آریا جوان

آخرين مطالب

نیمی از کل برف و باران یک سال، تنها در عرض 12 روز باریده است فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - چهره‌‌ای بسیار خشن‌‌تر از تغییرات اقلیمی در قالب بارش‌‌هایی سیل‌‌آسا پیش رو خواهد بود.

با توجه به تجزیه‌‌و‌‌تحلیل اطلاعات جمع‌آوری‌شده از ایستگاه‌های هواشناسی سراسر جهان، در حال حاضر نیمی از کل میزان بارشی که باید در مدت یک سال رخ می‌‌داد، در عرض 12 روز باریده است. مدل‌های آب‌‌و‌‌هوایی حاکی از این هستند که این توزیع نامتقارن از بارش برف و باران تا پایان سده‌‌ی جاری شکل بدتری را به خود خواهد گرفت. این نتایج در یکی از مجلات متعلق به انجمن ژئوفیزیک آمریکا منتشر شده است. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که با گرم‌‌تر شدن اقلیم ، در آینده می‌توان وقوع همزمان دو پدیده‌‌ی تشدید ناملایمات جوی و همچنین افزایشی اندک در میانگین بارش سالیانه را انتظار داشت؛ اما پژوهشگران هنوز هم در حال بررسی رابطه‌‌ی بین این دو پدیده هستند. آنجلین پندرگراس ، دانشمند مرکز ملی پژوهش‌‌های جوی ( NCAR ) و نویسنده‌ی اصلی این مطالعه می‌‌گوید که پژوهش اخیر نشان می‌دهد که چگونه این دو قطعه از پازل، مکمل یکدیگر خواهند بود. یافته‌ها حاکی از آن است که سیل و خسارات ناشی از آن می‌تواند افزایش یابد و چنین موضوعی می‌‌تواند در برگیرنده‌‌ی پیام مهمی برای مسئولان حوزه‌‌ی مدیریت آب، برنامه‌‌ریزی شهری و مدیریت بحران باشد. همچنین نتایج این پژوهش، از پیامدهای نگران‌‌کننده‌‌ی این پدیده در بخش کشاورزی حکایت دارد؛ چرا که افزایش بازدهی تولید محصولات ارتباط مستقیمی با توزیع یکنواخت بارندگی‌‌ها در طول فصول رویش محصولات دارد. این پژوهش تحت حمایت وزارت انرژی و نیز بنیاد ملی علوم آمریکا (به‌‌عنوان حامی مالی مرکز ملی پژوهش‌‌های جوی) به انجام رسیده است.
شدت این ناملایمات جوی چقدر است؟
دانشمندانی که در حال مطالعه‌‌ی بارش‌‌های شدید و نحوه‌‌ی تغییر الگوی آن‌‌ها در آینده هستند، از معیارهای متفاوتی برای تعریف «شدت» این ناملایمات جوی استفاده می‌‌کنند. پندرگراس دریافت که در برخی موارد، تعاریف به حدی گسترده‌‌اند که مفهومی مانند «بارش شدید»، تقریبا شامل تمامی حجم از بارندگی‌‌ها می‌‌شود. در مدل‌‌های آن‌‌ها، «بارش شدید» و «بارش متوسط» اساساً یک مفهوم را می‌‌رساندند و این موجب می‌‌شد که دانشمندان نتوانند به‌‌درستی تغییرات رخ‌داده در این دو مفهوم را به تفکیک حین تغییرات اقلیمی ، درک کنند. مقاله‌های مرتبط:
ارتباط بین بلایای طبیعی و تغییرات اقلیمی چیست؟ بدترین عواقب تغییرات اقلیمی دست کم گرفته شده‌اند
تیم‌های پژوهشی دیگر نیز کمابیش با چنین معضلی دست‌‌و‌‌پنجه نرم می‌‌کردند. برای مثال، کارشناسان در یک پژوهش جدید تلاش کرده بودند با استفاده از ضریب جینی ، عدم یکنواختی بارش را کمّی‌‌سازی کنند (ضریب جینی یک ابزار آماری است که اغلب برای کمّی‌‌سازی نابرابری درآمد مورد استفاده قرار می‌گیرد). پندرگراس می‌خواست به مفهومی ساده‌تر و خلاقانه‌‌تر دست یابد که به‌‌راحتی از سوی عامه‌‌ی مردم و دیگر دانشمندان قابل‌درک باشد. در پایان، او تصمیم گرفت که تعداد روزهای مورد نیاز برای داشتن نیمی از بارش سالانه را محاسبه کند. نتایج به‌دست‌آمده، او را شگفت‌زده کرد. پندرگراس گفت: من گمان می‌‌کردم که عدد حاصل بزرگ‌تر از مقدار محاسبه‌‌شده باشد (مثلا حدود 30 روز)، اما وقتی میانگین حاصل از تمام ایستگاه‌های هواشناسی دردسترس را بررسی کردیم، به برآورد 12 روز رسیدیم.
برای انجام این تحلیل، پندرگراس با رتو ناتی ، پژوهشگری از مؤسسه‌‌ی مطالعات جوی و اقلیمی در زوریخ سوئیس همکاری می‌کرد. آن‌ها از داده‌های 185 ایستگاه‌‌های زمینی طی بازه‌‌ی زمانی 16 سال (از سال 1999 تا 2014) استفاده کردند تا بتوانند داده‌‌های حاصل را با اطلاعات به‌‌دست‌‌آمده در مأموریت ماهواره‌‌ای سنجش بارش‌‌های استوایی ( TRMM ) مقایسه کنند. این ایستگاه‌ها در سراسر جهان پراکنده بودند؛ با این حال، بیشتر آن‌ها در آمریکای شمالی، روسیه و استرالیا استقرار داشتند. تا سال 2100، نیمی از کل میزان بارندگی‌های سالیانه، در مدت 11 روز رخ خواهد داد
همچنین دانشمندان از شبیه‌سازی‌های مربوط به 36 مدل آب‌‌و‌‌هوایی برتر که شامل داده‌های بارش روزانه نیز بود، استفاده کردند. سپس آن‌ها تعیین کردند که این پیش‌بینی‌های مدل آب‌‌و‌‌هوایی در شانزده سال آخر قرن اخیر، چه معنایی در برخواهد داشت. آن‌ها دریافتند که کل بارش سالانه در ایستگاه‌های موردبررسی در این مدل، آرام‌آرام افزایش یافته؛ اما این میزان بارش اضافی، به‌‌طور یکنواخت توزیع نشده است. در عوض، نیمی از بارندگی‌‌ها (شامل برف و باران) تنها در عرض 6 روز رخ داده است. این تحلیل، به‌‌معنای افزایش عدم یکنواختی بارش‌‌ها در آینده نیز بود؛ به این معنی که تا سال 2100، نیمی از کل میزان بارندگی‌‌های سالیانه، طی مدت 11 روز رخ خواهد داد؛ در حالی که این رقم در شرایط کنونی، 12 روز است. پندرگراس می‌‌گوید: مدل‌های آب‌‌وهوایی عموماً فقط یک افزایش اندک در میزان بارش را نشان می‌دهند؛ این در حالی است که ما دریافته‌‌ایم این میزان افزایش نیز در تعدادی انگشت‌‌شمار از بارندگی‌ها (آن هم با شدتی بالا) رخ خواهد داد و بنابراین، همین امر می‌تواند منتج به اثرات منفی بیشتری از جمله سیل شود. ما باید آماده‌ی مواجهه با چنین رخدادهایی در آینده باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/80685/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

عکس های کاملا به موقع

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی