آریا جوان
در نشست بازخوانی چهل سال حضور جوانان پس از پیروزی انقلاب اسلامی مطرح شد
تندگویان: مدل مدیریت کشور باید برعکس شود / جسارت، انگیزه، امید و نگرش به آینده از خصوصیات بارز یک مدیر جوان است
يکشنبه 14 بهمن 1397 - 15:57:45
آریا جوان - معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این که توجه به جوانان تنها راه نجات کشور است افزود: مدل مدیریت کشور باید برعکس شود. جوانان باید در راس امور اجرایی کشور باشند و همه باتجربه ها و کسانی که سالها به این مملکت خدمت کرده اند و تجربه اندوخته اند باید به عنوان مشاور در کنار مدیران جوان باشند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان ، محمدمهدی تندگویان در نشست بازخوانی چهل سال حضور جوانان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه حوزه جوانان چند بحث کلی دارد و یک بحث اساسی این است که وقتی بحث جوانان را می‌کنیم تنها با یک وزارتخانه طرف نیستیم، افزود: این طور نیست که کل مسئولیت حوزه جوان و مسائل و مشکلات جوانان مربوط به وزارت ورزش و جوانان باشد، با بخشی طرف هستیم که امروز جایگاه مدیریتی که به آن تعلق دارد جایگاه واقعی و درستش نیست.
وی با بیان اینکه لازم بود در مجلس اتفاقاتی برای تفکیک این وزارتخانه بیفتد، اما تفکیک وزارت ورزش از معاونت جوانان شکل نگرفت، اظهار کرد: شاید وقوع تفکیک کمک اساسی به حوزه جوانان می‌کرد. در حوزه جوانان با ٣٣ دستگاه طرفیم که شرح وظایف جداگانه و اعتبارات مجزایی دارند، این در حالی است که عملکرد ما محدود به یک معاونت در یک وزارت‌خانه است و در جایگاهی نیستیم که بخواهیم به وزارتخانه دیگری دستور بدهیم وبر عملکرد بودجه ای آنها در حوزه جوانان نظارت داشته باشیم.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه قانون تسهیل ازدواج مربوط به قبل از تشکیل این نهاد بوده است، توضیح داد: به رغم اینکه چیزی به شکل قانون و مکتوب به معاونت ابلاغ نشده، در حوزه اختیارات مان وارد آن شدیم. خود ما هم جزو معترضان هستیم و معتقدیم این قانون نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.
تندگویان گفت در حوزه های اشتغال و مسکن که وظیفه پیگیری ، رصد و پایش داریم این بخشها ساال‌هاست مغفول مانده و عملکرد مناسبی در کشور نداشته ایم.
وی با بیان این که انقلاب اسلامی انقلاب جوانان بود و کسی نمی تواند منکر آن شود، افزود: وقتی انقلاب شکل گرفت در همه مراحل جوانان بودند که مبارزه کردند، شکنجه شدند، سال‌ها زندان را تحمل کردند. اول انقلاب جوانان انقلابی توانستند جایگاه‌های خوبی را به دست بیاورند و عرصه‌های کلان و خرد مدیریتی، اقتصادی و... در اختیار جوانان بود. آنها ٨ سال جنگ را اداره کردند و حتی یک وجب از خاک ایران را ندادند در واقع آنها با دست خالی مقاومت کردند.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: اما از دوره بعد جنگ و در دوره بازسازی و سازندگی از جوانان غفلت کردیم. این جوانان وارد تحصیل شدند اما به کار گرفته نشدند. چراکه دولت‌ها دنبال تحولات بعد از جنگ بودند و به تغییر نسل مدیریت و جوانان بی‌توجهی شد و این بی توجهی بعد از آن هم ادامه پیدا کرد.
وی با بیان این که این بی توجهی به جوانان موجب یکسری دلسردی ها و نا امیدی ها و تغییر نگرش در جوانان نسبت به آینده کشور شد، افزود: حوزه جوانان و سازمان ملی جوانان سابق نیز بلاتکلیف بود و هیچ وقت نتوانست به اوج اقتدارش برسد و در نهایت با سازمان تربیت بدنی ادغام شد و وزارت ورزش و جوانان شکل گرفت.
تندگویان با بیان این که در وزارت ورزش و جوانان تکلیف حوزه ورزش معلوم و ساختارش مشخص است، افزود: در حوزه ورزش همه وظایف حوزه ورزش به وزارت خانه برمی گردد اما در حوزه جوانان تمام ماموریت ها، اعتبارات و اختیارات در حیطه معاونت جوانان نیست اما با این وجود در 5 ، 6 سال گذشته نگرش به جوانان و بازگشت به توجه به جوانان اتفاق افتاده، هرچند معتقدیم که کافی نیست.
وی افزود: برای افرادی هم سن و سال بنده که بی توجهی به جوانان را در دوران بعد از جنگ درک کرده اند، این توجه به جوانان در سالهای اخیر ملموس است. خود بنده از وقتی در معاونت امور جوانان شروع به کار کردم سن مدیران کل حوزه را 20 سال جوانتر کردم و همه معاونین امور جوانان استانها نیز جوان شدند ضمن این که در بسیاری از وزارت خانه ها و نهادهای دیگر نیز این انتصاب مدیران جوان به خصوص در بخش های اقتصادی و خصوصی و الکترونیک صورت گرفته و مدل ارتباطی، رسانه ای و اطلاع رسانی متفاوت شده است.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: در سطح عالی کشور نیز انتصاب هزار جوانان در شوراهای شهر، استانداری ها و فرمانداری ها و ... شروع شده که این نشان از توجه دولت به جوانان دارد.
