آریا جوان
پيامدهاي منفي پر خوابي را جدي بگيريد
شنبه 27 شهريور 1395 - 2:02:26 PM
ايرنا
خواب خوب و با کيفيت نه تنها کمک مي کند که فرد در طول روز هوشيار باشد و تمرکز حواس داشته باشد بلکه به بدن نيز در بازيابي توان و رهايي از خستگي و فرسودگي کمک مي کند.
در عين حال، محققان درباره تبعات پرخوابي هشدار مي دهند و به گفته `سوزان ردلاين` استاد دانشگاه هاروارد، افرادي که در شبانه روز بيش از 10 ساعت مي خوابند، در قياس با افرادي که هفت تا هشت ساعت خواب دارند، معمولا وضعيت سلامت بدي دارند.
`مايکل ايروين` استاد روانشناسي و علوم رفتاري در دانشگاه UCLA نيز تصريح کرد که خوابيدن طولاني مدت مي تواند باعث ابتلا به بيماري هم بشود زيرا خوابيدن طولاني مدت که وي آن را بيش از هشت ساعت تعريف مي کند، معمولا خوابي کم کيفيت است.
کارشناسان در رابطه با عوارض پرخوابي به طور خاص به شش پيامد اشاره مي کنند:

***افزايش خطر بيماري قلبي
بيماري قلبي عروقي عامل شماره يک مرگ و مير محسوب مي شود و خواب شبانه بيش از هشت ساعت خطر مرگ ناشي از ابتلا به بيماري قلبي را تا 34 درصد افزايش مي دهد.
از سوي ديگر، زنان بيشتر از مردان مستعد پرخوابي هستند که اين موضوع آنها را در معرض بيشترين خطر ناشي از ابتلا به مشکلات قلبي و عروقي قرار مي دهد.

*** افزايش خطر اضافه وزن
مطالعات زيادي از ارتباط ميان اضافه وزن و کم خوابي نشان دارند، اما ميان پرخوابي و چاقي نيز ارتباط وجود دارد، هر چند اين ارتباط در حد علت و معلول نيست.
به گفته کارشناسان، آنچه ما مي دانيم اين است که هر اندازه افراد چاق تر باشند احتمال اين که در زمره افراد پرخواب باشند، بيشتر است و احتمال چاق شدن افرادي نيز که خواب طولاني مدت دارند، بيشتر است.
يک تئوري در اين زمينه اين است که خوابيدن طولاني مدت به کم تحرکي و دوره هاي فعاليت کمتر منجر مي شود که در نتيجه کالري کمتري هم سوزانده مي شود.

***افزايش خطر ابتلا به ديابت
پرخوابي افزايش خطر ابتلا به ديابت را هم به دنبال دارد. خوابيدن طولاني مدت باعث افزايش سطوح قند خون مي شود و قند خون بالا نيز خطر ابتلا به ديابت نوع دو را افزايش مي دهد.

*** مغز پير مي شود
بر اساس تحقيقي که در مجله آمريکايي Geriatrics Society منتشر شده است، خوابيدن طولاني مدت، سن مغز را بيش از دو سال افزايش مي دهد و انجام وظايف روزانه را براي مغز دشوار مي سازد.

***افزايش خطر مرگ زودهنگام
اين موضوع که خوابيدن طولاني مدت خطر مرگ زودهنگام را افزايش مي دهد، ترسناک است ولي حقيقت دارد. مطالعات اپيدميولوژيک که در مقياس بزرگ انجام شده اند، نشان داده اند خطر مرگ زودهنگام در افرادي که خواب طولاني دارند، بيشتر است. محققان براي توضيح چرايي اين موضوع، به نقش احتمالي التهاب اشاره دارند.

***آسيب روحي و رواني
آسيب به وضعيت روحي- رواني از ديگر پيامدهاي خوابيدن طولاني مدت است.
به گفته کارشناسان، افراد مبتلا به برخي انواع افسردگي، خواب طولاني تر دارند و خواب طولاني مدت نيز مي تواند افسردگي را بدتر کند.

http://www.javanannews.ir/fa/News/3512/پيامدهاي-منفي-پر-خوابي-را-جدي-بگيريد
بستن   چاپ