آریا جوان
چرایی بیشتر سیگارکشیدن والدین پسرها نسبت به دخترها
شنبه 19 اسفند 1402 - 12:29:45
آریا جوان - خراسان / نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که والدین پسران 83 بار در هفته سیگار می‌کشیدند، که این رقم در مورد والدین دختران 80 بار بود. همچنین داشتن فرزند پسر به جای دختر می‌تواند با احتمال بیشتری والدین را به سمت نوشیدنی‌های نا سالم سوق دهد. به گزارش «روزیاتو» به‌طور کلی، بررسی‌ها نشان داد که والدین پسران نسبت به پدر و مادر دخترها زندگی ناسالم‌تری داشتند، زیرا غذای ناسالم بیشتری می‌خوردند و بیشتر سیگار می‌کشیدند. با این حال آن‌ها بیشتر ورزش می‌کردند و پدران دختران معمولاً تنبل‌تر بودند. اما چرا والدین پسران نسبت به پدر و مادر دخترها زندگی ناسالم تری دارند؟
نتایج پرسش‌نامه‌هایی 18 ساله روی خانواده‌ها
این مطالعه با استفاده از داده‌ها و پرسش‌نامه‌های 18ساله خانواده‌ها انجام شد و نشان داد که والدین پسران 83 بار در هفته سیگار می‌کشیدند در حالی که این میزان برای کسانی که دختر داشتند 80 بار بود. همچنین 70درصد والدین پسران در روز نوشیدنی ناسالم مصرف می‌کردند که این رقم برای والدین دختران 60 درصد بود. آن‌ها همچنین تمایل بیشتری به مصرف غذاها و تنقلات ناسالم داشتند. دکتر «نیکلاس رود» نویسنده این مطالعه از دانشگاه گریفیث در کوئینزلند استرالیا گفت: «به نظر می‌رسد بزرگ کردن فرزند پسر دشواری بیشتری دارد. در حالی که تربیت فرزند دختر باعث حساسیت و خطرگریزی بالقوه می‌شود».
 او اشاره کرد که این موضوع می‌تواند به این دلیل باشد که والدین تلاش می‌کنند الگوی مناسب‌تری باشند: «والدینی که دختران بیشتری دارند از نظر جسمی سالم‌تر هستند، که با کاهش تمایل به سیگار کشیدن و مصرف مشروبات الکلی مرتبط است. اگر تعصب یا هنجار اجتماعی علیه سیگار کشیدن یا الکل نوشیدن زنان وجود داشته باشد، والدین ممکن است رفتار خود را تغییر دهند تا اطمینان حاصل کنند فرزندانشان انتظارات موجود را برآورده کنند».
ریسک‌های مالی بیشتر پدران دختران
همچنین مطالعه روی 20 هزار نفر نشان داد که پدرانی که دختر دارند، ریسک‌های مالی بیشتری را متحمل می‌شوند و این احتمالاً به مسائل فرهنگی برای ایفای نقش نان‌آور خانه مرتبط است. آن‌ها همچنین ممکن است سلامت روانی بدتری داشته باشند و نشان داده‌ شده که کمتر ورزش می‌کنند و این مورد هم احتمالاً به این دلیل است که دخترانشان تمایل کمتری به فعالیت بدنی دارند که به سایر اعضای خانواده سرایت می‌کند. به گفته دکتر رود، «این تاثیرات معمولاً اندک هستند اما وقتی در سطح جامعه جمع می‌شوند احتمالاً عواقبی خواهند داشت.»

http://www.javanannews.ir/fa/News/1285890/چرایی-بیشتر-سیگارکشیدن-والدین-پسرها-نسبت-به-دخترها
بستن   چاپ