آریا جوان -
ناراحت کننده است که مکان‌های شگفت انگیزی را که دوست داریم یکی یکی از دست می‌دهیم، حتی با اینکه که هر چیزی که برای حفظ و حراست از آن‌ها نیاز است، امروزه در دسترس ماست.
همین چند وقت پیش بود که آتشی سهمناک مروارید معماری گوتیک، کلیسای نوتردام در پاریس را فرا گرفت. تصاویر کلیسایی که در آتش می‌سوخت بلافاصله سرتاسر جهان را فرا گرفت و باعث اندوه و شگفتی همگان شد. نوتردام در طی چندین قرن جنگ و انقلاب استوار ایستاده بود، اما ما در قرن 21 از حفظ آن عاجز ماندیم.
ناراحت کننده است که مکان‌های شگفت انگیزی را که دوست داریم یکی یکی از دست می‌دهیم، حتی با اینکه که هر چیزی که برای حفظ و حراست از آن‌ها نیاز است، امروزه در دسترس ماست.
ما می‌خواهیم به مرور مکان‌های معماری و طبیعی زیبایی بپردازیم که در طول 5 سال گذشته از دست داده ایم و امیدواریم که در آینده بتوان کاری برای توقف این نابودی انجام داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
1- کلیسای نوتردام – پاریس – فرانسه

آتش نوتردام جهان را در بهت و حیرت فرو برد و یک تراژدی غمناک را برای هر شهروند فرانسوی رقم زد. در 15 آپریل 2019 شاهکاری از معماری گوتیک فرانسه در آتشی انبوه گرفتار شد. مطابق با تحقیقات پلیس، آتش از مرکز سقف کلیسا آغاز شد. دلیل این تراژدی هنوز در دست بررسی است. یکی از حدسیات این است که آتش ممکن است در ارتباط با عملیات بازسازی باشد که مدتی بود در اطراف کلیسا انجام می‌شد.
در طول عمر بیشتر از 8 قرن، این کلیسا به عنوان مرکز آموزه‌های دینی و فرهنگی فرانسه و حتی کل جهان و الهام بخش هنرمندان برجسته فراوانی بود. کلیسا نوتردام از چندین جنگ، و چندین انقلاب فرهنگی و مذهبی زنده باقی ماند و وحشتناک است که ما نتوانستیم در قرن 21 آن را حفظ کنیم.
2- ساحل لزیرا – مراکش

یک گذرگاه طاق دار زیبا در ساحل لزیرا از مناطق ویژه گردشگری و از نماد‌های کشور مراکش بود تا زمانی که یک پایه آن در سپتامبر 2016 ریزش کرد. این گذرگاه که از خاک و سنگ به طور طبیعی ایجاد شده بود، سالانه هزاران گردشگر را به خود جذب می‌کرد. برخی از مردم مسئولان محلی را برای ریزش این طاق سرزنش می‌کنند.
چند ماه قبل از ریزش این گذرگاه مردم مشاهده کردند که شکاف‌هایی در آن‌ها وجود دارد و تکه سنگ‌هایی از روی آن می‌ریزد. مردم می‌گویند که از این نشانه‌ها مسئولان می‌توانستند این ریزش را پیش بینی کنند و برای جلوگیری از ریزش آن کاری انجام دهند.
3- معبد بل – پالمیرا - سوریه

معبد اصلی پالمیرا در سال 2015 در میانه جنگ سوریه تخریب شد. این معبد از مهم‌ترین بنا‌های مذهبی قرن اول میلادی و جهان باستان بود. تنها چیزی که امروزه از آن باقی مانده است یک جفت ستون ایستاده در میان خرابه هاست.
شهر پالمیرا که جز میراث جهانی یونسکو نیز هست، امروزه شامل خرابه‌هایی از بنا‌های باستانی، هنر و ادبیات مربوط به قرن‌های اول و دوم میلادی است که در آن هنر‌های روم باستان با سنت‌های محلی ادغام شده است. این شهر دارای بیش از 1000 ستون تاریخی، قناتی رومی و بیشتر از 500 مقبره تاریخی بود که متاسفانه بیشتر آن‌ها در طول جنگ سوریه از بین رفت.
4- پارک ملی جاشوا - کالیفرنیا – آمریکا

