آریا جوان
اصلي‌ترين دلايل ريزش مو در دختران جوان +درمان
سه شنبه 23 آذر 1395 - 3:09:07 PM
بيتوته

هيچ چيز براي يک خانم رنج‌ آورتر از اين نيست که ببيند موهايش روز به روز کمتر ميشود، اما تنها شما نيستيد که ريزش مو را تجربه مي‌کنيد بلکه اکثر زنان چنين اختلالي را تجربه کرده‌اند

 دکتر نهاوندي متخصص پوست اظهار داشت: اين روزها ريزش مو در بين خانم‌ها بسيار رايج شده‌است. 40 درصد از افرادي که در طول عمرشان ريزش موي موقتي يا دائم را تجربه مي‌کنند، خانم‌ها هستند، البته مدل ريزش مو در افراد مختلف متفاوت است.

  دلايل ريزش مو در خانم ها 

بعضي موهاي‌شان شروع به نازک شدن مي‌کند تا جايي که کم پشت به نظر مي‌رسد. بعضي مرکز و جلوي سرشان به شدت خالي مي‌شود و بعضي فرق سرشان به مرور خالي و خالي‌تر مي‌شود. در واقع ريزش مو در خانم‌ها متفاوت از مردان است در خانم‌ها کمتر پيش مي‌آيد که خط موها در پيشاني عقب برود.

 وي بيان کرد: در خانم ها بانک مو (موهاي قسمت پشت سر)  تحت تاثير ريزش موي ارثي (ريزش موي آندروژنتيک) تغيير مي کند و مويي که  مي خواهيم در قسمت جلو سر کاشت کنيم از کيفيت خوبي برخوردار نبوده و پوشانندگي کافي ندارد ، اما در موهاي قسمت پشت سر آقايان در اثر ريزش موي ارثي هيچ تغييري ايجاد نمي شود.

 نهاوندي تصريح کرد: موي آقايان در اثر ريزش موي ارثي (AGA) در قسمت جلوي سر به مرور نازک شده و  پوشانندگي خود را از دست مي دهد اما در خانم ها ريزش موي ژنتيکي به گونه اي است که تمام موهاي سر نازک مي شوند و قسمت بانک موها براي کاشت از کيفيت مطلوب برخوردار نيستند.

 اين متخصص پوست اظهار داشت: از نظر علمي در زمينه ريزش موهاي ژنتيکي در بانوان کاري نمي توان انجام داد تا زمان يائسگي فرد فرابرسد، اگر فردي قبل از موضوع يائسگي دچار ريزش موي ‍ژنتيکي باشد با داروهاي آنتي آنتروژن که هورمون هاي مردانه بانوان را تعديل مي کند درمان مي کنيم.

 وي تاکيد کرد:  همچنين استفاده از داروهاي سيپروترون استات ، متفورمين( کاهنده قند خون) و اسپيرونولاکتون موجب کاهش ريزش موي ارثي در بانوان و دختران جوان مي شود.

  درمان دارويي ريزش مو 

اگر پزشک علت قابل درمان براي ريزش مو تشخيص نداد ممکن است ريزش مو نتيجه فاکتورهاي ژنتيکي باشد که غير قابل اجتناب است اما با اين حال داروهايي وجود دار که رشد دوباره مو را تحريک مي کند.

 روگان (نام تجاري براي داروي ماينوکسيدل): اين دارو به صورت موضعي مصرف مي شود يعني به صورت مستقيم روي پوست سر ماليده مي شود و با اتساع رگ هاي خوني پوست سر ، خون رساني به پوست سر راافزايش مي دهد . در نتيجه فوليکول ها ي مو مواد مغذي و اکسيژن بيشتري دريافت مي کند و در فوليکول هاي مو شروع به بزرگتر شدن مي کند و بعد از مدتي موها پر پشت تر مي شود. البته قابل ذکر است که زنان حامله و شيرده نبايد از اين دارو استفاده کنند.

  پروپسيا (نام تجاري براي داروي فناسترايد): اين دارو به صورت قرص به فروش مي رسد و مانع تبديل تستسترون به دهيدروتستسترون يا DHT مي شود (دهيدروتستسترون هورموني است که به تدريج باعث کم شدن فوليکول هاي مو و درنتيجه کم شدن چرخه رشد مو مي شود) البته اين دارو براي درمان ريزش مو در مردان تجويز مي شود اما ممکن است مانع ريزش مو در زنان نيز شود.

 البته همان طور که درمورد داروي اول بيان شد زنان حامله يا زناني که قصد حامله شدن دارند نبايد از اين دارو استفاده کنند. مطالعات در مورد خاصيت مصرف اين دارو در زنان به نتايج ضد و نقيصي رسيد ه لذا مصرف اين دارو درمورد تمام زنان کارساز نيست.

  بعضي از فاکتورهاي رايج که باعث ريزش مو مي شود 

1- کمبود آهن: فقر آهن مي تواند منجر به ريزش مو شود. ولي بهتر است قبل از اينکه خودسرانه از قرص هاي آهن مکمل استفاده کنيد با پزشک خود در اين زمينه مشورت کنيد تا در صورت تشخيص نياز توسط پزشک، از مکمل ها استفاده کنيد. زيرا آهن بيش از اندازه در بدن نيز منجر به بروز بعضي مشکلات مي شود.

 2- اختلالات غده تيروئيد: در هر دو حالت کم کاري يا پرکاري غده تيروئيد ريزش مو اتفاق مي افتد.

 3- کاهش مقدار استروژن: خيلي از زنان ، ريزش مو را در دوران يائسگي و بعد از آن زمانيکه ترشح مقدار استروژن در بدن کاهش مي يابد تجربه مي کنند. 

 تغييرات هورموني بعد از حاملگي: مادراني که تازه کودکان خود را متولد کرده اند از ابتدا تا بعد از 6 ماه نيز ريزش مو را تجربه مي کنند و اين زماني است که مقدار استروژن در خون در حال برگشت به مقدار نورمال است. 

  نهاوندي بيان کرد:  يکي از عوامل موثر در کاهش ريزش موي بانوان بارداري خانم ها است. متاسفانه سن ازدواج در ايران بالا رفته و خانم ها خيلي زود به کيست تخمدان مبتلا مي شوند، که طبق مطالعات علمي با يک بار بارداري بسياري از مشکلات بانوان در زمينه مشکلات زنان حل مي شود.

 اين متخصص پوست اشاره کرد: 30 درصد از بانوان که دچار مشکل ريزش موي ارثي هستند با داروهاي آنتي آنتروژن تا قبل از يائسگي قابل درمان هستند و پس از مي توان از کاشت مو استفاده کرد.

 وي تاکيد کرد: وجود برخي بيماري هاي پوستي مانند ليکن پلان که در کشور بسيار شايع است، باعث ريزش مو مي شود، همچنين کمبود شديد آهن در خانم هاي ايراني و مشکلات تيروئيد از ديگر علل ريزش مو در بانوان است و بايد يادآور شد که انجام چکاپ در رابطه با بيماري هاي زنان و کاهش مشکلات پوست و مو ناشي از آن بسيار حائز اهميت است.


http://www.javanannews.ir/fa/News/3749/اصلي‌ترين-دلايل-ريزش-مو-در-دختران-جوان--درمان
بستن   چاپ