آریا جوان
پیشنهاد لوبلاگ برای کاستن از تنش ها در خلیج فارس
ادعای یک رسانه آمریکایی درباره توافقات نظامی ایران و آمریکا / نظامی‌ها به‌جای دیپلماتها، مذاکره کنند
يکشنبه 20 مرداد 1398 - 15:59:31
آریا جوان - لوبلاگ در یادداشتی با اشاره به تنش های اخیر میان ایران و آمریکا در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز بر لزوم پایان دادن به این روند و جلوگیری از بروز جنگی احتمالی تاکید کرد.

این رسانه آمریکایی در یادداشتی با اشاره به تنش های اخیر میان ایران وآامریکا در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز بر لزوم پایان دادن به این روند و جلوگیری از بروز جنگی احتمالی تاکید کرد.
نویسندگان این یادداشت تاکید دارند که ایران و آمریکا در ماه های اخیر دچار تنش نظامی بسیاری در منطقه خلیج فارس شده اند. اگرچه هر دو کشور در خلیج فارس به تهدید یکدیگر پرداخته و تقابل داشته اند اما سران هر دو کشور بارها تاکید داشته اند که قصد جنگ با یکدیدگر را ندارند.
به نظر می‌رسد بهتر است سیاست تنش در خلیج فارس آرام آرام کم شود چرا که با وجود نزدیکی نظامی دو کشور احتمال درگیری قوای نظامی دریایی ایران و آمریکا بالا می رود.
لوبلاگ در ادامه می‌نویسد: به نظر می رسد که رفع اختلاف نظامی دو کشور در منطقه می‌تواند مقدمه مسائل دیگر بوده و به سیاستمداران این فرصت را ‌دهد که تنشهای اخیر را تا حدی کم کنند.
این وبگاه تاکید دارد که برای پیشبرد چنین هدفی ابتدا باید سران نظامی دو کشور با یکدیگر دیدار کرده و مسائل اختلافی در خلیج فارس، عراق و سوریه را حل کنند.
یادداشت لوبلاگ چنین ادامه می‌یابد: اکنون هر دو کشور سعی دارند از طریق اقدامات عملی و نظامی و اجرای برخی عملیاتهای پر سروصدا به نوعی ابتکار عمل استراتژیک را به دست آورده و شرایط سیاسی را به نفع خود کنند. نمونه این امر، توقف نفتکش انگلیسی در خلیج فارس و سقوط پهباد آمریکایی بود که شرایط سیاسی را به نفع ایران برگرداند. آمریکا هم دقیقا دنبال این استراتژی است. برخی افشاگری ها حاکی از این است که آمریکا دقیقا در مدت اخیر دنبال اجرای عملیات خرابکارنه بود تا به ایران ضربه تاکتیکی زده و دست برتر را در ایران و خاورمیانه به دست بگیرد. مشخص است پیگیری این سیاست به زودی می‌تواند شرایط نظامی را تغییر داده و احتمال برخورد را بالا ببرد. واضح است رفع اختلاف و تنش نظامی مانع این امر می‌شود.
تاریخ نشان داده که ایران و آمریکا می‌توانند در مورد مسائل نظامی به نوعی به رفع اختلاف بپردازند. به طور مثال، در سال 2003 و با جنگ عراق، ایران به هواپیماهای آمریکایی که به اشتباه وارد آسمان ایران شده بودند، شلیک نکرد
نویسندگان یادداشت معتقدند که هم اکنون شرایط نظامی ایران و آمریکا به نحوی پیش می‌رود که هیچ قانون و شرایط بین المللی بر آن نظارت نمی‌کند. آمریکا مدتی است از برجام خارج شده و تمام تعهدات بین المللی را کان لم یکن کرده است. شرایط اروپا و ایران هم خوب پیش نمی‌رود. اینستکس ضعیف تر از آن است که از ایران حمایت کند و هنوز ابهامات بسیاری دارد. با توقف نفتکشها در جبل الطارق و خلیج فارس، روابط ایران و انگلستان هم خوب پیش نمی‌رود. روسیه و چین هم عملا در این اختلاف نقش مثبتی ندارند و هردو دنبال این هستند که بیشترین نفع خود را از این اختلافات ببرند.
از نظر لوبلاگ، به غیر از این دو، عوامل دیگر هم وجود دارد که شرایط را بدتر می‌کند. یکی افزایش آزادی عمل افراد نظامی در منطقه است مثلا آنطور که در مورد فرمانده سنتکام می‌بینیم و شاهدیم که چگونه سعی دارد سیاست نظامی را بر مش دیپلماتیک بچرباند و دیگری هم افزایش فعالیت و مانور نظامی ایران و آمریکا در آبهای خلیج فارس است. این دو عامل به علاوه مساله فوق، باعث شده که یک "منطقه خطر" در خلیج فارس شکل بگیرد که احتمال تنش بین ایران و آمریکا را بالا می‌برد.
لوبلاگ مدعی است که اکنون شرایط به گونه ای است که نوعی رفع اختلاف نظامی را بین ایران و آمریکا ایجاب می‌کند. تاریخ نشان داده که ایران و آمریکا می‌توانند در مورد مسائل نظامی به نوعی به رفع اختلاف بپردازند. به طور مثال، در سال 2003 و با جنگ عراق، ایران به هواپیماهای آمریکایی که به اشتباه وارد آسمان ایران شده بودند، شلیک نکرد. این در زمانی بود که تنش بین ایران و آمریکا بالا رفته و بوش ایران را "شیطان منطقه" نامید. اما با این اتفاق، تنشها کمتر شد و شرایط به نوعی متعادل گردید.
لوبلاگ در انتها تاکید دارد که اگرچه سیاست رفع تنش نظامی نمی‌تواند درگیری سیاسی ایران و آمریکا را حل کند اما سطح تنش را پایین آورده و احتمال جنگ را کم می‌کند.

http://www.javanannews.ir/fa/News/159352/ادعای-یک-رسانه-آمریکایی-درباره-توافقات-نظامی-ایران-و-آمریکا---نظامی‌ها-به‌جای-دیپلماتها،-مذاکره-کنند
بستن   چاپ