آریا جوان

آخرين مطالب

نخستین پرتاب موفقیت‌آمیز سایوز پس از سانحه آبان‌ماه، روز جمعه انجام شد فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - موشک سایوز که در ماه آبان در رساندن فضانوردان به فضا ناکام ماند، روز جمعه با موفقیت یک کپسول حاوی محموله را به ایستگاه بین‌المللی فضایی ارسال کرد.

روسکاسموس ، سازمان فضایی فدرال روسیه، روز جمعه با استفاده از همان نوع موشکی که بیش از یک ماه پیش به همراه دو سرنشین دچار سانحه شد ، یک کپسول بار را با موفقیت برای ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال کرد. این پرتاب، نشانه‌ی آن است که روسکاسموس به‌صورت بالقوه نقص موجود در سایوز را برطرف کرده و این موشک می‌تواند برای حمل مجدد انسان آماده باشد. همچنین از آنجایی که پرتاب سرنشین‌دار بعدی موشک سایوز در سوم دسامبر (12 آذر) انجام خواهد شد، پرتاب موفقیت‌آمیز اخیر خبر خوبی محسوب می‌شود. موشک پرتاب‌شده در روز جمعه، از نوع سایوز اف‌جی بود که یک کپسول پروگرسِ حاوی غذا و لوازم را برای سه عضو خدمه‌ی ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال کرد. با این حال از نظر فنی، این نخستین پرتاب سایوز از زمان حادثه‌ی مزبور محسوب نمی‌شود. روسکاسموس از زمان سانحه‌ی ماه اکتبر، سه مرتبه مدل‌هایی از موشک سایوز را پرتاب کرده است؛ اما این پرتابگرها در همان پیکربندی مشابه مدل حادثه‌دیده قرار نداشتند. در واقع، روسکاسموس در پروازهای دیگر خود از موشک نوع سایوز 2 استفاده کرد؛ مدلی ارتقایافته از موشک کارکشته‌ی روسیه با موتورهای اصلاح‌شده و سیستم‌های هدایت که پیش از این برای حمل ماهواره‌ها به مدار به‌کار گرفته شده است. در حالی که سایوز اف‌جی مدلی قدیمی‌تر از موشک سایوز محسوب می‌شود که روسکاسموس برای حمل انسان و محموله به ایستگاه فضایی بین‌المللی از آن استفاده می‌کند. سایوز اف‌جی با 64 پرتاب موفقیت‌آمیز نرخ موفقیت صد در صد را داشت
پیش از حادثه‌ی ناگوار ماه گذشته، سایوز اف‌جی با 64 پرتاب موفقیت‌آمیز از زمان آغاز به کار در سال 2001، نرخ موفقیت صد در صد را داشت. اما این موشک در یازدهم اکتبر (19 مهر) تنها چند دقیقه پس از پرتاب از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان و در حالی که حامل نیک هیگ ، فضانورد ناسا و الکسی اوشینین ، فضانورد روس بود، دچار نقص فنی شد. پس از بروز حادثه، فضانوردان، سوار بر کپسول سرنشین از موشک جدا شدند و با فرود اضطراری توانستند جان سالم به‌درببرند. آن‌ها در حالی که فشار گرانش 6.7 برابری را احساس می‌کردند، موفق به انجام فرود بالستیک شدند و نیم ساعت پس از سانحه به سلامت در خاک قزاقستان فرود آمدند . ویدئوی سانحه نشان داد که مشکل در حین مرحله‌ی جداسازی به وقوع پیوسته است؛ یعنی هنگامی که چهار بوستر (تقویت‌کننده‌ی) اطراف پایه‌ی موشک قرار بود در حین پرواز جدا شوند. بوسترها معمولا به‌صورت مساوی در الگویی صلیبی‌شکل جدا می‌شوند؛ اما در عوض یکی از بوسترها به میانه‌ی موشک اصابت کرد و منجر به بروز حادثه شد. روسکاسموس در نهایت در تحقیق و بررسی خود به این نتیجه رسید که علت حادثه، نقص موجود در یکی از حسگرهای موشک بود که مسئولیت سینگال‌دهی جداسازی را برعهده داشت.
نیک هیگ، فضانورد ناسا پس از پرتاب ناموفق با جیم برایدنستاین، رئیس ناسا دست می‌دهد به گفته‌ی روسکاسموس، حسگر یادشده در حین فرآیند مونتاژ موشک آسیب دیده بود و این احتمال وجود داشت که دو پرتابگر اضافی نیز دچار همین نقص بوده باشند. با این حال، با پرواز روز جمعه، به‌نظر می‌رسد که روسکاسموس موفق به حل مشکل شده است. آزمایش بزرگ بعدی، پرواز سرنشین‌دار پیش‌رو در ماه دسامبر خواهد بود. این ماموریت در اصل قرار بود در بیستم دسامبر (29 آذر) پرتاب شود؛ اما از آنجایی که خرابی سایوز موجب شد تا تعداد خدمه‌ی حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی به کمتر از حد پیش‌بینی‌شده برسد، زمان آن به سوم ماه منتقل شد. این پرواز قرار است ان مک‌کلین ، فضانورد ناسا، دیوید سنت ژاک ، فضانورد کانادایی و اولگ کوننکو ، فضانورد روس را به ایستگاه فضایی ببرد. مک‌کلین اعلام کرده از آنجایی که سیستم فرود اضطراری در نهایت جان فضانوردان پرواز قبلی را نجات داده است، به توانایی سایوز اطمینان دارد. آزمایش بزرگ بعدی، پرواز سرنشین‌دار پیش‌رو در ماه دسامبر خواهد بود
اگر پرتاب ماه آینده با موفقیت همراه نباشد، در آن صورت ناسا ناگزیر خواهد شد که با احتمال خالی شدن ایستگاه فضایی بین‌المللی مواجه شود. سه عضو خدمه که در حال حاضر در ایستگاه حضور دارند، 5 ماه گذشته را در فضا به‌سر برده‌اند و تنها نزدیک به یک ماه دیگر قادر به باقی ماندن در مدار خواهند بود. این موضوع بدین خاطر است که کپسول سایوز آن‌ها – که به کمک آن به ایستگاه رفته‌اند و با همان به خانه برمی‌گردند – عمر محدودی در مدار دارد و باید ظرف مدت 6 ماه و نیم به زمین بازگردد. هر سه فضانورد هم‌اکنون قرار است که در پایان دسامبر ایستگاه فضایی را ترک کنند. اگر خدمه‌ی بعدی پیش از آن تاریخ قادر به آغاز ماموریتش نباشد، در آن صورت ناسا یا باید ایستگاه را به‌کلی از خدمه خالی کند یا دست به ارسال یک کپسول سایوز خالی دیگر بزند تا زمان حضور خدمه‌ی فعلی را تمدید کند. با این حال، با پرتاب روز جمعه، به‌نظر می‌رسد که احتمال وقوع این دو سناریو پایین است و می‌توان به موفقیت پرتاب 12 آذر اطمینان داشت.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/80497/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

«تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما

ادامه واکنش‌ها به سخنان جنجالی مدیر «نماوا»

14 گل رونالدینیو که جهان را شوکه کرد

دریبل دیدنی «امباپه» در بازی شب گذشته مقابل لوریان

10 گل شگفت انگیز آرسنال توسط تیری آنری

درخواست ژاوی از ستاره بارسا

لیورپول با این کاپیتان به جایی نمی‌رسد

ستاره ناکام رئال در ترکیب اصلی

مراسم خاکسپاری پیشکسوت بسکتبال برگزار شد

شرط ژاوی مشخص شد

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در چایخانه حرم امام رضا(ع)

اعتراف جالب خانم مجری جنجالی صداوسیما جلوی مردم

خیابانی: استقلال و پرسپولیس بی‌صاحب هستند

خیابانی: از جان استقلال و پرسپولیس چه میخواهید؟

فصل رویایی امباپه؛ رئال منتظر فوق ستاره

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

خواهش لاپورتا از ژاوی؛ مربی بزرگ نیست، بمان!

فیلیپین نخستین حریف دختران والیبالیست در آسیا

تیم رویایی 4 نفره لامین یامال ستاره جوان بارسلونا

حضور در بازی‌های 2024 چقدر هزینه دارد؟

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

ویدئو مهسا جاور به مناسبت صعود تیم دو نفره روئینگ زنان ایران

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

گل قیچی دیدنی جانلوکا اسکاماکا به فیورنتینا

استعلام مهم تراکتور منفی شد

شمسایی: ازبکستان رویای فراتر از آسیا دارد

پرسپولیس به راحتی آلومینیوم و سپاهان را شکست می دهد

لیورپول با این وضع جایی در کورس قهرمانی ندارد

رکورد لیگ برتر شکست؛ بیشترین گل زده تاریخ

راه‌و‌رسم مقابله با قُلدرها