آریا جوان
6 دانشگاه ایرانی در رتبه بندی جهانی «کیواس» قرار گرفت/ رتبه در 9 موضوع
شنبه 12 اسفند 1396 - 08:43:04
جوانان نیوز -

پایگاه رتبه بندی کیو.اس رتبه بندی موضوعی سال 2018 خود را منتشر کرد و 6 دانشگاه کشور در 9 حوزه موضوعی این رتبه بندی حضور دارند.
به گزارش پرتال دانشگاهی به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC با اعلام این خبر گفت: رتبه بندی کیو اس یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت می گیرد.
وی افزود: یکی از رتبه بندی مهمی که این پایگاه به صورت سالانه انجام می دهد ارزیابی و سنجش دانشگاه ها در حوزه های موضوعی مختلف است.
دهقانی گفت: رتبه بندی موضوعی کیواس بر اساس چهار شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index صورت می پذیرد و این شاخص ها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، جهت معرفی بهترین دانشگاه ها مشخص می شوند.
وی گفت: بخشی از اطلاعات مورد نیاز رتبه بندی موضوعی کیو اس از طریق پایگاه استنادی اسکوپوس و بخش دیگر نیز از اطلاعات حاصل از نظرسنجی ها به دست می آید.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: رتبه بندی کیواس در سال 2018 میلادی دانشگاه های برتر دنیا را در 48 حوزه موضوعی در قالب 5 حیطه کلی علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی ؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد رتبه بندی قرار داده است. کیو اس در سال 2018 دو حوزه مدیریت کتابداری و اطلاعات و حوزه تاریخ کلاسیک و باستانی را نیز به جمع حوزه های تخصصی خود افزوده است.
جدول زیر حیطه های کلی و حوزه های مرتبط با آن ها را نمایش می دهد.

رتبه بندی در 5 حیطه کلی کیو اس سال 2018:
در رتبه بندی که در 5 حیطه علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی ؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی صورت پذیرفته است، دانشگاه های ایران در 2 حیطه مهندسی - فناوری و علوم زیستی- پزشکی دارای رتبه در بین دانشگاه های برتر دنیا شده اند که نتایج آن در جدول زیر قابل مشاهده است.

رتبه بندی در 48 حوزه موضوعی سال 2018 کیو.اس:
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: در رتبه بندی حوزه های موضوعی سال 2018 کیو اس، کشور ایران عملکرد خوبی از خود نشان داده است به نحوی که در سال 2016 ، دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشگاه از ایران بود که در حوزه موضوعی پزشکی با رتبه 300-251 قرار گرفت.
وی گفت: حضور دانشگاه های ایران در سال 2017 از یک حوزه به 8 حوزه موضوعی معماری و محیط انسان ساز؛ مهندسی عمران و سازه؛ مهندسی برق و الکترونیک؛ مهندسی مکانیک؛ کشاورزی و جنگلداری؛ پزشکی ؛ داروسازی و شیمی ارتقا یافت و حال در سال 2018، حضور دانشگاه های برتر کشور در رتبه بندی موضوعی به 9 حوزه موضوعی ارتقا یافت.
دهقانی تاکید کرد: ایران در سال 2018 برای اولین بار در دو حوزه علم مواد و جغرافیا دارای نماینده در بین دانشگاه های برتر دنیا است. دانشگاه تهران که در 7 حوزه موضوعی کیو اس از 9 حوزه موجود حضور داشته است، توانسته با رتبه 151-200 در حوزه جغرافیا و با رتبه 251-300 در حوزه علم مواد برای اولین بار حضور یابد.
جدول زیر عملکرد دانشگاه های ایرانی را به تصویر کشیده شده است.


منبع

http://www.javanannews.ir/fa/News/22518/6-دانشگاه-ایرانی-در-رتبه-بندی-جهانی-«کیواس»-قرار-گرفت--رتبه-در-9-موضوع
بستن   چاپ