آریا جوان

آخرين مطالب

مشکل صنعت تراشه حداقل یک‌ سال دیگر پابرجا خواهد بود فناوری

مشکل صنعت تراشه حداقل یک‌ سال دیگر پابرجا خواهد بود
  بزرگنمايي:

آریا جوان - به گفته‌ی تحلیلگران، افزایش ظرفیت خطوط تولیدی به چند فصل زمان نیاز دارد و به‌ همین ‌دلیل پیش‌بینی می‌شود کمبود تراشه حداقل یک سال دیگر ادامه داشته باشد.

وقتی بحث ‌به افزایش ناگهانی تقاضا می‌رسد، صنعت تراشه واکنش بسیار کندی نشان می‌دهد و این ماجرا سال‌ها است به موضوع بحث تحلیلگران تبدیل شده. شماری از تحلیلگران اعتقاد دارند تقاضا برای تراشه‌ حدودا 30 درصد بیشتر از عرضه است و سه تا چهار فصل طول می‌کشد تا عرضه‌ی فعلی بتواند هم‌سطح تقاضا شود. این گفته اساسا بدین معنی است که کمبود تراشه در سال 2022 ادامه خواهد داشت. براساس گزارش تامز هاردور ، امروزه تقریبا تمامی دستگاه‌های الکترونیکی دارای تراشه هستند و همین موضوع باعث شده است تقاضا برای محصولات نیمه هادی در بالاترین حد ممکن باشد. به‌علاوه هرچه زمان می‌گذرد بر پیچیدگی تراشه‌ها افزوده و تولید آن‌ها سخت‌تر از قبل ا می‌شود. آمار نشان می‌دهد تعداد تراشه به ‌ازای هر دستگاه در حال افزایش است. در سال گذشته‌ی میلادی چندین عامل اضافه باعث بالا رفتن تقاضا برای تراشه‌ شدند و آن را به‌ حدی رساندند که صنعت توانایی پاسخ‌گویی به آن نداشت. این وضعیت همچنان ادامه دارد و روی صنایع مختلفی اثر گذاشته است. در سال 2020 به ‌دلیل دنیاگیری ویروس کرونا و روی آوردن مردم به دورکاری و آغاز قرنطینه‌های خانگی، تقاضا برای رایانه‌ی شخصی و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی (که شامل کنسول‌ بازی و تلویزیون و وسایل خانه‌ی هوشمند می‌شود) بالا رفت. مردم برای گذراندن وقت خود در خانه به وسایل مختلف نیاز داشتند و همین موضوع روی افزایش تقاضا اثر در خور توجهی گذاشت. ظرفیت فعلی تولید (تعداد تراشه‌های قابل‌ ساخت) در سال 2018 و 2019 توانست به‌سختی جوابگوی تقاضا باشد و وقتی در سال 2020 و 2021 تقاضا بیش‌ازپیش بالا رفت، صنعت تراشه توانایی پاسخ‌گویی به آن را از دست داد. تحلیلگر تامز هاردور می‌نویسد در سال 2018 تقاضا برای محصولات اینتل به‌شدت بالا رفت و همین اتفاق باعث شد تیم آبی اقداماتی انجام بدهد؛ اما شاهد بروز رخدادی مشابه برای دیگر شرکت‌های فعال در صنعت نبودیم. به‌عنوان نتیجه‌ی این اتفاق، دنیا امروزه با مشکلاتی جدی در زمینه‌ی ظرفیت تولید و سیستم پکیجینگ تراشه مواجه شده است. در کنار این‌ها جنگ تجاری ایالات متحده‌ی آمریکا و چین باعث شد تعداد زیادی از شرکت‌ها تصمیم بگیرند حجم در خور توجهی تراشه خریداری و انبار کنند. این اتفاق در نهایت فشار زیادی به زنجیره‌ی تأمین شرکت‌های تراشه‌ساز وارد کرد. به ‌دلیل تقاضای زیاد برای تراشه‌ها، سهام شرکت‌های فعال در صنعت نیمه هادی در فصل‌های گذشته سر به ‌فلک کشیده است و آمار نشان می‌‌دهد تمامی این شرکت‌ها فراتر از حد انتظار تحلیلگران ظاهر شده‌اند. هارلان سور ، از تحلیلگران مؤسسه‌ی نام‌آشنای جی پی مورگان، می‌گوید تعداد تراشه‌های عرضه‌شده توسط شرکت‌های نیمه هادی حدودا 10 تا 30 درصد کمتر از تقاضا است و مدت‌ها طول می‌کشد تا وضعیت به حالت عادی برگردد. همان‌طور که اشاره کردیم، مدت‌زمان پیش‌بینی‌شده برای هم‌سطح‌ شدن عرضه با تقاضا سه تا چهار فصل اعلام شده است و تحلیلگر جی پی مورگان می‌گوید یک تا دو فصل دیگر نیاز است تا موجودی کانال فروش به حالت مدنظر بازگردد. مقاله‌های مرتبط:
بلومبرگ: وضعیت بازار تراشه ممکن است بسیار بدتر شود خودروسازان به ‌دلیل کمبود تراشه در حال کاهش تولید خودرو هستند
براساس گفته‌های کریستوفر رولاند ، تحلیلگر مؤسسه‌ی پژوهشی Susquehanna International Group، زمان فرآوری برای شرکت‌های فعال در صنعت نیمه هادی بیش از 14 هفته (بالای 3٫5 ماه) است؛ این مدت‌زمان، بیشتر از چرخه‌ی حتی پیچیده‌ترین فناوری‌های تولیدی محسوب می‌شود. رولاند اعتقاد دارد که شرایط فعلی در بهار پیش رو وخیم‌تر می‌شود. متیو شرین ، تحلیلگر Stifel، می‌گوید او و اعضای تیمش اعتقاد دارند که وضعیت صنعت تراشه در آینده‌ی نزدیک تغییر نمی‌کند؛‌ زیرا همچنان محدودیت‌هایی برای تأمین تراشه وجود دارد و بسیاری از متخصصان می‌گویند تقاضا قرار است در نیمه‌ی دوم 2021 به‌شدت افزایش یابد. شرین‌ به افزایش قیمت مواد اولیه اشاره می‌کند و می‌گوید این موضوع نیز روی وخامت صنعت تراشه اثر می‌گذارد. شرکت‌های بزرگ حوزه‌ی تراشه شامل TSMC و گلوبال فاندریز قصد دارند در سال جاری میلادی ظرفیت خطوط تولیدی خود را افزایش بدهند و براساس شایعه‌ها، شرکت‌های فعال در حوزه‌ی پکیجینگ تراشه نیز برنامه‌های مشابهی در سر می‌پرورانند. البته شرکت‌هایی مثل ASML،اApplied Materials، ا KLA و LAM Research برای ایجاد ابزارهای مناسب به ماه‌ها زمان نیاز دارند. پس از تولید ابزارها، برای نصب کردن آن‌ها در خطوط تولیدی نیز به زمان نیاز است. به‌عنوان نتیجه‌ی این موضوع، هرگونه تصمیم مرتبط به ظرفیت تولید که اکنون اتخاذ شود، در بهترین حالت تا چند فصل آینده تأثیر خاصی روی شرایط نمی‌گذارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/591424/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

طبیعت زیبای لرستان

اگر 7 ساعت خواب شبانه نداشته باشید چه اتفاقی برای صورت شما می افتد؟

کروز کنترلی که فقط ماشین ارسطو عامل داره!

فروش بالای فیلم‌ها دستاورد سینماگران است نه دولتمردان

تاکتیک‌هایی که دیگر هیچ کس از آن‌ها استفاده نمی‌کند

مدیرعامل ملوان: سکوت می‌کنم تا آقایان سر ما را ببرند

بیشتر شدن شانس الاتحاد برای انتقال محمد صلاح

آذرپیرا و سرشاخ با غول‌های کشتی مطرح جهان

پاسخ گواردیولا به سوالی در مورد بازی دفاعی رئال مقابل منچسترسیتی

جردن باروز و کاکس به فینال انتخابی کشتی آزاد آمریکا نرسیدند

ظهور یک برزیلی واقعی در لیگ برتر

ماجرای جدایی دروازه‌بان استقلال چیست؟

مهدی طارمی شاهزاده شد!

با این ایده‌های بهاری، بالکن خونه‌ات را رویایی کن!

کنایه همراه وزیر خارجه در نیویورک به یک خبرنگار

آمریکا بدلیل حمایت از جنایات رژیم پهلوی به پرداخت بیش از یک میلیارد دلار محکوم شد

متن و حواشی سفر رئیس‌جمهور به سمنان

جزئیاتی از دور دوم انتخابات مجلس؛ زمان آغاز تبلیغات مشخص شد

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

حکمت/ راهکاری برای انجام کارهای سخت

تقویم تاریخ/ درگذشت "ملک‏ الشعراء بهار" ادیب و سیاستمدار

فال روزانه شنبه یک اردیبهشت 1403

لباس عروسی لاکچری بر تن خانم بازیگر

بنسو سورال: بعد از «مست عشق» هر نقشی را قبول نمی‌کنم

خداحافظی کوه عضله آمریکایی پیش از رسیدن به اسنایدر

تصمیم انتحاری ویسی بعد از شکست تلخ

اعلام آتش‌بس گوندوغان پیش از ال‌کلاسیکو

فاطمه مجلل به فینال روئینگ قهرمانی آسیا راه یافت

دختر قایقران ایران سهمیه المپیک نگرفت

شهاب زاهدی علیه تیمی که استقلال دوست ندارد!

بایرن تماسی با زیزو نداشته است

کارشناس فوتسال: ایران شخصیت قهرمانی را به نمایش گذاشت

3 روغن طبیعی که به تسریع رشد مو کمک می‌کند

خطای شناختی در اعتماد به اتفاق‌های تازه

رمزگشایی ایمانی از موضع گیری واحد چپ و راست سیاست در ماجرای حمله به صهیونیست‌ها

امیرعبداللهیان: سلاح‌های مورد استفاده در اصفهان، بیشتر شبیه اسباب‌بازی بچه‌ها بود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

Logitech فکر می­‌کند که ماوس­‌ها به هوش مصنوعی نیاز دارند

تفال/ تاب بنفشه می دهد طره مشک سای تو

فال حافظ شنبه یک اردیبهشت 1403

نامعادله تبلیغات در سینمای ایران

وقتی کارگردان مشهور قلیان چاق می‌کرد

محرومیت سنگین برای دروازه‌بانی که لیزر انداخت!

دربی در اسپانیا برای انتقال آردا گولر!

آقای مدیر پرسپولیس! فقط لایک نبود

سلیمان‌زاده: با نویدکیا تاکتیکی و ذهنی رشد کردیم

امیرعبداللهیان از الجزایر قدردانی کرد

پاسخ معاون رئیسی به رسانه‌ غربی که نوشته‌ بود مسئولان این روزها در پناهگاه هستند!