آریا جوان

آخرين مطالب

زنگ خطر مایکروسافت به صدا درآمد؛ فناوری تشخیص چهره باید قانونمند شود فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - مایکروسافت در مورد فناوری تشخیص چهره، زنگ خطر خود را به صدا در آورده است. فناوری تشخیص چهره باید قانومند شود.  

با وجود تمام پیچیدگی‌هایی که برای پیاده‌سازی فناوری تشخیص چهره وجود دارد، بسیاری از محصولات چینی از این فناوری بهره می‌برند. در کشور چین بیش از 200 میلیون دوربین نظارت تصویری نصب شده که طبق آمار تعداد این دوربین‌های نظارتی در حدود بیش از چهار برابر تعداد دوربین‌های نظارت تصویری ایالات متحده آمریکا است. علاوه‌بر این تعداد دوربین نظارتی، کشور چین از سیستم‌های تشخیص چهره نیز برای شناسایی و ردیابی اقلیت مسلمان اویغور استفاده می‌کند و با فناوری‌های تشخیص چهره، مسلمانان اویغوز را در ورودی مجتمع‌های مسکونی شناسایی می‌کند.
مقاله‌های مرتبط:
آیا باید فناوری تشخیص چهره را پذیرفت یا از آن واهمه داشت؟ نرم افزار تشخیص چهره آمازون، 28 عضو کنگره را مجرم تشخیص داد
در صنعت حفاظت، علاوه‌بر چین در سایر کشورهای نیز استفاده از چنین فناوری‌هایی به‌وفور دیده می‌شود. مثلا فناوری‌های تشخیص هویت به شکل دیگری در آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما قبل استفاده از این فناوری‌ها، این سوال مطرح می‌شود که آیا منافع عمومی و منافع خصوصی شهروندان در استفاده از چنین فناوری‌هایی مورد توجه قرار می‌گیرد؟ اخیرا گروهی از متخصصین هوش مصنوعی وابسته به دانشگاه نیویورک که در شرکت‌های فناوری بزرگی از جمله گوگل و مایکروسافت هم مشغول فعالیت هستند، مقاله‌ی جدیدی در مورد این موضوع منتشر کرده‌اند. این گروه متخصص، از دولت‌ها درخواست کرده‌اند تا قوانین مشخصی برای سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و فناوری تشخیص چهره تدوین کنند تا آزادی‌های مدنی شهروندان تضعیف نشود. نویسندگان در مقاله‌ی خود اعلام کردند: تشخیص چهره و تشخیص احساسات، نیازمند تنظیم مقررات قدرتمندی هستنند تا منافع عمومی و فردی شهروندان نادیده گرفته نشود. این مقررات باید در حوزه‌ی قوانین ملی تدوین شود تا تحت نظارت قدرتمند دولت بتواند قابلیت اجرایی‌شدن داشته باشد و برای عموم مردم نیز شفاف و روشن باشد. شهروندان باید به انتخاب خودشان، حق استفاده یا عدم استفاده از چنین فناوری‌هایی را در هر دو حالت عمومی و خصوصی در اختیار داشته باشند. تنها، صرف اطلاع‌رسانی عمومی در مورد استفاده از چنین فناوری‌هایی کافی نیست و با توجه به خطرات ناشی از چنین سیستم‌های نظارتی، باید کاربران در مورد استفاده از این فناوری‌ها رضایت کامل داشته باشند. در حال حاضر، محققان هوش مصنوعی، به‌صورت خاص نگران « affect recognition » یا تشخیص احساسات هستند. این سیستم‌ها با استفاده از یادگیری ماشین ، می‌توانند احساسات کاربر را پایش کرده و تشخیص دهند. مرید ویتاکر ، هم‌بنیانگذار AI Now که در گوگل نیز مشغول فعالیت است، در گفتگو با بلومبرگ گفت: «هیچ‌کس جوابگوی استفاده از چنین فناوری‌هایی نیست و ما قصد داریم برای مسایل مربوط به این حوزه، کاری انجام دهیم.» براد اسمیت ، ریاست مایکروسافت، در سخنرانی که در موسسه بروکینگز ارائه کرد، به برخی از این موارد اشاره نمود: به اعتقاد ما، دولت‌ها باید در سال 2019 میلادی، قوانین مشخصی برای استفاده از چنین فناوری‌های مهمی تدوین کنند. حدود پنج سال است فناوری تشخیص چهره به‌صورتی گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث تشدید مسایل اجتماعی شده است. تا زمانی که وضعیت استفاده از این فناوری در چارچوب قانونی مشخصی معلوم نشود، مشکلاتی که این فناوری به‌همراه خواهد داشت، ادامه پیدا می‌کند و پایان نخواهد یافت.
وی در ادامه‌ی صحبت‌های خود اشاره کرد: به‌طور خاص، زمانی که شرکت‌های فناوری مجبور هستند بین مسئولیت‌های اجتماعی و موفقیت خودشان در بازار یکی را انتخاب کنند،‌ اعتقاد نداریم که این موضوع به رقابت تجاری آن‌ها لطمه وارد می‌کند. معتقدیم که تنها راه درست، ایجاد فضایی مسئولانه است که در آن رقابت سالمی نیز در بازار وجود داشته باشد. درنتیجه باید مطمئن شویم که فناوری‌های جدید و شرکت‌هایی که به توسعه‌ی این فناوری‌ها مشغول هستند، تحت قوانین مشخصی به حرکت خود ادامه می‌دهند. این مقاله یک روز پس از انتشار خبر آزمایش فناوری تشخیص چهره برای حفاظت از کاخ سفید منتشر شد. ACLU معتقد است که آزمایش فناوری تشخیص چهره به‌صورت محدود انجام شده است ولی می‌تواند تبعات گسترده‌ای داشته باشد. در این برنامه‌ی نظارتی، شهروندان آمریکایی حتی در پیاده‌روهای عمومی و خارج از کاخ سفید و مسیری منتهی به کاخ سفید، توسط فناوری تشخیص چهره از فاصله‌ی 18.2 متری (‌20 یارد)‌ با دوربین‌های نظارتی شناسایی می‌شوند. از آنجایی که عموما استفاده از چنین سیستم‌های فناوری تشخیص چهره بدون اطلاع و اجازه‌ی شهروندان مورد استفاده قرار می‌گیرد، این فناوری‌های یکی از خطرناک‌ترین فناوری‌های تشخیص هویت بیومتریک از نظر نقض قوانین حریم خصوصی محسوب می‌شوند. شاید ترس استفاده از محصولات چینی مجهز به چنین فناوری‌هایی در آمریکا، باعث کاهش تنوع چنین محصولاتی شود. باید ببینیم برخورد آمریکا با چنین فناوری‌هایی به چه صورت خواهد بود و آیا نظارت قانونی روی فناوری تشخیص چهره در دستور کار دولت‌ها قرار خواهد گرفت یا خیر.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/83844/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

