آریا جوان

آخرين مطالب

ترک عادتي که موجب مرض نيست! نگاه سیاسی

  بزرگنمايي:

هميشه تا آخرين لحظه صبر مي‌كند؛ منتظر مي‌ماند تا شايد اتفاق خاصي بيفتد و كار طور ديگري پيش برود. اصلا حوصله ندارد كارش را شروع كند، چه برسد به ادامه دادن و به پايان رساندن! هميشه همين طور بوده و هنوز هم اين عادت را ترك نكرده است؛ اين بي‌حوصلگي و بي‌علاقگي به شروع كار بارها به ضررش تمام شده؛ ولي او هنوز هم متوجه نيست و نمي‌خواهد يا نمي‌تواند شرايط را به نفع خودش تغيير دهد.

خيلي از ما هم همين ‌طور عمل مي‌كنيم و آنقدر به اين شيوه عادت كرده‌ايم كه اصلا يادمان رفته شايد اين نوع رفتار صحيح نبوده يا نشانه‌اي از يك مشكل جدي‌تر باشد. به تعويق انداختن کارها و رفتار کردن به اين سياق تحت عنوان اهمال کاري شناخته مي شود، معمولا اين افراد براي شروع كار يا در انجام آن تعلل مي‌كنند؛ در واقع از زماني كه تصميم مي‌گيرند كار خاصي را انجام دهند يا تعهد مي‌كنند آن كار را به پايان برسانند تا زماني كه كار در عمل شروع شده يا به پايان برسد، مدتي بيش از حد معمول مي‌گذرد.

چرا اينقدر معطل مي‌كنيم؟
خيلي‌ها عادت دارند هميشه كارها را ديرتر از آنچه انتظار مي‌رود، انجام دهند، اما همه اين خيلي‌ها دليل اين همه تعلل را نمي‌دانند و به دنبال دانستن آن هم نيستند. اين گروه معمولا تصور مي‌كنند اين ، خصوصيتي ذاتي است؛ بايد بسوزند و بسازند و هميشه در آخرين دقايق كارها را تحويل دهند.

علل متفاوتي منجر به چنين رفتاري مي‌شود، اما نبايد اين نكته را فراموش كنيد كه بخشي از اين رفتارها ممكن است به علت اختلالات و مشكلات روانپزشكي ايجاد شود؛ به عنوان مثال، افسردگي مي‌تواند يكي از عوامل موثر در اين زمينه باشد چراكه فرد افسرده، انگيزه و اشتياق لازم براي شروع كارها را ندارد. علاوه بر اين، كسي كه مضطرب است ممكن است به علت نبود تمركز ناشي از اين مشكل نتواند كارهايش را به موقع انجام دهد. همچنين افراد مضطرب با ترس و نگراني از شروع يك برنامه جديد يا نتيجه آن، ممكن است ترجيح دهند كار را تا جايي كه امكان دارد، به تعويق بيندازند.

اين نكته‌ها مشخص مي‌كند به همين راحتي‌ها هم نبايد تصور كنيم افرادي كه در انجام كارها تعلل كرده و هميشه برنامه‌هايشان را به آينده موكول مي‌كنند «تنبل» هستند و به اين شيوه عادت كرده‌اند؛ چراكه به عقيده متخصصان، اختلالات روانپزشكي هم مي‌تواند در اين زمينه موثر باشد.

اغلب افرادي كه انجام يا شروع كارها را به تعويق مي‌اندازند، دچار اختلالات بارز روانپزشكي نيستند و اين خصوصيت در ميان گروهي از افراد بيشتر به شكل يك ويژگي و عادت رفتاري نمايان مي‌شود.

به هر حال، اين نوع رفتار و عادت هم علل مختلفي دارد كه بهتر است با آنها آشنا باشيم؛ مثلا كسي را تصور كنيد كه چند دفعه مراحل كار را از ابتدا تا انتها كنترل مي‌‌كند تا مطمئن شود همه چيز بدون عيب و نقص انجام شده است. او مي‌داند اين همه تاخير به ضررش تمام خواهد شد، ولي نمي‌تواند طور ديگري عمل كند؛ سال‌ها همين طور زندگي كرده و ميان همه دوستان و آشنايانش هم معروف است كه براي هر كاري تا دقيقه 90 صبر مي‌كند و در آخرين لحظه‌ها تند و با شتاب كارهايش را انجام مي‌دهد!

