آریا جوان

آخرين مطالب

حذف کنکور ظرف 6ماه عملیاتی نمی‌شود/ آمار موسسات غیر مجاز کنکور اجتماعی فرهنگی

  بزرگنمايي:

جوانان نیوز -

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: حذف کنکور ظرف شش ماه و یک سال عملیاتی نمی شود و در حال حاضر 12 هزار آموزشکده در سطح کشور در رابطه با کنکور فعال هستند.
به گزارش پرتال دانشگاهی به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر صبح امروز در سومین همایش آموزش عالی که در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، گفت: در سال 61 دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت، در سال 64 علوم پزشکی ها و غیر پزشکی ها از هم تفکیک شدند، در سال 67 دانشگاه پیام نور ایجاد شد، در دهه 60 دانشگاه جامع علمی کاربردی و در دهه هشتاد شورای تحول علوم انسانی ایجاد شد. در سال 90 بود که دانشگاه فنی و حرفه ای شکل گرفت که این اتفاقات به لحاظ کیفی وضعیتی را رقم زد که بعد از این دهه ها شاهد این وضعیت در آموزش عالی هستیم.
وی ادامه داد: 35 درصد جمعیت دانشجویی کشور متعلق به دانشگاه آزاد، 18 درصد متعلق به دانشگاه مهارتی، 16 درصد مربوط به دانشگاه پیام نور، 15 درصد مربوط به دانشگاه های دولتی و مابقی در موسسات متفرقه تحصیل می کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم افزود: 15 درصد جمعیت دانشجویی ما در دانشگاه های دولتی هستند و این نشان می دهد فقط این 15 درصد از پشتیبانی دولتی برای آموزش رایگان بهره مند هستند، 85 درصد دانشجویان با پرداخت هزینه درس می خوانند و اینکه آیا دانشگاه دولتی دانشجوی پولی داشته باشد یا خیر قابل نقد است.
وی در ادامه به چالش های آموزش عالی اشاره کرد و گفت: آموزش عالی ما با چالش هایی روبرو است که می توان به رشد بی رویه و غیرهدفمند، ضعف نظارتی در آموزش عالی ، افول توانمندی و عدم ارتباط دانش آموختگان با نیاز جامعه از چالش هایی است که باید به آن توجه شود و چاره اندیشی در این خصوص صورت گیرد.
معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: طرح آمایش آموزش عالی بعد از سال 94 شکل گرفت و قرار شد بر اساس آن بسترهای آموزش عالی اصلاح شده و شکل گیرد. ما در حال حاضر دو هزار و 500 مرکز آموزش عالی ، 4.5 میلیون دانشجو با تنوع در رشته ها در زیرنظام های مختلف داریم و از اولویت های مهم آمایش آموزش عالی در حال حاضر ساماندهی مراکز علمی است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود. پراکندگی و گسترش بی رویه مراکز آموزش عالی بسیار چالش آفرین است و شایسته نیست مراکز آموزش عالی صددرصد مستقل باشند، چرا که هرزرفت نیرو و مسائل اقتصادی را به دنبال خود دارند و اگر ما به اقتصاد آموزش عالی توجه کنیم یکی از مباحث آن مربوط به ساماندهی آموزش عالی است.
وی گفت: ما باید به ماموریت گرایی در مراکز آموزش عالی توجه خاصی داشته باشیم. دانشگاه ها نباید خارج از ماموریت خود فعالیت کنند هر دانشگاهی باید در حوزه تخصصی خود فعالیت کند.
شریعتی نیاسر به نظام یکپارچه سنجش و پذیرش دانشجو در آمایش و آموزش عالی اشاره کرد و گفت: وضعیت پذیرش دانشجو باید اصلاح شود و این وضعیت پذیرش مطلوب نیست. نظام پذیرش ما سیستمی است که اضطراب ایجاد می کند و بازار کاذبی ایجاد کرده است. در حال حاضر 12 هزار آموزشکده در کشور وجود دارد که به مباحث کنکور می پردازند که 2 هزار از این آموزشکده ها در تهران فعال بوده و نیمی از آنها نیز غیرمجاز هستند.
شریعتی نیاسر به حذف کنکور اشاره کرد و افزود: حذف کنکور ظرف شش ماه و یک سال عملیاتی نمی شود.
وی همچنین در ادامه به چگونگی تخصیص اعتبار برای مراکز آموزش عالی اشاره کرد و گفت: باید این تخصیص اعتبار بر اساس پارامترهای مختلفی از جمله مباحث کیفی اختصاص یابد.
معاون آموزشی وزیر علوم همچنین به سرانه دانشگاه های برتر دنیا اشاره کرد و گفت: بهترین دانشگاه های ما در سطح یک سرانه ای که دارند 17 میلیون تومان است و با دانشگاه های برتر دنیا از نظر سرانه بسیار فاصله دارد.
وی به شاخص های برنامه ششم در نظام آموزش عالی اشاره کرد و افزود: برنامه ششم در این زمینه برنامه های بسیار خوبی دارد و ما باید برنامه محور باشیم و برنامه داشتن بهتر از بدون برنامه بودن است.
شریعتی نیاسر تصریح کرد: در برنامه ششم مراکز آموزش عالی به مراکز بین المللی، ملی، منطقه ای و محلی تقسیم شده اند که منطبق با نظام سطح بندی ما است. ماموریت دانشگاه های سطح یک ما فراملی، دانشگاه های سطح دو ملی، دانشگاه های سطح سه ما منطقه ای و دانشگاه های سطح چهار ما محلی است.
وی به جمعیت دانشجویی دانشگاه ها بر اساس سطحی که دارند اشاره کرد و گفت: دانشگاه های سطح یک ما باید 5 درصد جمعیت دانشجویی را داشته باشند و جمعیت دانشجویی متناسب با سطح دانشگاه ها باید کنترل شود. دانشگاه های ما در بحث اقتصادی و مالی باید مورد توجه قرار گیرند.
وی به اولویت های آموزش عالی اشاره کرد و گفت: ساماندهی مراکز دولتی از اولویت های ماست، چون بیشتر این مراکز سربار دولت هستند و طرح ساماندهی مراکز دولتی تدوین شده و در ستاد آمایش نیز تصویب شده است.
وی در ادامه به ادغام و تجمیع مراکز و واحدها در آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: به این مسئله در طرح آمایش آموزش عالی توجه شده و باید این مسیر را دنبال کنیم.
شریعتی نیاسر در ادامه به ارتقای سطح اختیارات دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: در این راستا تفویض اختیاراتی صورت گرفته است که می توان به واگذاری تقویم آموزشی ، واگذاری برگزاری دوره های مشترک با دانشگاه های خارجی به دانشگاه های خوب کشور اشاره کرد.
وی به افزایش نقش بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: ما باید از بخش خصوصی حمایت کنیم تا به آموزش عالی ورود پیدا کنند تا بخش دولتی کمتر به درآمدزایی ناشی از افزایش جمعیت دانشجویی بپردازد.
معاون آموزشی وزیر علوم تصریح کرد: دستگاه های آموزش عالی باید بیشتر به بخش نظارتی توجه کرده و آن را تقویت کنند و همچنین حمایت خیرین باید در دانشگاه ها افزایش یابد.
شریعتی نیاسر در ادامه به وضعیت توسعه دکترا اشاره کرد و گفت: در سال 97 و 98 توسعه دکترا را کنترل کردیم و دانشگاه ها از ایجاد دوره های جدید منع شدند مگر اینکه در شرایط خاصی باشند. برای کارشناسی ارشد نیز سال آینده راهکارهایی را در این زمینه خواهیم اندیشید.
منبع

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/31552/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

4 گوشه دنیا/ جزیره‌ای که مرگ در آن فراموش می‌شود!

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

العین، نیمار را از یک دستاورد تاریخی محروم کرد

بازگشت ستاره جوان سپاهان

پرسپولیس بعد از چهار فصل با مربی خارجی در حذفی!

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

آغاز اردو از هجدهم

عادت‌های سبز برای داشتن زمین پاک

گفتگوی بانوی ورزش ایران با آخرین خبر

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بی‏سیم ایران

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد

طلسم 2765 روزه پرسپولیس علیه صعود آلومینیوم!

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

گزارش رئیسی از سفر به پاکستان و سریلانکا: برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

علیرضا فغانی یکی مثل کولینا برای آسیایی‌ها

پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!

دانشگر بدون کتف‌بند در تمرینات

داوید رایا آرسنال را نجات می‌دهد

پیکان به دنبال اولین پیروزی برابر مس

فرصت ویژه برای گرفتن دو انتقام «اوسمار» از گربه سیاه پرسپولیس

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

برگزاری کشتی فرنگی جام تختی بدون مدعیان

تقویت میل جنسی با 5 خوراکی پرطرفدار

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