آریا جوان
زندگی سرآشپز معروف فرانسوی مستند شد
سه شنبه 1 مرداد 1398 - 20:14:56
آریا جوان -

برای دیدن این کلیپ لطفا امکان استفاده از جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال نمایید،و از مرورگر خود را بروزرسانی نمایید

٤١٦
٠
فارس / تیزر مستند «خرگوش سفید را دنبال کن» را تماشا کنید.
«فرانسوا حسین» سرآشپز معروف فرانسوی که چند سالی است مسلمان شده، می‌گوید: هر موقع خسته هستم، به امامزاده صالح(ع) می‌روم و آرامش خاصی مرا می‌گیرد.
مستند «خرگوش سفید را دنبال کن» به روایت زندگی «فرانسوا حسین» سرآشپز معروف فرانسوی می‌پردازد که در ابتدای دهه 90 با حضور در حرم امامزاده صالح(ع) تجریش، شهادتین گفت و مسلمان شد. این مستند که در سومین جشنواره فیلم‌های مستند تلویزیون حضور دارد، فردا (چهارشنبه 2 مرداد) ساعت 19 از شبکه مستند پخش می‌شود.
حسین در بخشی از این مستند می‌گوید: هر موقع به اینجا (امامزاده صالح) می‌آیم، آرامش خاصی مرا می‌گیرد. هر موقع خسته هستم به اینجا می‌آیم. برای اولین بار که آمدم نمی‌دانستم چرا اینجا اینقدر زیباست؟ چرا اینقدر فرش در اینجا هست و این نورهای زیبا برای چیست؟ آن موقع من مسلمان نبودم، اما الان همه چیز را می‌فهمم. من اینجا ازدواج کردم و هر موقع به اینجا می‌آیم، به زندگی‌ام خیلی فکر می‌کنم.
این سرآشپز بین‌المللی در بخش دیگری از این مستند درباره آداب غذایی ایرانیان می‌گوید: رستوران‌های ایرانی را نمی‌شود با هیچ کجای دنیا مقایسه کرد، ایران کاملا متفاوت است، مردم ایران خیلی غذا می‌خورند، بشقاب‌های بزرگ برنج که بسیار چرب و شیرین اما خوشمزه هستند. مردم ایران صبح‌ها غذا می‌خورند، قبل از ظهر غذا می‌خورند، ظهر غذا می‌خورند، عصر غذا می‌خورند، شب غذا می‌خورند.
معین معینی، داور مسابقه «دستپخت» و از دوستان فرانسوا حسین هم در مستند «خرگوش سفید را دنبال کن» حضور دارد و در این باره می‌گوید: در 20 سال گذشته رستوران‌هایی در ایران راه‌اندازی شده‌اند که به کیفیت غذا توجه ای ندارند و هیچ استانداردی را رعایت نمی‌کنند و تنها برای پول کار می‌کنند و می‌خواهند از این طریق پول زیادی به دست بیاورند. این رستوران‌ها نحوه آشپزی را به سمت صنعتی پیش برده‌اند و دیگر خبری از غذاهای سنتی نیست، آش‌ها و دلمه‌های ایرانی با آن طعم واقعی دیگر جایی پیدا نمی‌شود و آشپزی اصیل ایران با این همه قدمت به راحتی از طریق آنها رو به فراموشی می‌رود.
مستند «خرگوش سفید را دنبال کن» به نویسندگی و کارگردانی محمدحسین سلطانی و تهیه‌کنندگی‌ محمدعلی نجفیان در 90 دقیقه تهیه شده است.
او درباره علت نامگذاری مستند خود می‌گوید: «خرگوش سفید را دنبال کن» اشاره به قصه «آلیس در سرزمین عجایب» دارد. آلیس توسط یک خرگوش سفید به سمت خوشبختی و خوبی پیش می‌رود و از آنجایی که فرانسوا معتقد است ایران سرزمین عجایب است، مردم ایران را مانند خرگوش سفیدی می‌داند که او را به سمت خوشبختی و آرامش هدایت کرده‌اند.
سلطانی ساخت مستندهایی همچون «غذای ایرانی»، «راه شب» و «نماز و نیاریش» را در کارنامه دارد.

http://www.javanannews.ir/fa/News/152435/زندگی-سرآشپز-معروف-فرانسوی-مستند-شد
بستن   چاپ