آریا جوان

آخرين مطالب

تایید ارتباط بین کمبود ویتامین D و ابتلا به اسکیزوفرنی در پژوهشی جدید فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - علل زمینه‌ساز اسکیزوفرنی مدت‌ها همچون رازی ناشناخته مانده بود اما در پژوهشی جدید، نتایج عجیبی حاصل شده است.

یک مطالعه‌ی بلندمدت روی 2602 فرد، ارتباط بین کمبود ویتامین D در زمان تولد و ابتلا به اسکیزوفرنی را در مراحل بعدی زندگی تایید می‌کند. اگرچه اغلب بیماران تا سن 15 سالگی هیچ علامتی از این بیماری نشان نمی‌دهند ولی عصب‌شناسان از مدت‌ها قبل معتقد بوده‌اند که نقطه‌ی آغاز این بیماری از رحم مادر است. شواهدی هم در تایید این فرضیه موجود است اما مکانیسم‌های حقیقی آن همچنان ناشناخته مانده‌اند. از طرف دیگر نقش عوامل ژنتیکی در بروز این بیماری نیز تایید شده است. با این حال دور از انتظار نیست که حداقل در برخی از موارد، دیگر عوامل نیز در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشند. ویتامین D برای جذب کلسیم در استخوان‌ها مهم است و کمبود آن می‌تواند منجر به بروز مشکلات جدی نظیر پوکی استخوان و راشیتیسم شود اما این تمام عملکردهای این ویتامین در بدن نیست. داده‌های اخیر نشان می‌دهند که این ماده‌ی مغذی می‌تواند نقشی در توسعه‌ی اسکیزوفرنی نیز داشته باشد. جان مک‌گراث نویسنده‌ی مقاله می‌گوید: اسکیزوفرنی مجموعه‌ای از اختلالات مغزی است که هنوز هم به‌خوبی شناخته نشده‌اند و دارای ویژگی‌هایی نظیر توهم، هذیان و اختلالات شناختی است. مطالعه‌ی جدیدی که طی همین هفته منتشر شده، نشان می‌دهد که در یک جامعه‌ی بزرگ از نوزادان دانمارکی، احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی در هنگام بزرگسالی در آن‌هایی که در زمان تولد دارای کمبود ویتامین D بودند، 44 درصد بیشتر بوده است.
در این مطالعه که در دانمارک انجام شد، از پایگاه اطلاعاتی ملی دانمارک که یک پایگاه داده‌ی ناشناس (اطلاعات مربوط به هویت افراد در آن موجود نیست) در مورد اطلاعات سلامتی افراد است و به‌منظور مطالعه‌ی روندها و آمارها ثبت می‌شود، استفاده شد. پژوهشگران 2602 فرد را پیدا کردند که در فاصله‌ی سال‌های 1981 تا 2001 متولد شده بودند و در بزرگسالی بیماری اسکیزوفرنی در آن‌ها تشخیص داده شده بود. آن‌ها غلظت ویتامین D در نمونه‌های خون‌گرفته‌شده از این افراد در هنگام تولد را مورد بررسی قرار دادند و آن‌ها را با گروه‌های کنترل هم‌سن و هم‌جنسی که دچار اسکیزوفرنی نشده بودند، مقایسه کردند. نتیجه تفاوت آشکاری را نشان می‌داد: ویتامین D می‌تواند علت 8 درصد از موارد اسکیزوفرنی در دانمارک باشد. مقاله‌های مرتبط:
اسکیزوفرنی علاوه بر مغز، قلب بیماران را نیز مختل می‌کند وجود همبستگی و اشتراک ژنتیکی بین اختلالات مغزی مختلف نگاهی به آزمایش‌های تشخیص زودهنگام و نوین اوتیسم
سرنخ این موضوع به مطالعه‌ای برمی‌گردد که در آن نشان داده شد ارتباط معنی‌داری بین متولد شدن در زمستان یا بهار (مواقعی از سال که در این مناطق میزان تابش خورشید کمتر از فصل‌های دیگر است) و افزایش ابتلا به اسکیزوفرنی وجود دارد. در این زمان‌ها نور خورشید به‌اندازه‌ای نیست که ویتامین D به‌‌اندازه‌ی کافی در بدن ساخته شود. پژوهشگران با این فرض که ممکن است علت موارد اسکیزوفرنی کمبود ویتامین D بوده باشد، برای بررسی بیشتر از پایگاه داده‌های دانمارک استفاده کردند. مک‌گراث گفت: این بیماری بسیار جدی است و نباید در مورد آن هیچ سرنخی را نادیده گرفت. ما باید هر سرنخی را که می‌بینیم حتی اگر به‌نظر غیرمعمول یا غیرمحتمل بیاید، بررسی کنیم و وظیفه‌ی اصلی ما این است که از نقطه‌ی آغاز، از ابتلای افراد به بیماری اسکیزوفرنی پیشگیری کنیم و من فکر می‌کنم که تجربه‌ی ما در مورد ارتباط بین فولات و اسپینا بیفیدا (نوعی اختلال لوله عصبی) مثال خوبی بر تایید این فرضیه است که گاهی مداخلات ساده، آسان و ارزان می‌توانند مانع از بروز اختلالات مغزی شوند.
در مطالعات قبلی نیز وجود ارتباط ژنتیکی بین اسکیزوفرنی و اوتیسم و نیز ارتباط بین اوتیسم و کمبود ویتامین D در دوران جنینی تایید شده بود. البته این احتمال وجود دارد که این یافته‌های مهم، تفسیر کل ماجرا نباشند. اسکیزوفرنی در مناطقی که دارای سطح نسبتا بالاتری از تابش خورشید هستند، نیز شایع است و در افرادی که دارای سطح نرمال ویتامین D در هنگام تولد بوده‌اند، نیز مشاهده می‌شود. اما با مشاهده‌ی این ارتباط، گروه پژوهشی قصد دارد که این فرضیه را بیشتر مورد بررسی قرار دهد به امید اینکه منجر به یافتن روش‌های ساده و موثری در زمینه‌ی پیشگیری حداقل برخی از موارد اسکیزوفرنی شود. مک‌گراث گفت: گام بعدی این است که آزمایش‌های بالینی تصادفی با استفاده از مکمل‌های ویتامین D روی زنان بارداری که دچار کمبود ویتامین D هستند، انجام شود و تاثیر این ماده روی توسعه‌ی مغز جنین و خطر ابتلا به اختلالات عصبی نظیر اوتیسم و اسکیزوفرنی در او مورد بررسی قرار گیرد. یافته‌های این پژوهش در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/83792/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گلکسی زد فلیپ 6 با پردازنده پرچمدار قدرت‌نمایی کرد

گزارش Surfshark: از سال 2004 تاکنون، میلیاردها حساب کاربری هک شده‌اند

اپل پیام‌رسان‌های واتساپ و تلگرام را از اپ استور چین حذف کرد

عکس های کاملا به موقع

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

اگزینوس 2500 احتمالاً عملکرد بهینه‌تر نسبت به اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهد داشت

زلزله تایوان نزدیک به 100 میلیون دلار به TSMC خسارت وارد کرده است

رونمایی اسپیکر نمایشگردار اپل محتمل‌تر شد

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی