آریا جوان
جوانان بايد الگوهاي ملموس جامعه معاصر را بشناسند
يکشنبه 28 شهريور 1395 - 12:18:59 PM
ايرنا
محسن شاه رضايي روز يکشنبه در همايش ملي بزرگداشت مقام علمي محمد ابن عيسي ماهاني به همراه تکريم از 3 تن از رياضيدانان معاصر کشور در دانشگاه شهيد باهنر کرمان افزود: بسياري از ما اسطوره هاي خود را نمي شناسيم و به همين دليل ديگران از اين موضوع سوء استفاده مي کنند.
وي اظهار کرد: تدوين فرهنگ نامه آثار رياضيدانان شهير گذشته ايران و معرفي آن به دانشجويان لازم است.
وي ادامه داد: نخبگان جوان به علت گذر زمان ممکن است با گسست فرهنگي روبرو شوند که براي رفع اين نقيصه لازم است اساتيد برجسته کشور را هر چه بيشتر بشناسند.
وي اظهار کرد: حدود 50 درصد کتاب هايي که در قرن 11 و 12 از عربي به لاتين ترجمه شده مربوط به رياضي بوده و اين امر نشان دهنده قدمت تاريخ رياضي در کشور ماست.
معاون پژوهشي دانشگاه شهيد باهنر استان کرمان نيز گفت: تمام تمدن هاي بشري با علم رياضيات ارتباط داشته اند و اين ارتباط انکارناپذير است.
مريم احتشام زاده به وابستگي همه علوم به رياضي اشاره و بيان کرد: ما در کشور به مقوله الگوسازي و تکريم بزرگان بسيار نيازمند هستيم.
وي عنوان کرد: ميزباني از رياضيدانان بزرگ کشور برگ زرين ديگري در تاريخچه دانشگاه شهيد باهنر کرمان است که بر افتخارات اين دانشگاه مي افزايد.
وي همچنين ادامه داد: دانشگاه شهيد باهنر کرمان از سال 54 اقدام به پذيرش دانشجو کرده و هم اکنون 640 عضو هيات علمي و حدود 14 هزار دانشجو دارد که در 400 رشته گرايش مقطع در حال فعاليت هستند.
وي عنوان کرد: دانشگاه شهيد باهنر از نظر نسبت دانشجو به عضو هيات علمي رتبه دوم کشوري را به خود اختصاص داده است.
احتشام زاده گفت: دانشگاه شهيد باهنر کرمان با بيش از 66 هزار دانش آموخته رتبه سوم را در بين دانشگاه هاي کشور دارد.
وي ادامه داد: انتخاب پروفسور رجبعلي پور به عنوان چهره ماندگار در اولين همايش چهره هاي ماندگار و انتخاب 13 استاد نمونه دانشگاه توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از افتخارات دانشگاه شهيد باهنر به شمار مي رود.
دکتر `مهدي رجبعلي پور`، دکتر `اميد علي شهني کرم زاده` و دکتر سيد `عبادالله محموديان` به عنوان 3 تن از رياضيدانان معاصر کشور در همايش ملي بزرگداشت مقام علمي محمد ابن عيسي ماهاني تجليل شدند.
دکتر مهدي رجبعلي پور در سال 1324 در کرمان متولد شد وي مدرک کارشناسي را در سال 1345 از دانشگاه تهران، مدرک کارشناسي ارشد را در سال 1347 از دانشگاه شيراز و در سال 1352 مدرک دکتري رشته رياضي را از دانشگاه تورنتوي کانادا دريافت کرد.
وي تا سال 1355 به ادامه تحصيل در دانشگاه دالهوسي کانادا پرداخت، سپس به ايران آمد و به تدريس در دانشگاه مازندران مشغول شد و پس از انتقال به کرمان تا مرتبه استادي ارتقا يافت.
وي عضو بسياري از مجامع و تحريريه هاي مجلات علمي، بين المللي و داخلي در رشته رياضي است و در سال 1380 موفق به کسب عنوان چهره ماندگار کشوري شد.
دکتر اميدعلي شهني کرم زاده نيز متولد سال 1324 در شهر مسجد سليمان در سال 1348 در رشته رياضيات محض از دانشگاه تهران مدرک کارشناسي خود را گرفت و سپس در دانشگاه اکستر بريتانيا مشغول به تحصيل شد و مدارک کارشناسي ارشد و دکتراي خود را به ترتيب در سال هاي 1350 و 1353 در رشته جبر اخذ کرد.
وي در 27 سالگي مفتخر به اخذ دکتراي رياضي شد و بلافاصله در دانشگاه جندي شاپور اهواز مشغول به کار شد وي با توجه به فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي ارزشمند خود به عنوان چهره ماندگار کشوري در سال 1384 برگزيده شد.
دکتر سيد عبادالله محموديان ديگر چهره برتر رياضي کشور نيز متولد 28 ارديبهشت 1322 زنجان و محقق و استاد دانشکده علوم رياضي دانشگاه صنعتي شريف است. او در سال 1347 در دانشگاه شيراز مدرک کارشناسي ارشد اخذ نمود و در سال هاي 1350 و 1354 دروه کارشناسي ارشد و دکتري را دانشگاه پنسيلوانيا را گذراند.
وي از سال 1362 تاکنون استاد دانشکده علوم رياضي دانشگاه صنعتي شريف است.
وي علاوه بر کسب جوايز متعدد در حوزه هاي آموزشي و پژوهشي در سال 1389 به عنوان چهره ماندگار کشور معرفي شد.

http://www.javanannews.ir/fa/News/3518/جوانان-بايد-الگوهاي-ملموس-جامعه-معاصر-را-بشناسند
بستن   چاپ