آریا جوان

آخرين مطالب

ردگیری کاربران اندروید و iOS با استفاده از اطلاعات کالیبراسیون کارخانه‌ای حسگرها فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - کاربران گوشی‌های هوشمند در معرض حملات جدید در سطح سیستم‌عامل قرار دارند که از جزئیات کالیبراسیون دستگاه‌های آن‌ها بهره‌برداری می‌کند.

روش جدیدی در ردگیری گوشی‌های هوشمند کشف شده است که دستگاه‌های اندروید و iOS را در سطح اینترنت دنبال می‌کند. این روش از برخی جزئیات کارخانه‌ای کالیبراسیون حسگرها استفاده می‌کند که بدون هیچ دسترسی خاصی در دسترس وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها قرار دارد. روش نفوذ به دستگاه‌ها با استفاده از اطلاعات کالیبراسیون، به‌نام SensorID شناخته شد. این روش در دو سیستم‌عامل محبوب گوشی‌های هوشمند، اهداف متفاوتی دارد. محصولات مجهز به سیستم‌عامل iOS از اطلاعات ژیروسکوپ و مغناطیس‌سنج ضربه می‌خورند. در نگاه اول محصولات اندرویدی در معرض خطر بیشتری قرار دارند، چرا‌که به‌جز حسگرهای مذکور، اطلاعات حسگر شتاب‌سنج را نیز در اختیار مجرمان قرار می‌دهند. اطلاعات منتشر شده از گروهی از محققان دانشگاه کمبریج انگلستان نشان می‌دهد که SensorID، محصولات مجهز به iOS را بیشتر از دستگاه‌های اندرویدی مورد حمله قرار می‌دهد. دلیل نفوذ بیشتر نیز این است که اپل ، حسگرهای آیفون و آیپد را در کارخانه کالیبره می‌کند و چنین فرایندی در بسیاری از دستگاه‌های اندرویدی انجام نمی‌شود. تیم تحقیقاتی درباه‌ی روش نفوذ SensorID در مقاله‌ای نوشت: روش تحقیقی ما با تحلیل داده‌های حسگری انجام می‌شود که بدون هیچ‌گونه مجوز خاص قابل دسترسی هستند. ما در فرایند تحلیل، داده‌های کالیبراسیون کارخانه‌ای هر دستگاه را تحلیل می‌کنیم. داده‌هایی که هر تولیدکننده به‌صورت پیش‌فرض در فرمور دستگاه‌ها قرار می‌دهد تا اشتباهات تولیدی در حسگرها را با آن‌ها جبران کند. با استفاده از داده‌های کالیبراسیون دستگاه‌ها، می‌توان پروفایلی منحصربه‌فرد از هر دستگاه ایجاد کرد که مانند حسگر اثر انگشت آن خواهد بود. درنتیجه می‌توان دستگاه قربانی را در سطح اینترنت ردگیری کرد. به‌علاوه همین داده‌ها در زمان تغییر اپلیکیشن‌های مورد استفاده‌ی کاربر نیز استخراج می‌شوند و به‌همین دلیل می‌توان حتی اپلیکیشن‌ها را نیز شناسایی کرد. درنهایت شرکت‌ها یا مجرمان اینترنتی می‌توانند چشم‌اندازی کامل از رفتار کاربران داشته باشند.


