آریا جوان
علت انفجار گوشي هاي هوشمند چيست؟
شنبه 3 مهر 1395 - 2:50:22 PM
جم انلاين

باتري بکار رفته در گوشي هاي هوشمند داراي بخش هاي قابل اشتعال است. اين باتري ها از جنس ليتيوم ساخته شده اند و داراي دو قسمت کاتد و آنود، ماده اي براي انتقال الکترون ها و ماده اي ديگر براي اکسيد ساختن اين الکترون ها هستند. اين فرايند براي توليد انرژي در گوشي ها ضروري است.

در همه باتري ها، لايه اي بين آنود و کاتد وجود دارد. در صورتي که اين دو قسمت با يکديگر تماس برقرار کنند واکنش شيميايي ايجاد مي شود و شعله ايجاد مي شود. خوشبختانه در اين باتري ها مواد کافي براي يک انفجار بزرگ وجود ندارد ولي به هر حال امکان آسيب زدن به اشيائي که در فاصله نيم متري آنها وجود دارد مطرح است.

باتري ها داراي سه قسمت کاتد، لايه محافظ و آنود هستند. اين لايه بارها پيچيده شده تا از برخورد نداشتن آنود و کاتد با يکديگر اطمينان حاصل شود. با اين حال، مشکل هنگامي ايجاد مي شود که اين لايه پوسيده مي شود يا از آن بدتر، از همان زمان توليد داراي نقايصي است که خطر ايجاد مي کنند.
همه باتري هاي ليتيومي داراي مداري براي کنترل دما هستند. اگر حرارت باتري از حد مشخصي تجاوز کند، اين مدار وارد عمل شده و مانع از ادامه شارژ شدن باتري مي شود. دماي بالا به اين لايه محافظ نيز آسيب مي زند و در پي آن، بين آنود و کاتد تماس برقرار مي شود و آتش سوزي ايجاد مي شود.

هرچند تعداد انفجارهايي که در گوشي هاي هوشمند رخ داده بسيار محدود است و از ميان بيش از يک ميليارد گوشي هوشمندي که در دستان مردم وجود دارد، تنها عده بسيار اندکي از آنها دچار چنين مشکلي هستند، اما به هر حال وجود اين مشکل امکان پذير است و تنها با اتکا به روال هاي سخت گيرانه کنترل کيفيت است که مي توان از سلامت اين گوشي ها اطمينان حاصل کرد.

به ياد داشته باشيد که افزايش حرارت باتري به بيش از 60 درجه سانتي گراد خطرناک است. اگر متوجه شديد که باتري گوشي شما در حال تغيير شکل است در تعويض آن درنگ نکنيد. همچنين، به ياد داشته باشيد که آسيب رساندن به باتري با اشياء نوک تيز بسيار خطرناک است.


http://www.javanannews.ir/fa/News/3540/علت-انفجار-گوشي-هاي-هوشمند-چيست؟
بستن   چاپ