آریا جوان

آخرين مطالب

معلومات کودکی مهارت‌های بزرگ‌سالی دختران

  بزرگنمايي:

آریا جوان - معلومات کودکی مهارت‌های بزرگ‌سالی
٢٠٨
٠
شهرآرا آنلاین / باید در شرایط متعدد قرار بگیرید تا بتوانید درست اظهار نظر کنید و تصمیم نهایی رضایت‌بخش را البته با نتیجه مثبت بگیرید. حکایت این روزهای تربیت فرزندانمان با این تفکر بی‌ارتباط نیست. اگر ترس ورود آن‌ها به فضاهای بزرگ‌تر جامعه و اجتماع و همچنین دغدغه‌ آیند‌ه‌شان را دارید، باید در مسیری قدم بردارید که مقصد نهایی افسوس و پشیمانی نباشد. قبول کنید از کنار مسئله آموزش به خصوص در سنین پایه و گاهی خردسالی نمی‌توان به راحتی عبور کرد. موضوعی که اگر نادیده به دست گذر زمان سپرده شود قطعا در آینده به معضلی بزرگ تبدیل خواهد شد. به بهانه دغدغه بسیاری از والدینی که ساعت‌ها وقتشان را در کتاب‌فروشی‌ها و مراکز آموزشی مرتبط گذرانده‌اند، پای صحبت بعضی از آن‌ها نشسته‌ایم و چندخطی از خلأ بسیاری از موضوعات آموزشی از قبیل کسب مهارت‌های زندگی که در آن مشهود است را بیان می‌کنیم.
حتما شما هم به این شعار رأی مثبت می‌دهید؛ «کودک باید کودکی کند». این مهم در علم روان‌شناسی اثبات کرده است که اگر خلاف این شعار اتفاق بیفتد، کودک در بزرگ‌سالی دچار ناهنجاری می‌شود. شادمانی در زندگی کودکان به صرف اینکه میهمانی یا رستوران بروند تأمین نمی‌شود. نسل‌های قبل که پای ثابت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودند حتما این مسئله را امروز درک می‌کنند و نتایجش را در ابعاد زندگی خود به تماشا نشسته‌اند. از کتاب‌خوانی، قصه‌گویی، سرک کشیدن به کلاس‌های هنری و... می‌گوییم که امروز خلأ چنین آموزش‌هایی در بین نسل حاضر به خوبی مشاهده می‌شود. البته وقتی پای صحبت خیلی‌هایشان می‌نشینیم از نبود سرگرمی در زمان خود گلایه می‌کنند.
ازتحمیل بپرهیزیم. شاید اگر کتابی را که 20سال پیش خواندن خط به خطش برای شما لذت‌بخش و خاطره‌ساز بوده است به کودکان تحمیل کنید، تمام فضای فکری او را به کتاب عوض کنید. اگر قصد خرید کتابی برای کودکتان دارید حتما نظر او را هم جویا شوید.سعی کنید قبل از خرید کتاب و ابزارهای آموزشی برای کودکانتان، با اهل فن در این حوزه مشورت کنید و بر اساس شناختی که به سلیقه فرزندتان دارید آموزش‌های سبک زندگی و مهارت‌های لازم را به خورد او بدهید. این موضوع را هم آویزه گوشتان کنید که حتی در حوزه خرید کتاب باید حواستان به به‌روزرسانی باشد.
اگر سرنوشت کودکانتان برایتان اهمیت دارد، مهم‌ترین اقدام شما به عنوان والدین او این است که تعادلی بین معلومات و مهارت‌ها برقرار کنید. نمی‌شود بی‌تفاوت از کنار آموزش‌های سبک زندگی در سنین پایه گذشت، با این توصیف که علم روان‌شناسی ثابت کرده است که در دوران کودکی باید به پرورش ذهن فلسفی کمک کرد تا در سایه این تفکر مهارت‌های فکری و آموزشی، مهارت‌های تصمیم‌گیری در شرایط متعدد، مهارت داوری، قضاوت‌های اخلاقی و پردازش اطلاعات را کودک فرا بگیرد.
نباید دل به آمار و ارقامی خوش کرد که سال به سال سیر صعودی در حوزه نشر و چاپ را گواهی می‌دهد. باید اهداف ناشرانی را زیر سؤال برد که اهداف مالی خودشان را که در سایه بی‌تخصصی سیر صعودی به خود گرفته است،به بی‌توجهی به مسائل و مشکلات اقتصادی که دم‌دستی‌ترین آن تهیه کاغذ، تخریب محیط زیست و... است ارحج می‌دانند و حاضرند تن به چاپ ترجمه‌هایی با موضوعاتی بدهند که هیچ سنخیتی با فرهنگ ما ندارد. اصلا شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا این قبیل ناشران اعتقادی به مقوله کارشناسی اثر قبل از چاپ ندارند؟ و چرا هیچ سیستم نظارتی دروازه‌بانی این کار را به عهده نمی‌گیرد؟ راستی چند ناشر سراغ دارید که ارتباط نویسنده با کودک را در اولویت کار خود قرار داده است؟
باید به روحیات و علایق فرزندانتان آگاهی داشته باشید. شاید یک فرزندتان عاشق کتاب باشد اما نه به شکل مکتوب، و دیگری عاشق به دست گرفتن کتاب و درازکشیدن روی کاناپه باشد. این اشکالی ندارد. با خرید کتاب‌های دیجیتالی یا نرم‌افزارهای صوتی می‌توانید آن‌ها را همراهی کنید. شناخت کامل از احساسات فرزندتان قطعا او را خلاق‌تر می‌کند.
افکار بچه‌های امروزی را نمی‌توان با نسل‌های قبل در یک کفه ترازو گذاشت. کودکان امروز به همت و همراهی فضای‌مجازی بیشتر از سن‌وسال خود ادراک خرج و مصرف می‌کنند. پس بدیهی است که آموزش مکتوب باید خیلی سفت و سخت‌تر وارد این مقوله از کار آموزش شود؛ از پیدا کردن راه‌های ارتباطی با کتاب از طرف والدین یا مربیان گرفته تا کتاب‌هایی که همسو با افکار کودکان نگاشته و تصویرسازی می‌شود. باید پذیرفت نظام آموزشی باید فراتر از فضای‌مجازی که ثانیه به ثانیه تنوع ایجاد می‌کند گام بردارد. البته ما هم قبول داریم کتاب‌های موضوعی که صرفا جنبه کاربردی داشته باشد در بازار کتاب بسیار نایاب است؛ اینکه مثلا کودک سه‌ساله‌ای قصد کاشت گلی را داشته باشد یا غذایی بدون خطر را درست کند.
گاهی باید خودتان را با کودکتان همسو و هم‌جهت کنید. این‌قدر کودک شوید تا فرزندتان با شما احساس راحتی کند. چرا راه‌های تشویقی را امتحان نمی‌کنید؟ مثلا ازطریق بازی‌های مورد علاقه‌اش او را وادار به خواندن کتاب کنید. اگر کمتر از شما حرف شنوی دارد، مثلا می‌توانید با کتاب‌هایی شروع کنید که به‌ بروز احساساتی مثل خندیدن، ترسیدن، تقویت اعتماد به نفس،در صف ایستادن،صرفه جویی در مصرف آب،رد شدن از خیابان و... پرداخته است.
طراحی تقویم فرهنگی با مشارکت دستگاه‌های حاکمیتی غیرآموزشی و همچنین والدین دانش‌آموزان می‌تواند به غنای چنین برنامه‌ریزی‌هایی برای انتقال هرچه بهتر تجربیات شهروندی کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/180414/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

صحنه ای جالب از تخم گذاشتن شاهین پشت پنجره

ایده های جالب یک آدم خوش ذوق!

این 9 کار را بعد از 40 سالگی انجام ندهید

«انگل؛ خاکستری»: روایتی تماشایی از یک آخرالزمان انگل‌زده

کنایه‌ بچه به شرایط سخت و عجیب اقتصادی

«برمودا» امشب میزبان عمو قناد است

سروش رفیعی: حاشیه ندارم چون فیلم بازی نمی‌کنم!

نمونه‌ای از جایگیری درست داور رو مشاهده می‌کنید!

گریمالدو: به‌ خاطر ژابی حاضرم به رئال هم بروم!

طارمی دوباره شماره یک خط حمله پورتو

مدافع استقلال به تراکتور می‌رسد

تساوی افغانستان و کویت به سود ایران

اوسمار در انتظار دریافت پیشنهاد مالی باشگاه پرسپولیس

بارسلونا با ستاره اسپانیایی لایپزیگ وارد مذاکره شد

برگزاری دو دیدار تدارکاتی در دستور کار استقلال

آخرین جلسه تمرین ذوب‌آهن پیش از دیدار با آلومینیوم

مهاجم محبوب حسین عبدی دوباره در اردوی ملی

میزبانی ضعیف‌ تایلندی‌ها در برگزاری جام ملت‌های فوتسال آسیا

کریستنسن: هنوز قرارداد دارم و از بارسلونا نمی‌روم

حاج آقا مرادی: اگر کسی ناشناس پیام داد و دنبال آشنایی بود این دنبال دختربازی هست!

این ترفندها باعث می‌شود، بلندقدتر به نظر برسید

درمکان های عمومی همیشه مواظب فرزندتون باشید خطر در کمین است!

خواستگاری دارم که پیش قدم نمیشه چه باید بکنم؟

تمجید امیرعبداللهیان از ابتکار تاریخی آفریقای جنوبی

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

دره های زیبای الموت قزوین

یکی از زیباترین مناظر گله اسب‌های وحشی

صحنه ای نفس گیر از کمک به یک کوسه برای بازگشت به آب

پرسه‌زنی گرگ‌ها در تهرانپارس؟/ ویدئو

جواد خیابانی: نه قهر کردم و نه از تلویزیون می‌روم!

چه خبر از مژده لواسانی و سوگل خلیق؟

ماجرای بیزینس‌های «آقای همساده»

«انگل: خاکستری»؛ روایتی تماشایی از یک آخرالزمان انگل‌زده

وینیسیوس 52 بازی زودتر به مسی رسید!

قریشی: استعفای ربیعی شوک مثبتی به تیم داد

دوشان ولاهوویچ تنها بازیکنی که در تیم الگری می‌درخشد

کاظمیان: داور عامل شکست ما برابر استقلال بود

ریکاوری تراکتوری‌ها با چهره اخمو

همزمانی هفته‌های پایانی لیگ برتر به سود استقلال!

تکلیف بازگشت فرهاد مجیدی به ایران مشخص شد

رای FIBA به سود نماینده بسکتبال ایران

مدافع رئال ال‌کلاسیکو را از دست داد

پرسپولیس عنوان کمترین گل خورده را از استقلال گرفت

بین ناز و التماس تعادل برقرار کنید