آریا جوان
نشانه هاي تشخيص استرس بيش از حد چيست؟
يکشنبه 11 مهر 1395 - 4:10:45 PM
بيتوته

استرس جز اجتناب ناپذير زندگي است و به گفته دانشمندان، اندکي استرس لازم است اما اگر انسان، استرس بيش از حد را براي يک دوره کوتاه يا طولاني تجربه کند، سيستم ايمني بدن ضعيف مي‌شود. با برخي از عوارض استرس، آشنا شويد.ابتلا به کهير، نوسانات وزن، سردرد، مشکلات گوارشي، ضعيف شدن سيستم ايمني بدن، آکنه، مشکلات حافظه و ريزش مو از اثرات خاموش ناشي از استرس هستند.

 استرس بيش‌ از حد داريد؟ با استفاده از اين نشانه‌ها تشخيص دهيد 

کهير: اگر به طور ناگهاني دچار برجستگي‌هاي قرمز رنگ شديد، نبايد آلرژي را مقصر بدانيد چون احتمالا تحت استرس شديد، اين علامت در شما بروز کرده است. هنگامي که بدن استرس بيش از حد را براي يک دوره کوتاه يا طولاني تجربه مي‌کند، سيستم ايمني بدن ضعيف شده و بدن شروع به انتشار هيستامين براي مبارزه با بيماري‌ها مي‌کند. زماني که سيستم ايمني بدن در اثر استرس ضعيف مي‌شود، پوست مي‌تواند توسط موادي که هرگزبه آنها حساسيت نداشته‌ايد، مانند صابون، سرما، گرما، لوسيون و مواد شوينده تحريک شود و واکنش هاي آلرژيک از خود نشان دهد.

 نوسانات وزن: استرس باعث انتشار هورمون کورتيزول مي‌شود که خود منجر به اختلال در توانايي بدن شما براي پردازش قند خون و اختلال در سوخت و ساز چربي، پروتئين و کربوهيدرات مي‌شود. اين روند افزايش و يا کاهش وزن را به دنبال دارد. علاوه بر اين، استرس مي‌تواند شما را تشويق به انجام رفتارهاي ناسالم تغذيه اي مانند پرخوري کند.

 سردرد: اگر سابقه سردردهاي جدي نداشته‌ايد و به طور ناگهاني دچار اين نوع دردهاي تپش دار و مداوم مي‌شويد، ممکن است بيش از حد تحت استرس باشيد. استرس باعث آزاد شدن مواد شيميايي مي‌شود که مي‌تواند تغييرات اعصاب و عروق خوني را در مغز به دنبال داشته باشد و سردرد را به ارمغان بياورد. اگر شما مستعد ابتلا به ميگرن باشيد، استرس مي‌تواند آغازگر حملات ميگرن باشد و يا سير آن را وخيم‌تر کند.

 

کاهش استرس

استرس، مي‌تواند عملکرد دستگاه گوارش را نيز مختل کند‎

 مشکلات گوارشي: استرس، مي‌تواند عملکرد دستگاه گوارش را نيز مختل کند و آنهم با افزايش ميزان اسيد گوارشي و ايجاد سوزش سر دل. همچنين اين عامل مخل رواني باعث تخليه آهسته تر مواد غذايي از معده شده و نفخ و گاز و حتي دل درد و اسهال را به همراه دارد.

 تضعيف سيستم ايمني بدن: استرس با سرکوب سيستم ايمني بدن، شما را در معرض ابتلاي آسان تر به بيماري‌هاي ويروسي قرار مي‌دهد در حالي که توانايي بدن شما براي مبارزه با آنها کاهش مي‌يابد.

 ابتلا به آکنه: ابتلا به آکنه فقط کابوس مربوط به دوران بلوغ نيست و اگر شما به طور ناگهاني دچار اين عارضه شديد، بدانيد که شايد يک عامل استرس زا در اطراف‌تان است. افزايش توليد هورمون کورتيزول در نتيجه استرس باعث توليد چربي بيشتر توسط غدد پوست مي‌شود و اين چربي اضافه در داخل فوليکول‌هاي مو به دام مي‌افتد و توليد جوش مي‌کند.

 اشکال در تمرکز: انتشار بيش از حد هورمون کورتيزول منجر به بروز مشکلات تمرکز و همچنين ابتلا به افسردگي و اضطراب توامان مي‌شود.

 ريزش مو: ممکن است شنيده باشيد که استرس باعث ريزش مو مي‌شود. استرس‌هاي شديد، مي‌تواند به دو نوع ريزش مو منجر شود: در نوع شايع تر ريزش مو ناشي از استرس، رشد موها متوقف شده و براي مدتي به جاي موهاي ريخته شده، مويي رشد نمي‌کند. از اين رو 2 تا 3 ماه بعد فرد به شدت کم مو به نظر مي‌رسد. طبيعتا اين وضعيت با تاثير بر روحيه فرد، او را دچار استرس بيشتر مي‌کند. در صورتي که حملات استرس تخفيف يابد، اين ريزش مو طي مدت 6 تا 9 ماه برطرف خواهد شد.

 در نوع ديگري از ريزش موي ناشي از استرس، گلبول‌هاي سفيد خون به فوليکول‌هاي مو حمله مي‌کنند. در اين نوع ريزش مو، معمولا موها به طور منظم مي‌ريزند (سکه اي). گسترش و شدت يافتن استرس و ريزش مو مي‌تواند به ريزش مو در تمام سطح سر، و حتي در موارد شديد در تمام سطح بدن منجر شود. در اين نوع ريزش مو، رشد موها به مرور شروع خواهد شد، ولي قطعا درمان‌هاي پزشکي نياز خواهد بود.


http://www.javanannews.ir/fa/News/3561/نشانه-هاي-تشخيص-استرس-بيش-از-حد-چيست؟
بستن   چاپ