آریا جوان
رابطه سکسکه و سکته مغزي
يکشنبه 28 شهريور 1395 - 1:25:41 PM
بيتوته

برخي از صداهايي که بدن توليد مي‌کند از جمله سکسکه حقايقي را راجع به افراد و سلامتي‌شان مي‌گويد.

شايد شما نيز تا به حال تجربه کرده باشيد که سکسکه کردن هنگام سخنراني يا گفت‌و‌گو تا چه اندازه دشوار و در عين حال خجالت‌آور است. در اين لحظه افراد به هر راه و ترفندي متوسل مي‌شوند تا سکسکه خود را قطع کنند. حبس نفس، آب نوشيدن و غافلگير شدن از جمله اين راهکارها است که در برخي موارد نيز با شکست روبه ‌رو مي‌شود.
 
سکسکه مي‌تواند يکي از علائم سکته قلبي باشد به همين دليل اگر علائم ديگري همچون تنگي نفس و درد با سکسکه همراه شد، فورا به پزشک مراجعه کنيد. شايع‌ترين علل سکسکه ناراحتي‌هايي است که به معده و مري وارد مي‌شود.

 علاوه بر اين، سکسکه بر اثر شوک عصبي و تحريک اعصاب نيز ممکن است بوجود آيد. در واقع توصيه مي‌شود که علل سکسکه‌هاي ناگهاني و مزمن که با درد قفسه سينه همراه است، هرچه زودتر نزد پزشکي مشخص شود.
 

سکسکه زماني اتفاق ميفتد که عضلات ديافراگم منقبض مي‌شود و موجب نوعي وقفه در تنفس مي‌شود. ديافراگم از طريق برخي سلول‌هاي عصبي کنترل مي‌شود که مي تواند از طريق هيجان، داروها يا برخي تغييرات در شکم بعد از غذا خوردن تحت تاثير قرار گيرد و تحريک شود.
 
گاهي اوقات حبس نفس مي‌تواند سکسکه را متوقف کند زيرا دي‌اکسيد کربن افزايش‌يافته در ريه‌ها ديافراگم را آرام مي‌سازد. به طور معمول، سکسکه مدت زمان کوتاهي طول مي‌کشد اما اگر سکسکه بيش از 44 دقيقه طول بکشد بايد به پزشک مراجعه کرد، زيرا اين مشکل نشان‌دهنده تحريک اعصاب است.
 چطور دچار سکسکه مي‌شويم؟
حتما براي شما هم پيش آمده که در کلاس يا يک جلسه رسمي حضور داريد و ناگهان، صداي هق و دوباره يک هق ديگر و همينطور پشت سر هم، سکسکه پشت سکسکه! هيچ کاري هم از شما ساخته نيست،‌ چون سکسکه از آن اتفاقاتي است که هيچ کنترلي روي آن نداريد.

 

عوارض سکسکه, دلايل سکسکه

سکسکه مي‌تواند يکي از علائم سکته قلبي باشد

 براي دانستن علت سکسکه بايد مختصري در باره کار پرده ديافراگم بدانيم.
پرده ديافراگم، پرده ماهيچه عضلاني طبل مانندي است که در عرض بدن، بين شش‌ها و معده گسترده شده است. وقتي اين پرده عضلاني جمع مي‌شود، باعث کاهش فشار هواي داخل شش‌ها شده، در نتيجه هوا به داخل شش‌ها کشيده مي‌شود و عمل دم انجام مي‌شود.

با آزاد شدن پرده ديافراگم، هوا از داخل شش‌ها خارج مي‌شود که همان عمل بازدم ناميده مي‌شود.
اما وقتي پرده ديافراگم دچار اسپاسم (گرفتگي) عضلاني شود و کار طبيعي خود را انجام ندهد،‌ سکسکه اتفاق مي‌افتد.

 ايجاد اسپاسم در پرده ديافراگم علل مختلفي مي‌تواند داشته باشد که از آن جمله مي‌توان به سرما اشاره کرد. هواي سرد مي‌تواند عامل ايجاد اسپاسم عضلاني در پرده ديافراگم شود اما دليل مهم‌تر و شايع‌تر پر خوري است.

 خوردن و نوشيدن بيش از اندازه باعث حجيم شدن معده مي‌شود که در نتيجه اين افزايش حجم معده، به پرده ديافراگم فشار وارد مي‌شود و  پيام‌هايي الکتريکي نا به جايي توليد مي‌شود. اين پيام‌ها از طريق اعصابي که حرکت ديافراگم را کنترل مي‌کند، منتقل شده و باعث گرفتگي ناگهاني ديافراگم مي‌شود.

 گاهي هم اگر کسي هنگام غذا خوردن صحبت کند، باعث ورود هواي اضافي به معده مي‌شود و همان نتيجه را به بار مي‌آورد. بنابراين از راه‌هاي نتيجه بخش اجتناب از سکسکه، پرهيز از پرخوري و صحبت کردن با دهان پر، است.

 بلندترين سکسکه جهان
بر اساس اطلاعات مندرج در کتاب رکوردهاي جهاني گينس، در سال 1769 مردي از اهالي نورتامبرلند، از سکسکه در عذاب بوده است. سکسکه اين مرد از فاصله 1.6 کيلومتري شنيده مي‌شده است.

 آرام‌ترين سکسکه
آرام‌ترين سکسکه‌ها مربوط به جنين است. جنين انسان پيش از به دنيا آمدن، در شکم مادر، هم سکسکه مي‌کند به طوري که بسياري مادران قادر به شنيدن صداي سکسکه جنين خود هستند.

 طولاني مدت‌ترين سکسکه جهان
آقاي چارلز اسبورن از ايلت آيووا، بيش از 60 سال مبتلا به سکسکه بوده و در اين مدت تقريبا 420 ميليون بار سکسکه کرده است.


http://www.javanannews.ir/fa/News/3521/رابطه-سکسکه-و-سکته-مغزي
بستن   چاپ