آریا جوان
عوارض درازمدت مصرف «ترامادول»
يکشنبه 28 آذر 1395 - 1:19:24 PM
ايسنا

‌دکتر محمدرضا ناظر اظهار کرد: ترامادول يک داروي نارکوتيک (ضد درد) است که خيلي افراد با مصرف طولاني مدت ممکن است، در معرض خطر اعتياد به آن قرار بگيرند.

وي با بيان اينکه اين اعتياد با احساس نياز اجباري به مصرف مداوم و مکرر قرص شناخته مي‌شود، ادامه داد: احساسي که به فرد دستور مي‌دهد به مرور مصرف قرص را افزايش دهد، به طوري که بدون مصرف ترامادول هيچ‌کاري نمي‌تواند انجام دهد.

اين متخصص بيماري‎‌هاي عفوني افزود: خطر مصرف مواد مخدر در افراد وابسته به مصرف ترامادول به شدت افزايش مي‌يابد، چراکه به مرور نياز بيشتري به مصرف قرص در خود مي‌بيند و گاهي براي تامين اين نياز از مخدرهاي قوي‌تر و البته غير قانوني کمک مي‌گيرد.

ناظر به تاثيرات کوتاه مدت ترامادول اشاره کرد و با بيان اينکه ترامادول با مهار ارسال پيام درد از اندام‌ها به مغز، تاثير خود را به عنوان داروي مسکن بر بدن مي‌گذارد، تصريح کرد: از اين رو بيماران به مرور مصرف آن را خودسرانه افزايش مي‌دهند، با اين هدف که به آرامش بيشتري برسند.

وي احساس شادي، کاهش استرس و اضطراب، از بين رفتن درد و ... را از تاثيرات افزايش مصرف کوتاه مدت ترامادول، بر بدن انسان دانست و با بيان اينکه ترامادول تاثيري مشابه داروهاي ضد افسردگي دارد که با افزايش سطح سروتونين در مغز، باعث احساس شادي و انرژي بيشتر مي‌شود، بيان کرد: همچنين به دليل تاثير ترامادول بر عملکرد مغز، احساس آرامش کاذب در فرد ايجاد شده و از اين‌رو امروزه به دارويي تبديل شده که متاسفانه نوجوانان و جوانان در هنگام رويارويي با مشکلات و شکست‌ها، آن را تنها راه براي کسب آرامش مي‎دانند.

ناظر افزود: ترامادول يک مسکن قوي است که با مهار کردن ارسال پيام درد به مغز باعث سرکوب احساس درد شده و اين تاثير مي‎تواند از آن جهت خطرناک باشد که فرد در اين شرايط هيچ دردي را حتي در زمان جراحت احساس نمي‌کند و نمي‌تواند از خود محافظت کند.

وي گفت: اين علائم و نشانه‌ها بدون شک براي بسياري از افراد و مخصوصا جوانان مطلوب است و آنها را به مصرف هرچه بيشتر قرص و در نتيجه اعتياد به آن وا مي‌دارد، مخصوصا اگر فرد دچار افسردگي و يا اضطراب باشد.

اين متخصص بيماري‌هاي عفوني يادآورشد: بسياري از افراد معتاد به ترامادول، در خيابان‌ها دنبال آن نمي‎گردند، بلکه بيشتر افراد شروع مصرف خود را با تجويز پزشک گزارش کرده‌اند، در حالي که خودسرانه مقدار مصرف را افزايش داده و بنابر دستور پزشک، مصرف‌شان را توقف نکرده‌اند.

وي با اشاره به عوارض مصرف اين قرص بيان کرد:گذشته از تمام اثرات ترامادول که براي بيمار دارويي مطلوب و آرامش‌دهنده است، اما مصرف ترامادول بيش از يک مدت کوتاه درماني، عوارض سوء زيادي نيز بر بدن بر جاي مي‎گذارد.

ناظر با تاکيد براينکه افرادي که سابقه حملات عصبي مانند صرع و تشنج دارند نبايد از ترامادول استفاده کنند، چراکه مصرف اين دارو مي‌تواند باعث حمله عصبي مجدد شود، تصريح کرد: ترامادول همچنين باعث بي‌ثباتي، عدم تعادل، سرگيجه و احساس بي‌خيالي در افراد مي‌شود.

وي به اثرات بلند مدت مصرف ترامادول اشاره کرد و گفت: به دليل عوارض نامطلوب، اين دارو معمولا براي درمان و مصرف طولاني مدت توصيه نمي‎شود، چراکه اثرات سوء مصرف درازمدت ترامادول بسيار متنوع بوده که از ميان آنها به برخي موارد ازجمله تحمل و عادت کردن به دارو اشاره کرد.

اين متخصص بيماري‌هاي عفوني يادآورشد: از آنجايي که ترامادول با تاثير بر مغز و عملکرد عصبي تاثيرات خود را مي‌گذارد، خطر عادت کردن و تحمل بدن نسبت به اين دارو بسيار بالاست.

وي با تاکيد براينکه وقتي بدن به حضور ترامادول عادت مي‌کند، براي رسيدن به تاثيرات اوليه سرکوب درد و ساير تاثيرات مطلوب آن، فرد نياز دارد مقدار داروي مصرفي را بالا و بالاتر ببرد، افزود: وابستگي همراه با تحمل دارو از ديگر اثرات مصرف بي‎رويه ترامادول بوده و خيلي از افراد در اثر مصرف بلندمدت اين دارو به آن عادت کرده و وابسته مي‌شود و اين درحاليست که از تاثيرات درماني دارو خبري نيست و در حقيقت بدن فرد ترامادول را به عنوان ماده ضروري و اصلي براي عملکرد طبيعي بدن مي‌شناسدکه در اين هنگام، توقف مصرف و يا حتي کاهش مقدار مصرف دارو، فرد را به شدت ضعيف و بيمار مي‌کند.


http://www.javanannews.ir/fa/News/3757/عوارض-درازمدت-مصرف-«ترامادول»
بستن   چاپ