آریا جوان
تاثير مصرف اسفناج در بهبود عملکرد ورزشي
يکشنبه 18 مهر 1395 - 3:51:02 PM
ايرنا
مطالعه محققان دانشگاه لوون در بلژيک روي 27 ورزشکار غيرحرفه اي نشان داد که دريافت مکمل هاي نيترات در کنار تمرين هاي سرعتي تناوبي(SIT)، در محيط هاي کم اکسيژن مي تواند عملکرد ورزشي افراد را افزايش دهد.
نيترات که به طور طبيعي در سبزيجات سبز رنگ ريشه اي وجود دارد، ماده مغذي با ارزشي است که براي عملکرد مناسب بدن به خصوص در مدت فعاليت جسمي ضروري است. اين ترکيب اثرات مفيدي براي قلب و گردش خون دارد؛ سبزيجاتي مانند کاهو، چغندر، هويج، لوبيا سبز، اسفناج، جعفري، کلم، تربچه، کرفس و خربزه حاوي غلظت بالايي از نيترات هستند.
در طي اين مطالعه، شرکت کنندگان سه بار در هفته تمرين هاي دوچرخه سواري کم سرعت اما فشرده داشتند. محققان براي بررسي عملکرد ورزشکاران در محيط هاي مختلف از آنها خواستند که در محيط هاي حاوي اکسيژن طبيعي و کم اکسيژن تمرين کنند. اين افراد پيش از تمرين هاي سرعتي تناوبي مکمل نيترات مصرف کرده بودند.
محققان دريافتند که تنها پس از پنج هفته، ترکيب فيبر عضلاني در محيط هاي کم اکسيژن با افزايش مصرف نيترات تغيير کرد.
بدن انسان از بافت هاي عضلاني تشکيل شده که هر کدام از اين بافت ها با انواع گوناگون فيبر همخواني دارند. اين فيبرهاي عضلاني از منابع متفاوت انرژي استفاده مي کنند و همچنين طبق نوع ورزش، از راه هاي گوناگوني فعال مي شوند.
اين مطالعه در مجله journal Frontiers in Physiology منتشر شد.

http://www.javanannews.ir/fa/News/3577/تاثير-مصرف-اسفناج-در-بهبود-عملکرد-ورزشي
بستن   چاپ