ماجرای عاشق شدن دیبی در جوانی

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

پیروزی مس برابر شاگردان ویسی با گلزنی بازیکن مازاد فولاد!

کارشناسی صحنه‌های جنجالی دیدار استقلال - شمس آذر

تفاضل گل استقلال و پرسپولیس برابر شد

فریاد باقری با مهم‌ترین گل سال به تراکتور

جدول لیگ برتر؛ استقلال به صدر رسید

زندی: اصلاً خوب نبودیم؛ استقلال تیم یکدستی دارد

ستاره‌های سپاهان در دو چالشِ مورایس

گزارش اکیپ؛ بایرن نه، زیدان به یونایتد می‌رود!‏

کار سخت نکونام و کادرفنی استقلال تا 12 اردیبهشت!

از مرحله گروهی حذف شوی، درجا اخراج می‌شوی

صحبت های جنجالی امیرحسین صادقی بازیکن اسبق استقلال

صحبت های حسین گودرزی بازیکن شمس آذر قزوین

آقایی: باید همیشه همینقدر متحد باشیم

استقلال با 11 مهدی‌پور 3 امتیاز گرفت

آخرین وضعیت لوکاکو پس از مصدومیت شدید

منفور بارسلون بازیکن هفته چمپیونزلیگ شد!‏

شمس‌آذر نفس آبی‌پوشان را حبس کرد؛ استقلال صدر را پس گرفت

اگر این نشانه‌ها را دارید یعنی شخصیت قوی دارید

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ ان‌ ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ربات‌های دوپا گوگل به‌لطف هوش مصنوعی، حالا سریع‌تر و قدرتمندتر از قبل فوتبال بازی می‌کنند

جشن 30 سالگی «داستان عامه‌پسند»

گوناگون/ برج یاقوت کبود بعد از 20 سال گل داد!

بهترین روش برای تشخیص هندوانه رسیده/ ویدئو

تو ژاپن موسیقی رو اینجوری آموزش میدن!

دلبری های پیمان معادی در سریال افعی تهران

پشت صحنه جذاب صداتو با حضور جواد هاشمی

تراکتور سهمیه آسیا را به ملوان تعارف زد

شوت ابوالفضل جلالی در دقیقه 58 به تیرک عمودی دروازه شمس آذر برخورد کرد

بازگشت امید به نساجی با برد خانگی؛ تراکتور بدون خمس هم باخت

پیشنهاد میلیاردر فنلاندی؛ اینتر را به من بفروش!‏

واکنش حسینی مانع از گلزنی بازیکنان شمس آذر شد

مشت‌های گره کرده و شادی سرمستانه ساکت

الهامی: استقلال، پرسپولیس و برزیل تفاوتی ندارند

رونالدو نباشد النصر پنالتی را هم گل نمی‌کند!‏

گل سوم استقلال به شمس‌آذر توسط مرادمند

گل اول مس رفسنجان توسط واسعی

گزارش زنده؛ استقلال 3-0 شمس‌آذر قزوین

ترفندهای تمیزکاری خانگی

دیدار نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل با امیرعبداللهیان