استفاده از داده‌های کالیبراسیون و ردگیری کاربران به کمک آن‌ها، دشواری‌های فنی آن‌چنانی برای شرکت‌ها یا مجرمان ندارند. محققان دراین‌باره می‌گویند: استخراج داده‌های کالیبراسیون عموما در کسری از ثانیه انجام می‌شود و به موقعیت و شرایط کاربر و دستگاه‌ هم هیچ وابستگی ندارد. ما حتی تلاش کردیم تا اطلاعات حسگر را در موقعیت‌ها و شرایط دمایی گوناگون استخراج کنیم و هیچ‌یک از آن‌ها تأثیری بر SensorID نداشتند. اطلاعات کالیبراسیون همیشه در دستگاه‌ها ثابت می‌مانند و حتی با بازگردانی کارخانه‌ای نیز تغییر نمی‌کنند. درنتیجه افراد و سازمان‌های ردگیری‌کننده‌ی قربانیان، به داده‌های منحصربه‌فرد همچون IMEI دستگاه‌ها دسترسی خواهند داشت. مقاله‌های مرتبط:
فقط با دیدن یک عکس PNG، گوشی اندروید شما هک می‌شود اپل ضعف امنیتی WPA2 را در به‌روزرسانی اخیر iOS برطرف کرده است
چنین سبکی از ردگیری کاربران، همیشه از چشم آن‌ها مخفی خواهد ماند. دلیل مخفی ماندن نیز این است که وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های ردگیری کننده‌ی کاربران به هیچ مجوزی برای دریافت اطلاعات کالیبراسیون نیاز ندارند. گروه تحقیقاتی سه‌نفره‌ی دانشگاه کمبریج می‌گویند که آسیب‌پذیری SensorID را در ماه‌های پایانی سال 2018 به اطلاع اپل و گوگل رسانده‌اند. اپل این مشکل را با پچ امنیتی CVE-2019-8541 برطرف کرد که در iOS 12.2 در ماه مارس سال جاری میلادی ارائه شد. کوپرتینویی‌ها در پچ امنیتی جدید، نویزهای تصادفی را به خروجی کالیبراسیون دستگاه تزریق می‌کنند. درنتیجه کاربران آیفون و آیپد با هر بار درخواست اطلاعات کالیبراسیون از سوی وب‌سایت‌ها یا اپلیکیشن‌ها، اطلاعاتی متفاوت را ارسال می‌کنند. اپل علاوه‌بر پچ امنیتی، برای اطمینان بیشتر از امنیت دستگاه‌ها، دسترسی مرورگر موبایل سافاری را نیز به اطلاعات حسگر حرکتی محدود کرد. گوگل برخلاف اپل هنوز فعالیت جدی برای حل آسیب‌پذیری انجام نداده است. آن‌ها تنها به محققان اعلام کردند که روند را بررسی می‌کنند. شاید دلیل سرعت عمل اپل، خطر بالای نفوذ در سیستم‌عامل iOS بود. در اکوسیستم اندروید، شاهد دستگاه‌هایی با تنوع بسیار بالا هستیم و اطلاعات کالیبراسیون در اکثر آن‌ها موجود نیست. همان‌طور که قبلا گفته شد، اپل برای عملکرد دستگاه‌ها، کالیبراسیون را روی همه‌ی آن‌ها انجام می‌دهد و اطلاعات کالیراسیون در همه‌ی آیفون‌ها و آیپدها موجود خواهد بود. گوشی‌های حرفه‌ای اندرویدی هم همین روند کالیبراسیون را دنبال می‌کنند و درنتیجه در معرض خطر هستند. گروه محققان برای نمونه روی دستگاه‌های پیکسل 2 و پیکسل 3 گوگل آزمایش انجام دادند و موفق به دریافت اطلاعات شدند. محققان نتایج بررسی خود را در مقاله‌ای در کنفرانس IEEE با موضوع امنیت و حریم خصوصی منتشر کردند. آن‌ها صفحه‌ای به‌عنوان نمونه هم ایجاد کردند و کاربران با مراجعه به این لینک می‌توانند آسیب‌پذیر بودن گوشی خود نسبت به SensorID را بررسی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/123489/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

صخره‌نوردیِ بی‌نظیر کَل و بزهای کوهی در طالقان

ویدیویی بامزه و پربازدید از متهم اصلی کرونا

محصولاتی که ما مصرف می کنیم تو طبیعت به چه شکل بودند؟

چگونه عمر طولانی تری داشته باشیم؟/ ویدئو

سلنا گومز در پشت صحنه یک سریال کمدی

نگاهی به آنونس سریال دوپینگ

فحش کم آورد!

بررسی ابعاد مختلف سریال «جنگل آسفالت»

هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه» برگزار می‌شود

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است

دین‌محمدی: طرفدار ماشین سازی از تراکتور بیش‌تر بود

تشکیل دوباره کمیته انضباطی برای حواشی لیگ برتر بسکتبال

گزارش هیات فوتبال تهران درمورد مرگ یک بازیکن در وسط زمین

اکبرپور: آسیب بزرگی به فوتبال خوزستان وارد شده

برنامه ویژه ستاره بایرن برای بازی برابر رئال

تصمیم ژاوی رختکن بارسلونا را لرزاند

واکنش رنگرز به رقابت حساس گرایی و اسماعیلی

سیتسیپاس: نادال در زمین بی‌رحم است

شانس ایران برای تصاحب یک طلا و 3 برنز

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

امیر آشتیانی برای شرکت در اجلاس وزرای دفاع شانگهای به قزاقستان سفر کرد

زهره الهیان: از اقدام پلیس برای اجرای طرح «نور» حمایت می‌کنیم

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم

دعوای عجیب مدیران بارسا؛ ژاوی باید اخراج شود

رکورد ویژه کادر پزشکی تیم ملی فوتسال

واکنش پپ به بازگشت ستاره منفور بارسا

همه گلهای لیونل مسی در ادوار مختلف کوپا آمریکا

مسی واقعا از پسرش یک فوق ستاره ساخته

بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!

شوک به رئال؛ بلینگام و رودریگو مریض شدند!

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل سازمان «سپند»

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی نیندیشد، همه ما ضرر می‌بینیم

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد، مجلس برنامه می‌دهد

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

«محمد صادقی» بازیگر جنجالی تلویزیون از ایران رفت

نابغه‌ای با چشم‌های حراف |عکس

7 فیلم‌ که مثل «بیبدن» بر اساس پرونده‌ای واقعی ساخته شده‌اند

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است