برخي از افراد ممكن است بخواهند كاري را خيلي خوب، به بهترين شكل و بدون نقص انجام دهند و چون تمايل دارند كارشان بدون كوچك‌ترين ايرادي شروع شده و به پايان برسد، معمولا آنقدر معطل مي‌كنند تا از نگاه خودشان به زمان و شرايط ايده‌آل برسند، غافل از اين ‌كه در دنياي واقعي براي انجام دادن كارها هيچ‌وقت وضع ايده‌آلي كه آنها در ذهنشان ترسيم مي‌كنند، پيش نمي‌آيد و فقط كار بي‌دليل به تعويق مي‌افتد.

گاهي اوقات به اين ويژگي افراد «كمال‌گرايي» گفته مي‌شود كه بار معنايي مثبتي دارد؛ در حالي كه اگر تبعات منفي آن را بر عملكرد فرد در نظر بگيريم، شايد متناسب با آن بارمعنايي مثبتي كه اصطلاح كمال‌گرايي منتقل مي‌كند، نباشد. بنابراين بهتر است اين ويژگي را «بي‌نقص‌گرايي» بناميم كه نشان‌دهنده توقع بالايي است كه دستيابي به آن در زندگي واقعي غيرممكن است. در واقع، گاهي افراد بي‌نقص‌گرا به قدري درگير جزئيات مي‌شوند كه حتي فرصت نمي‌كنند كار را شروع كرده و آن را به مرحله اجرا درآورند.

همچنين اگر فرد بيش از توانش مسئوليت بپذيرد، ممكن است نتواند تعهدات خود را انجام دهد و به‌ناچار حداقل بخشي از كارهايش به موقع تمام نمي‌شود. گاهي هم ممكن است افراد به دليل آشنا نبودن با مهارت‌هاي پايه‌اي مانند اولويت‌بندي و برنامه‌ريزي، با زمان‌بندي نامناسب، بخشي از كارها را به آينده‌اي نامعلوم موكول كنند. در واقع، اگر نتوانيم كارهاي مختلف و متفاوتي را كه بر عهده ماست، به درستي اولويت‌بندي كنيم با اين مشكل روبه‌رو خواهيم شد.

به همين دليل است كه بسياري از ما كارهاي لذت‌بخش و دوست‌داشتني را اول وقت و سر فرصت انجام مي‌دهيم و كارهاي دشوار مي‌ماند براي روزي و وقتي ديگر! اما اگر بتوانيم به درستي كارها را اولويت‌بندي كنيم، اين مشكل هم برطرف خواهد شد.

اگر بدون اولويت‌بندي و برنامه‌ريزي كارهايتان را انجام دهيد، ممكن است ابتدا مشغول بخش‌هاي ساده و لذتبخش شويد و در نتيجه كارهاي سخت‌تر و طولاني‌تر مي‌ماند براي بعد! بنابراين تعجبي ندارد اگر اين گروه هميشه قسمتي از كارها را به تعويق بيندازند و با تاخير آنها را انجام دهند.
ترک عادت,عادات رفتاري غلط , اهمال کاري
اگر به فكر نباشيد...
تا به حال با خودتان فكر كرده‌ايد اگر اين مشكل درمان نشود، چه عوارض و عواقبي در پي خواهد داشت؟ البته اگر شما هم جزو آن گروه هستيد كه فكر مي‌كنند تعلل كردن و به تعويق انداختن كارها مشكل مهمي نيست و نبايد به فكرش بود، خوب است بدانيد متخصصان نظر ديگري دارند.

آنان معتقدند: رفتارهايي از اين دست براي خيلي‌ها حل شده است؛ اين گروه معمولا تنها با ذكر اين‌كه «آدم‌هاي تنبلي» هستند و كارها را «دقيقه 90» انجام مي‌دهند، صورت مساله را پاك مي‌كنند. در واقع آنها آنقدر راحت درباره نوع رفتارشان صحبت مي‌كنند كه گويي مي‌خواهند يكي از ويژگي‌هاي فيزيكي مادرزادي مانند رنگ چشم‌شان را بيان كنند؛ خصوصيتي كه هميشه همين طور بوده و به همين شكل هم باقي خواهد ماند، اما بايد توجه داشت بسياري از اين موارد عادت‌هاي رفتاري هستند كه ما به تدريج آنها را آموخته و با تكرار هم تثبيت‌شان كرده‌ايم. بنابراين اگر روزي تصميم به تغيير بگيريم، حتما توانايي اين كار را خواهيم داشت.

