آریا جوان
49 درصد زنان و 31 درصد از مردان در ايران دچار اضافه وزن هستند
شنبه 6 شهريور 1395 - 2:38:31 PM
ايرنا
عليرضا سياري اين مطلب را روز شنبه در نشست خبري که به مناسبت هفته دولت در وزارت بهداشت برگزار شد بيان کرد. وي با اشاره به اينکه ايران همانند کشورهايي چون آمريکاي شمالي، استراليا و اروپا داراي ناامني غذايي زير پنج درصد است، افزود: ايران دستاوردهاي زيادي در بخش تغذيه به ويژه در حوزه کاهش سوء تغذيه، بهبود ريزمغذي ها و ناامني غذايي به دست آورده است. سياري با بيان اين که سران کشورها در سال 2000 دور يکديگر جمع شدند و 15 هدف براي کاهش فقر، کاهش مرگ و مير و ارتقاي سلامت در نظر گرفتند اظهارکرد: در سال 2015 تعهد ديگري تحت عنوان توسعه پايدار تا سال 2030 امضا کردند. معاون بهداشتي وزير بهداشت افزود: اولين شعارشان تحت عنوان اهداف هزاره سوم کاهش فقر بود و جمهوري اسلامي ايران در سال 2014 به وسيله گزارش سازمان فائو (سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحدو برنامه ي جهاني غذا) به علت موفقيت در کاهش فقر و سوء تغذيه جايزه گرفت. وي توضيح داد: ناامني غذايي از نظر به معناي گرسنگي نيست بلکه دريافت حداقل انرژي مورد نياز در طي يک سال است که بر اين اساس استراليا، اروپا و آمريکاي شمالي نيز از لحاظ ناامني غذايي زير پنج درصد هستند. معاون بهداشتي وزارت بهداشت با تاکيد بر اين که مشکل اضافه وزن و چاقي در کشور داريم گفت: براساس مطالعه سبد تغذيه کشور ميانگين مصرف کالري در ايران دو هزار و 644 کيلوکالري است و اين در حالي است که ميزان توصيه شده دو هزار و 381 کيلوکالري است. سياري گفت: اين اضافه مصرف منجر به چاقي 49 درصد زنان و 31 درصد مردان شده است همچنين در کودکان 10 سال به بالا نيز چاقي رو به افزايش است و در مدت 10 سال دو برابر شده است. ** بهبود کيفيت و غني سازي نان مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در خصوص اقدامات انجام شده براي بهبود کيفيت و غني سازي نان اظهار کرد: از سال 1377 غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليک به صورت آزمايشي در بوشهر آغاز شد و از سال 1386 در کارخانجات سراسر کشور آرد با اين دو ريزمغذي غني سازي مي کنند و طي سه سال گذشته تمام نان هاي سنتي با اين دو ماده غني سازي شده اند. زهرا عبدالهي افزود: سال گذشته اجراي آزمايشي اثربخشي `ويتامين D` و `روي` در نان انجام شد و امسال مقدمات اجراي برنامه غني سازي آرد با اين دو ماده آغاز مي شود. وي با اشاره به مصوبه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي در خصوص بهبود کيفيت نان ادامه داد: در حال حاضر براي کاهش ميزان نمک، حذف جوش شيرين و جوهر قند در نان اقدامات خوبي انجام مي شود و با مصوبه اين شورا افزايش ميزان سبوس در آرد نيز در دستور کار قرار گرفته است. به گفته عبدالهي با اجراي برنامه کاهش نمک در نان، سه گرم از نمک مصرفي مردم کاسته شده است و با اقدامات وزارت بهداشت نمک موجود در نان از 2.3 گرم به کمتر از يک درصد رسيده است. ** برنامه استاندارد نان اجرايي مي شود مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت: تفاهم نامه مشترکي با سازمان استاندارد براي استانداردسازي نان امضا شده و طبق اين تفاهم نامه استانداردهاي نان به صورت اجباري در تمام کشور اجرا مي شود. وي ادامه داد: براساس گزارشات رسيده هم اکنون در بسياري از استان ها مصرف جوش شيرين به صفر رسيده است و در برخي نقاط همچنان از 20 تا 30 درصد جوش شيرين در نان ها استفاده مي شود که با اجراي اين برنامه استانداردسازي اين رقم نيز حذف مي شود. ** 98 درصد مردم از يد کافي استفاده مي کنند در ادامه اين نشست خبري عبدالهي از تقلب شرکت هاي توليد کننده نمک و استفاده نکردن يد در محصولات خود گفت: سال 92 و 93 اين نگراني به وجود آمد که ممکن است ميزان يد نمک ها کافي نباشد و شاهد بازگشت بيماري گواتر در کشور باشيم به همين منظور در سال 93 در اين مورد بازرسي کشوري انجام شد. وي افزود: براساس بررسي ها تنها شش درصد نمک ها يد کافي ندارند و اين يعني بيش از 96 درصد مردم يد کافي دريافت مي کنند و مشکلي وجود ندارد. مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت براي مکمل ياري مادران باردار با يد توضيح داد و گفت: مکمل ياري يد مادران باردار از سال گذشته آغاز شده و براساس آن از ماه چهارم بارداري تا سه ماه بعد از زايمان براي پيشگيري از کمبود يد، اين مکمل ها به صورت رايگان در اختيار مادران قرار مي گيرد.

http://www.javanannews.ir/fa/News/3450/49-درصد-زنان-و-31-درصد-از-مردان-در-ايران-دچار-اضافه-وزن-هستند
بستن   چاپ