پارک ملی درخت جاشوا در کالیفرنیا مکانی شگفت انگیز است که شامل اکوسیستمی منحصر به فرد کویری با ویژگی‌های سورئال جغرافیایی و تنوع عظیمی از گیاهان غیرمعمول بود که در هیچ کجای دیگر از جهان یافت نمی‌شد. در ژانویه 2019 در جریان تعطیلی 35 روزه دولت، بازدید از پارک برای عموم آزاد شد. در این ایام به دلیل عدم وجود نظارت و بی توجهی مسئولان، خرابکاری‌های وحشتناکی توسط غارتگران طبیعت ایجاد شد.
مردم بسیاری از درختان را قطع کردند، با روشن کردن آتش باعث از بین رفتن گونه‌های گیاهی زیادی شد و حتی تعدادی نقاشی گرافیتی نیز از خود در این منطقه زیبا بر جای گذاشتند! به گفته یکی از سرپرستان سابق پارک، حدود 200 تا 300 سال طول می‌کشد تا آسیب‌هایی که در طول این چند هفته به پارک وارد شده است، جبران شوند.
5- پری دریایی کوچک – کپنهاگن – دانمارک

این مجسمه در سال 1909 توسط "ادوارد اریکسون" ساخته شد و در طول عمر کوتاه خود، چندین بار تا کنون تخریب و یا مورد خرابکاری واقع شده است. در اولین خرابکاری این مجسمه بازوی خود را از دست داد. هم چنین تا به حال چندین بار با رنگ‌های مختلف سعی در خراب کردن این مجسمه داشته اند.
خرابکاران این حرکات را به دلایل مختلفی از جمله خستگی، مستی، بیماری‌های روحی و یا فقط به دلیل اعتراض‌های سیاسی انجام داده اند. متاسفانه بعید است که بتوان برای همیشه آن را از خرابکاری خرابکاران دور نگه داشت، اما امیدواریم که بتوان راهی برای حفاظت آن پیدا شود.
6- دریاچه مکنزی – تاسمانی – استرالیا

در ژانویه و فوریه 2016 اتش سوزی سخت و شدیدی قسمت‌های وسیعی از تاسمانی را در بر گرفت که بر روی یکی از زیباترین دریاچه‌های منطقه یعنی دریاچه مکنزی، اثرات مخربی گذاشت. این آتش سوزی همچنین گیاهان منحصر به فرد و بومی این منطقه را مانند نوعی از کاج‌های باستانی نابود کرد که شانسی برای رشد و ترمیم دوباره آن‌ها وجود ندارد.
درکل، این آتش سوزی حدود 20 هزار هکتار از مراتع و بوته زار‌های تاسمانی را از بین برد. اگرچه بعد از گذشت چند سال از فاجعه، گیاهان علائمی از حیات و جوانه زنی را از خود نشان داده اند، اما مدت زمان زیادی طول خواهد کشید تا این مکان دوباره سرسبز و زنده بشود.
7- صخره‌های بیرمم – یورکشایر شمالی – انگلستان

چیز عجیبی نیست که بگوییم توریسم باعث خرابی مکان‌های گردشگری می‌شوند، اما هنوز هم غیرقابل باور به نظر می‌رسد که بگوییم افرادی در چند ثانیه باعث نابودی تاریخی به قدمت 320 میلیون سال شده اند. در ژوئن 2018، عده‌ای یکی از سنگ‌های ایستاده روی صخره‌های بیرمنگام را به پایین غلطاندند و باعث شدند تا این سنگ تکه تکه بشود.
این تکه سنگ که به شکل عجیبی روی صخره‌ای در حالت تعادل ایستاده بود، حاصل اثرات باد و باران و برف، در طی میلیون‌ها سال ایجاد شده بود، اما افرادی پیدا شدند که در چند ثانیه برای تفریح این اثر طبیعی و تاریخی را نابود کردند. آن‌ها علاوه بر این، نام‌های خود را بر روی این تخته سنگ‌ها نیز حکاکی کردند!
درباره آسیب‌هایی که ما به میراث گذشتگان میزنیم چه نظری دارید؟ آیا فکر می‌کنید که راهی برای حفظ و حراست از آن‌ها وجود دارد؟ می‌توانید در بخش زیر ما را از نظرات خود آگاه سازید.
برترینها

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/123031/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

وقتی حیوان خانگی ات یک گاو باشد!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

چرا غیبت بازیگران و خوانندگان در مهمانی طهماسب، لطمه‌ای به آن وارد نکرده است؟

بهترین موقعیت‌های هفته بیست و سوم لیگ برتر

رکوردشکنی تاریخی بایرلورکوزن و ژابی آلونسو

گل دیدنی پولیتانو به فروزینونه از تمامی زوایا

حمایت کلوپ از ستاره لیورپول

فریاد مهاجم سابق لیورپول بر سر داور

پرده‌برداری از تراکتور بدون خمس در قائمشهر

دروسی: لورکوزن شکست‌ناپذیر نیست

هشدار کاپلو به یوونتوس با تمجید از طارمی

برد راحت امامی مقابل حریف کره‌ای و صعود به نیمه‌نهایی

خانمم 3 ماه است که به جدایی فکر می کند

آژانس اتمی: آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است

عباس‌زاده: تاریخ رژیم صهیونیستی به دو مقطع قبل و بعد از حمله تلافی‌جویانه ایران تقسیم شده است

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

تقویم تاریخ/ رحلت معلم قرآن، استاد "محمدتقی شریعتی"

یکی از ظریف ترین منبت کاری و کنده کاری روی چوب

غذا دادن غواص به کوسه گرسنه!

جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند

2 خبر از فیلم کوتاه؛ آخرین وضعیت «ابله» و«آخرین شیهه»

محمدنژاد جوان در نخستین مبارزه پیروز شد

کابوس آلومینیوم دوباره برای عالیشاه و پرسپولیس

درگیری هواداران با ستاره‌های میلان

دستاورد جدید ژرمن‌ها در اروپا پس از 29 سال

استقلال در اندیشه پایین کشیدن پرسپولیس

دانشگر با کتف در رفته تمرین می‌کند!

پاس گل‌ هفته به نام جانشین گلسازترین بازیکن گل‌گهر!

حریف تراکتور نصف تیمش را ندارد!

نوجوان کاراته کار: شکست واقعا مقدمه پیروزی بود

آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل در امارات

فرانسه: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپادهای ایران رهگیری کردیم

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

تفال/ من که باشم که بر آن خاطر عاطر گذرم

با این تست 3٠ ثانیه‌ای سلامت قلب خود را چک کنید

استادانی که سن نمی‌شناسند؛ از اسکورسیزی تا اسپیلبرگ و ایستوود

فنونی‌زاده: پرسپولیس نمونه یک تیم دونده و درنده است

شگرد گلزنی به نساجی در دست ستاره تراکتور

اصلانیان: تیم‌های پایین جدول پیش باخته برابر پرسپولیس هستند

گلر ذخیره تراکتور در مرز آمادگی

اعتراف یورگن کلوپ پس از حذف لیورپول

قاطع‌ترین برد پرسپولیس در راحت‌ترین بازی فصل!

پرویز برومند: به خطیر اعتقاد دارم!

تیم روئینگ دونفره بانوان فینالیست شد

آقامیرزایی در کایاک 200 متر برنز گرفت

مصدوم رباط صلیبی تراکتور برگشت

فرق انسان و سایر موجودات در نوع دوستی

فارس: با بلوف رسانه ای رو به رو هستیم

ایسنا نوشت: حمله خیالی بزرگ به ایران!