آریا جوان
ارتباط رژيم غذايي پرچرب با احتمال بروز سرطان سينه
چهارشنبه 20 مرداد 1395 - 2:06:03 PM
مهر
يافته هاي محققان اسپانيايي نشان مي دهد زناني که از رژيم غذايي پرچرب و حاوي قند استفاده مي کنند در مقايسه با زنان پيروي کننده از رژيم غذايي مديترانه اي، 41 درصد بيشتر داراي سينه هاي با بافت متراکم تر هستند. دکتر مارينا پولان، عضو تيم تحقيق از مرکز ملي اپيدميولوژي در مادريد، در اين باره مي گويد: «به طور کلي حفظ وزن مناسب در طول عمر از طريق کنترل مصرف کالري و کاهش مصرف غذاهاي پرانرژي مهم است.» به گفته وي، رژيم غذايي به سبک غرب شامل محصولات لبني پرچرب (شير کامل، پنير پرچرب، و بستني)، گوشت هاي فرآوري شده (کالباس، سوئيس، ژامبون)، و غلات تصفيه شده و بدون سبوس (نان سفيد، پاستا و برنج سفيد) است. همچنين ساير نمونه ها حاوي شيريني ها و نوشيدني هاي شيرين، فست فودها (پيتزا وچيپس) و سس ها (مايونز و کچاپ) است. پولان در ادامه عنوان مي کند: «زناني که از چنين رژيم غذاي اي پيروي مي کنند 46 درصد بيشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سينه قرار دارند.» خصوصيت رژيم غذايي مديترانه اي عبارت است از مصرف زياد ماهي، سبزيجات، بنشن، سيب زميني آبپز شده، ميوه، زيتون و روغن گياهي و مصرف کم آبميوه ها. به گفته وي، زناني که بيشترين تبعيت را از اين الگوي غذايي دارند 44 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سينه قرار دارند. در اين مطالعه، محققان داده هاي بيش از 3500 زن را که جزء برنامه غربالگري سرطان سينه بين اکتبر 2007 تا جولاي 2008 بودند جمع آوري کردند. يافته هاي اين مطالعه نشان داد رژيم غذايي غرب موجب افزايش تراکم بافت سينه مي شود. افزايش تراکم بافت سينه از عوامل تاثيرگذار بر ابتلا به سرطان سينه است.

http://www.javanannews.ir/fa/News/3391/ارتباط-رژيم-غذايي-پرچرب-با-احتمال-بروز-سرطان-سينه
بستن   چاپ