آریا جوان

آخرين مطالب

تشکیل گروه امنیت سایبری مشترک؛ پیشنهاد پوتین به ترامپ نگاه سیاسی

  بزرگنمايي:

آریا جوان - روابط بین روسیه و آمریکا به خاطر ادعای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تیره شده است. در دیدار اخیر بین روسای جمهوری این دو کشور، برای حل این بحران چه توافقی صورت گرفت؟

ولادیمیر پوتین ، رئیس­ جمهور روسیه، به آمریکا پیشنهاد ایجاد تشکیل یک گروه امنیت سایبری مشترک را داد. این پیشنهاد به جهت بررسی ادعای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بوده است. در اجلاس بحث‌برانگیز اخیر که در هلسینکی فنلاند برگزار شد، پوتین پیشنهاد داد تا آمریکا و روسیه در کنار یکدیگر و درست مانند دو کشور متحد موضوع مطرح شده درباره دخالت روس‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بررسی کنند. تا پیش از این بین دو کشور تنش‌هایی وجود داشت ولی طی روزهای اخیر به دلایل مختلفی، حجم این تنش‌­ها افزایش یافته است. وزارت دادگستری تحت مدیریت ترامپ به تازگی دوازده مقام امنیتی روسیه را به هک سیستم‌های کامپیوتری کمیته ملی حزب دموکرات در سال 2016 متهم کرده است. مقالات مرتبط:
مایکروسافت در دفع حملات سایبری به دولت آمریکا کمک کرده است روسیه مسئول حمله سایبری به مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی 2018 بود
با این وجود رئیس جمهور روسیه پیشنهاد ایجاد یک گروه تخصصی در حوزه امنیت سایبری بین دو کشور را مطرح کرده است. بر کسی پوشیده نیست که امنیت سایبری برای کشوری مانند آمریکا از مهم‌ترین فاکتورهای امنیت داخلی است که باید به آن توجه‌ ویژه‌ایی داشته باشد. عملیاتی شدن چنین پیشنهادی که حدودا یک سال پیش ترامپ هم در توئیتی آن را توصیه کرده بود، می‌تواند بدترین اتفاق ممکن در روابط پیچیده و عجیب­ و­ غریب بین دو کشور باشد. پوتین در هلسینکی گفت: رئیس جمهور ترامپ بار دیگر ادعای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا را مطرح کرد. من هم همان مواضعی را مطرح می‌­کنم که تا پیش از این بارها گفته‌ام. روسیه آماده است تا برای رفع هرگونه اتهامی از این قبیل به صورت مشترک با آمریکا شرایط را تحلیل و بررسی کند تا در نهایت شبهه‌های به وجود آمده برطرف شود. به طور مثال می‌توانیم این موضوع را در قالب یک گروه مشترک که از متخصصین امنیت سایبری دو کشور تشکیل شده باشد مورد بررسی قرار دهیم. این پیشنهاد را پیش از این هم بارها طی تماس‌هایی با مقام‌های آمریکا مطرح کرده بودیم. در ادامه پوتین گفت: روسیه تمایل دارد تا این همکارهای امنیتی سایبری برای مبارزه با تروریسم هم ادامه داشته باشد. از نمونه‌­های اخیر و موفق همکاری سایبری می­‌توان به همکاری مشترک بین دو کشور در برگزاری منظم و بی‌خطر جام‌جهانی اشاره کرد. به طور کلی ارتباط و هماهنگی بین نیروهای ویژه از همکاری‌های ساده باید به همکاری‌های منظم و با برنامه تبدیل شود. من به آقای ترامپ یادآوری کردم که باید دوباره همکاری‌های مشترک در حوزه ضد تروریسم را راه اندازی کنیم. بعد از انتقادات شدید سال پیش به این توئیت ترامپ که پیشنهاد اولیه برای تشکیل یک واحد امنیت سایبری مشترک با روسیه بود، ترامپ تصمیم گرفت عقب‌نشینی کند و در توضیحات تکمیلی توئیت خود بگوید که این تنها یه پیشنهاد فرضی بوده است.
ترامپ و پوتین حمله سایبری من و پویتن درباره ایجاد یک واحد امنیت سایبری غیرقابل نفود بحث کردیم تا داستان هک انتخاباتی و بسیاری از موضوعات منفی موجود، بررسی و حل شود چه این پیشنهاد به عمل برسد و چه نرسد، این ایده به طور کلی برخلاف هنجارهای رایج امنیت ملی آمریکا است که تا به امروز شاهد بوده‌ایم. درست مانند اینکه آمریکا اجازه بدهد یک روباه وارد قفس مرغ‌ها شود. اینکه روسیه دشمن امنیت سایبری آمریکا است چه از لحاظ تاریخی و چه با نگاه به شرایط حال حاضر بین دو کشور، به راحتی قابل درک است. در سال 2018 کمیته ملی امنیت آمریکا با اطمینان خاطر گفت: در سال 2016 روس‌ها تلاش کردند تا انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 را تحت تاثیر قرار دهند. این اقدام در راستای تمایل همیشگی روسیه برای دخالت در امور داخلی آمریکا و موفقیت رهبران حزب دموکرات در انتخابات است اما اقدامات اخیر کاملا به شکل مستقیم و در چند جبهه بوده است. همچنین این دخالت از لحاظ حجم و ابعاد در تاریخ بین دو کشور بی‌سابقه است. در این گزارش به طور صریح نوشته شده که حجم دخالت‌های روسیه بی‌سابقه و در ابعاد مختلفی از جمله عملیات سایبری بوده است. این موضوع نشان می‌دهد که روسیه تصمیم داشته با دخالت در حوزه‌های مختلفی به ویژ دخالت‌های سایبری در انتخابات آمریکا تاثیر گذار باشد. دخالت روس‌ها در انتخابات
شرکت امنیت سایبری «کِرود استرایک» (Crowd Strike) وظیفه تحقیقات مربوط به هک سیستم‌های کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا در سال 2016 را بر عهده داشته است. این شرکت در گزارش خود به صراحت از روسیه در کنار چین، کره شمالی و ایران به عنوان دشمن‌های جدی آمریکا در حوزه سایبری نام برده است.
ترامپ و پوتین حمله سایبری دن کوتس، رئیس کمیته ملی امنیت آمریکا، چند روز پیش عنوان کرده بود که «چراغ‌های خطر دوباره فعال شده اند». این عبارت وقتی به کار می‌رود که حملات سایبری علیه یک یا چند مورد از دفاتر دولتی، ایالتی یا محلی آمریکا صورت بگیرد. دن کوتس نیز از روسیه، چین، کره شمالی و ایران به عنوان دشمن‌های قسم خورده سایبری آمریکا اسم برد. همچنین وی تاکید داشت که روسیه بی‌رحم‌ترین دشمن آمریکا در حوزه سایبری است و در این‌باره هیچ شکی وجود ندارد. چراغ‌های خطر دوباره فعال شده اند
هنوز مشخص نیست که اگر چنین توافقی صورت بگیرد، آمریکا از این همکاری مشترک چیز قابل توجهی عایدش می شود یا نه، ولی شکی باقی نمی‌ماند که منافع روسیه خیلی بیشتر خواهد بود و فرصت خوبی به این کشور داده می­‌شود تا در امور داخلی آمریکا و موضوعاتی مانند انتخابات دخالت مستقیم‌تری داشته باشد. بررسی بقیه حرف‌هایی که پوتین در هلسینکی درباره این ایده بیان کرده است نیز گواه این موضوع خواهد بود که به احتمال زیاد نتایج این همکاری مشترک، برای آمریکا بسیار اشتباه و خطرناک پیش‌بینی می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/42812/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

صحنه ای جالب از تخم گذاشتن شاهین پشت پنجره

ایده های جالب یک آدم خوش ذوق!

این 9 کار را بعد از 40 سالگی انجام ندهید

«انگل؛ خاکستری»: روایتی تماشایی از یک آخرالزمان انگل‌زده

کنایه‌ بچه به شرایط سخت و عجیب اقتصادی

«برمودا» امشب میزبان عمو قناد است

سروش رفیعی: حاشیه ندارم چون فیلم بازی نمی‌کنم!

نمونه‌ای از جایگیری درست داور رو مشاهده می‌کنید!

گریمالدو: به‌ خاطر ژابی حاضرم به رئال هم بروم!

طارمی دوباره شماره یک خط حمله پورتو

مدافع استقلال به تراکتور می‌رسد

تساوی افغانستان و کویت به سود ایران

اوسمار در انتظار دریافت پیشنهاد مالی باشگاه پرسپولیس

بارسلونا با ستاره اسپانیایی لایپزیگ وارد مذاکره شد

برگزاری دو دیدار تدارکاتی در دستور کار استقلال

آخرین جلسه تمرین ذوب‌آهن پیش از دیدار با آلومینیوم

مهاجم محبوب حسین عبدی دوباره در اردوی ملی

میزبانی ضعیف‌ تایلندی‌ها در برگزاری جام ملت‌های فوتسال آسیا

کریستنسن: هنوز قرارداد دارم و از بارسلونا نمی‌روم

حاج آقا مرادی: اگر کسی ناشناس پیام داد و دنبال آشنایی بود این دنبال دختربازی هست!

این ترفندها باعث می‌شود، بلندقدتر به نظر برسید

درمکان های عمومی همیشه مواظب فرزندتون باشید خطر در کمین است!

خواستگاری دارم که پیش قدم نمیشه چه باید بکنم؟

تمجید امیرعبداللهیان از ابتکار تاریخی آفریقای جنوبی

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

دره های زیبای الموت قزوین

یکی از زیباترین مناظر گله اسب‌های وحشی

صحنه ای نفس گیر از کمک به یک کوسه برای بازگشت به آب

پرسه‌زنی گرگ‌ها در تهرانپارس؟/ ویدئو

جواد خیابانی: نه قهر کردم و نه از تلویزیون می‌روم!

چه خبر از مژده لواسانی و سوگل خلیق؟

ماجرای بیزینس‌های «آقای همساده»

«انگل: خاکستری»؛ روایتی تماشایی از یک آخرالزمان انگل‌زده

وینیسیوس 52 بازی زودتر به مسی رسید!

قریشی: استعفای ربیعی شوک مثبتی به تیم داد

دوشان ولاهوویچ تنها بازیکنی که در تیم الگری می‌درخشد

کاظمیان: داور عامل شکست ما برابر استقلال بود

ریکاوری تراکتوری‌ها با چهره اخمو

همزمانی هفته‌های پایانی لیگ برتر به سود استقلال!

تکلیف بازگشت فرهاد مجیدی به ایران مشخص شد

رای FIBA به سود نماینده بسکتبال ایران

مدافع رئال ال‌کلاسیکو را از دست داد

پرسپولیس عنوان کمترین گل خورده را از استقلال گرفت

بین ناز و التماس تعادل برقرار کنید