وی با بیان این که بازگشت به توجه به جوانان تنها راه نجات کشور است افزود: مدل مدیریت کشور باید برعکس شود. جوانان باید در راس امور اجرایی کشور باشند و همه باتجربه ها و کسانی که سالها به این مملکت خدمت کرده اند و تجربه اندوخته اند باید به عنوان مشاور در کنار مدیران جوان باشند.
تندگویان با تاکید بر این که وضعیت فعلی کشور حاصل عدم نوسازی بدنه مدیریت کشور است، افزود: جسارت، انگیزه، امید و نگرش به آینده از خصوصیات بارز یک مدیر جوان است که می تواند با بهره گیری از تجارب مشاوران کارکشته، کشور را نجات دهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به حوزه رسالت معاونت امور جوانان پرداخت و افزود: در حوزه جوانان نه ناامیدم و نه ناامیدی دیده ام. عمدتاً بخشی که دلسرد به نظر می‌رسد، متمرکز در کلان شهرهاست. در شهرستان‌ها امید و انگیزه‌ای نسبت به شهرها وجود دارد که پیش از این برای ما قابل رصد نبود. این جوانان در بخش‌های مختلف دستاوردهای خوبی داشتند.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با انتقاد از عدم شکل‌گیری «پنجره واحد خدمتی» در کشور نیز گفت: در صورت ایجاد این بستر باید جوانان برای شروع هر کاری و اخذ مجوزها به یک واحد مراجعه می‌کردند، اما این کار در کشور انجام نشده و امروز جوان با ٢٠ نهاد طرف است که باعث دلزدگی اش می‌شود. بسیاری بدون هماهنگی و اخذ مجوز وارد کار می‌شوند که بعدها دچار مشکل خواهند شد. دولت باید در این مورد وارد کار شود.
تندگویان با بیان این که در عرصه های پژوهشی، دهکده های فناوری و شرکت های دانش بنیان، جوانان دستاوردهای خوبی داشتند، افزود: مدل کار پژوهشی جوانان بی نظیر است و در استان های مختلف بنا بر نیازها و الزامات آن استان کارهای فوق العاده ای انجام داده اند و در کنار یک کار پژوهشی به توسعه گردشگری و اشتغالزایی بسیاری از جوانان کمک های زیادی کرده اند.
معاون امور جوانان با بیان اینکه از سال گذشته شروع به شبکه سازی تخصصی در عرصه‌های مختلف کردیم: افزود: توانستیم بخش اشتغال را به جای خوبی برسانیم. برای مثال شبکه گردشگری در تبریز آغاز به کار کرد و حتی ارز آور شده است. اگر جوانان قبلاً جداگانه عمل می‌کردند امروز وارد شبکه واحد شدند و می‌توانند در سطح ملی و بین المللی وارد تفاهم نامه‌های گوناگون شوند. شبکه ملی کارآفرینی در گیلان و شبکه استارتاپ ها نیز در زنجان آغاز به کار کرده است و همچنین استان ایلام برای شبکه بازار کار به عنوان پایلوت انتخاب شده است که ان شاء الله در دهه مبارک فجر کار خود را آغاز می کند.
وی درباره فضای مجازی نیز با انتقاد از فیلتر فضای مجازی گفت: امروز هر ایرانی یک فیلترشکن دارد و این فیلترشکن هزار مصیبت دیگر هم ایجاد می‌کند. فضای مجازی بستر انجام و استفاده‌های گوناگون است. مثلاً در کشور وقتی بحث دولت الکترونیک می‌کنیم یعنی یک بستر ایجاد کرده‌ایم. در صورتی که بعداً کسی در این بستر تخلف کرد باید با آن فرد برخورد کنیم. اگر فردی نامه‌ای را بدزدد، آیا کل سامانه دولت را می‌بندیم و اولین کاری که به ذهنمان می‌رسد این است که دولت الکترونیک را تعطیل کنیم؟.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین در خصوص نیاز های حوزه جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: چیزی که در سالهای گذشته مغفول مانده، تشکیل ساختاری برای امور بین الملل جوانان است که امیدوارم با همکاری وزارت امور خارجه این امر صورت بگیرد.
تندگویان توضیح داد: رویدادهای زیادی در حوزه جوانان طی سال اتفاق می افتد که اعزام جوانان به این رویدادها به دلیل عدم ساختار مناسب مغفول مانده است. امسال با یک کار سخت و پیچیده توانستیم فقط یک عضویت در مجمع جوانان کشورهای اسلامی داشته باشیم همچنین درخواست داده ایم تا دبیرخانه گردشگری جوانان کشور های اسلامی به ایران سپرده شود.

http://www.javanannews.ir/fa/News/101403/تندگویان--مدل-مدیریت-کشور-باید-برعکس-شود---جسارت،-انگیزه،-امید-و-نگرش-به-آینده-از-خصوصیات-بارز-یک-مدیر-جوان-است
بستن   چاپ