يكي از مهم‌ترين عواقبي كه در صورت ناديده گرفتن اين مساله ايجاد خواهد شد، آن است كه فرد پايين‌تر از توانايي‌هاي بالقوه‌اش عمل مي‌كند؛ به عنوان مثال دانش‌آموزان و دانشجوياني كه عادت دارند شب امتحان درس بخوانند، معمولا با ورود به دانشگاه با يك افت تحصيلي روبه‌رو مي‌شوند كه ناشي از عادات رفتاري غلط است و نه ناتواني فرد.

علاوه بر اين، فشار و سنگيني كارهاي نيمه‌تمامي كه براي روزها و هفته‌هاي بعد باقي مي‌ماند، استرس بيشتري به فرد وارد كرده و موجب سردرگمي و اضطراب بيشتر او مي‌شود. اين مجموعه استرس و نگراني، باعث مي‌شود بتدريج فرد نتواند فعاليت‌هاي لذتبخش و حتي تفريحات را هم به راحتي و درست انجام دهد.

در واقع، اهمال‌كاري منجر به ايجاد عواقب ناگواري مي‌شود كه اگر صادقانه و آگاهانه به آنها دقت كنيد، حتما متوجه تاثيرات مخرب آن بر زندگي‌تان خواهيد شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/4411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

رنگرزی سنتی به سبک مدرن و خلاقانه

ساخت مجسمه شکری

اقدام خطرناک موتورسوار عجول در خیابان

آرزوی مایکل داگلاس برای مرگ در «مرد مورچه‌ای»

پرسپولیس کار سختی نسبت به استقلال دارد

کارشناس فوتبال: تجربه استقلال تعیین کننده است

علی چینی: نباید به استقلال ایراد گرفت

بازیکن سابق فوتسال: ایران منطقی بازی کرد

ایتالیا برای فصل آینده لیگ قهرمانان 5 سهمیه‌ای شد

ابراز نگرانی انگلیس نسبت به امنیت افتتاحیه المپیک پاریس

امیدوارم مدیران تراکتور تصمیم عجولانه‌ای برای نیمکت تیم نگیرند

آذرپیرا مقتدرانه از سد آزادکار ژاپنی گذشت

حواشی جذاب برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی

ستاره جنجالی: سرنوشتم بود که اخراج نشوم!

دستورات رئیس جمهور در نشست پیگیری موضوعات ویژه استان سمنان

طعنه وزیر صهیونیست به گزارش‌ها درباره انفجارهای اصفهان: مسخره است

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

وقتی حیوان خانگی ات یک گاو باشد!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

چرا غیبت بازیگران و خوانندگان در مهمانی طهماسب، لطمه‌ای به آن وارد نکرده است؟

بهترین موقعیت‌های هفته بیست و سوم لیگ برتر

رکوردشکنی تاریخی بایرلورکوزن و ژابی آلونسو

گل دیدنی پولیتانو به فروزینونه از تمامی زوایا

حمایت کلوپ از ستاره لیورپول

فریاد مهاجم سابق لیورپول بر سر داور

پرده‌برداری از تراکتور بدون خمس در قائمشهر

دروسی: لورکوزن شکست‌ناپذیر نیست

هشدار کاپلو به یوونتوس با تمجید از طارمی

برد راحت امامی مقابل حریف کره‌ای و صعود به نیمه‌نهایی

خانمم 3 ماه است که به جدایی فکر می کند

آژانس اتمی: آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است

عباس‌زاده: تاریخ رژیم صهیونیستی به دو مقطع قبل و بعد از حمله تلافی‌جویانه ایران تقسیم شده است

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

تقویم تاریخ/ رحلت معلم قرآن، استاد "محمدتقی شریعتی"

یکی از ظریف ترین منبت کاری و کنده کاری روی چوب

غذا دادن غواص به کوسه گرسنه!

جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند

2 خبر از فیلم کوتاه؛ آخرین وضعیت «ابله» و«آخرین شیهه»

محمدنژاد جوان در نخستین مبارزه پیروز شد

کابوس آلومینیوم دوباره برای عالیشاه و پرسپولیس

درگیری هواداران با ستاره‌های میلان

دستاورد جدید ژرمن‌ها در اروپا پس از 29 سال

استقلال در اندیشه پایین کشیدن پرسپولیس

دانشگر با کتف در رفته تمرین می‌کند!

پاس گل‌ هفته به نام جانشین گلسازترین بازیکن گل‌گهر!

حریف تراکتور نصف تیمش را ندارد!

نوجوان کاراته کار: شکست واقعا مقدمه پیروزی بود

آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل در امارات