آریا جوان
کمبود ويتامين در 80 درصد ايراني ها
چهارشنبه 3 آذر 1395 - 1:45:21 PM
ايرنا
دکتر محمداسماعيل اکبري روز چهارشنبه در سومين کنگره بين المللي سرطان هاي دستگاه گوارش اظهار کرد: بين 65 تا 75 درصد مردم کمبود ويتامين D دارند و کمبود همين ويتامين مي تواند زمينه ساز بروز بيماري هاي خطرناکي مانند ام اس شود.
وي توضيح داد: کمبود ريز مغذي ها مي تواند زمينه ساز بروز بسياري از بيماري ها و در نهايت بيماري سرطان شود اما با اين حال توجه جدي در حوزه سلامت کشور به اين موضوع نمي شود.

** نبود پوشش بيمه اي ويتامين ها
اکبري از نبود پوشش بيمه اي براي تامين هزينه هاي ويتامين ها هم انتقاد کرد و گفت: تامين هزينه هاي ويتامين ها مانند ويتامين هاي D، روي، کلسيم و منيزيم از ساختار بيمه حذف شده است اما مثلا در مورد داروي اوستين 500 شرکت آن را وارد بيمه مي کنند.
وي افزود: پشتيباني بيمه اي از ويتامين ها حذف شده است اما در مقابل داروهاي درماني تحت پوشش بيمه اي قرار گرفته اند؛ بيمه ها 150 هزار ريال براي ويتامين ها که مي تواند سلامت مردم و جامعه را تامين کند، پرداخت نمي کنند اما حاضرند براي داروهاي گران قيمت هزينه کنند.
دکتر اکبري با يادآوري اين که کمبود ويتامين ها مي تواند عامل بروز انواع سرطان مانند سرطان معده باشد، به ارائه آماري در مورد وضعيت سرطان در کشور پرداخت و بر لزوم اجراي برنامه هاي پيشگيرانه سراسري در اين زمينه تاکيد کرد.

** وضعيت سرطان معده در ايران
رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه شهيد بهشتي گفت: سرطان هاي مري و معده از 10 عامل اصلي مرگ در ايران هستند، به گونه اي که سرطان معده 9 درصد و سرطان کولورکتال(روده بزرگ) 8 درصد سرطان هاي کشور را شامل مي شوند.
اکبري افزود: با اقدامات صورت گرفته شيوع سرطان معده در کشور روبه کاهش اما سرطان روده بزرگ در حال افزايش است.
وي اظهار کرد: کشور ما جزو اولين کشورهايي است که آمار بالايي در زمينه سرطان معده دارد؛ سرطان معده شايعترين سرطان در بين مردان و کشنده ترين سرطان در بين زنان و مردان ايراني است.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه شهيد بهشتي گفت: اين درحالي است که سرطان ريه در دنيا جاي سرطان معده را گرفته است. سرطان کولورکتال نيز از نظر شيوع سومين سرطان در دنيا و در ايران چهارمين سرطان است.
اکبري افزود: در ايران، وضعيت شيوع سرطان مري در زنان و مردان تفاوت زيادي ندارد و سرطان معده نيز در سال هاي اخير روند رو به کاهش داشته اما با اين حال آمارها بالا است.

** فوت 87 درصد مبتلايان به سرطان معده طي 5 سال اول ابتلا در ايران
وي اظهار کرد: 87 درصد مبتلايان به سرطان معده در ايران طي پنج سال اول ابتلا جان خود را از دست مي دهند و تنها 12 و نيم درصد اين بيماران در 5 سال اول زنده مي مانند.
اکبري ادامه داد: حدود 45 درصد مبتلايان به سرطان کولورکتال در ايران به بالاي پنج سال مي رسند، اين درحالي است که بايد اين رقم به 60 درصد افزايش يابد.
وي گفت: در کشورهاي پيشرفته 80 درصد مبتلايان به سرطان معده سال اول ابتلا را پشت سر مي گذارند و نزديک به 50 درصد آنها پنج سال اول را پشت سر گذاشته و جان سالم به درمي برند.
اکبري خاطرنشان کرد: ميزان شيوع سرطان در ايران 120 و در کشورهاي پيشرفته 600 نفر در هر 100 هزار نفر است اما ميزان رو به رشد سرطان که مهمترين علت آن افزايش اميد به زندگي و مسن تر شدن جمعيت ايران است، از کشورهاي پيشرفته بالاتر رفته است.
وي اظهار کرد: با اين که شمار مبتلايان به سرطان در کشورهاي پيشرفته بيشتر از ايران است اما به دليل اينکه مراقبت و حمايت از بيماران سرطاني بسيار زياد است، آمار مرگ و مير ناشي از سرطان در اين کشورها کمتر است.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه شهيد بهشتي يکي از راه هاي پيشگيري از بروز سرطان ها را غربالگري عنوان کرد و گفت: در دنيا اقدامات زيادي در حوزه غربالگري انجام شده است؛ ماهيت غربالگري اين است که بتوانيم با يک ريال چندين ريال را برگردانيم و از صرف هزينه هاي زياد در حوزه درماني پيشگيري کنيم.

** لزوم استفاده از آمارهاي ملي در برنامه ريزي ها
اکبري بر لزوم استفاده از آمارهاي ملي در برنامه ريزي هاي کلان کشوري در حوزه سلامت و به ويژه سرطان ها تاکيد کرد و گفت: در دولت نهم و دهم برنامه ثبت سرطان ها در کشور تعطيل شد و چند سال طول کشيد تا دوباره اين روند آغاز شود؛ به همين دليل از نظر آمار و اطلاعات مرتبط با سرطان عقب هستيم به طوري که اکنون آمار سال 1388 را داريم و آمار مربوط به سال 1389 نيز در دست تهيه است.
وي اظهار کرد: به طور کلي در مورد همه سرطان ها حدود 20 درصد کم شماري در کشور داريم. با اين حال لازم است در برنامه ريزي ها در اين زمينه به آمارهاي ملي رجوع تا نتيجه مطلوب حاصل شود.
سومين کنگره بين المللي سرطان هاي دستگاه گوارش از امروز سوم آذرماه به مدت سه روز در دانشکده پزشکي دانشگاه شهيد بهشتي در حال برگزاري است.

http://www.javanannews.ir/fa/News/3688/کمبود-ويتامين-در-80-درصد-ايراني-ها
بستن   چاپ