آریا جوان
رنگ ها در ميوه ها از چه سخن مي گويند؟
يکشنبه 3 بهمن 1395 - 1:37:50 PM
آريا
هيچ گاه نمي توانيد مصرف غذاهاي فرآوري شده را با خوردن توت فرنگي يا کلم بروکلي تازه مقايسه کنيد زيرا ميوه ها و سبزي هاي رنگي سرشار از ويتامين ها، فيبر و آنزيم هاي مفيد هستند. در ادامه به انواع رنگ ميوه و سبزيجات اشاره مي کنيم.

رنگ ها در ميوه ها از چه سخن مي گويند؟


خواص ميوه و سبزيجات در يک نگاه

• در سلامت چشم ها خيلي مفيدند و از ابتلا به بيماري دژنراسيون ماکولا جلوگيري مي کنند.
• خطر ابتلا به سطان پروستات را کاهش مي دهند.
• باعث کاهش فشار خون مي شوند.
• کلسترون بد را کاهش مي دهند.
• به داشتن مفاصل سالم کمکمي کنند.
• به ساخت کلاژن کمک مي کنند.
• با راديکال هاي آزاد مبارزه مي کنند.
• Ph بدن را متعادل نگاه مي دارند.
• سيستم ايمني بدن را تقويت مي کنند.
• به واسطه وجود کلسيم و منيزيم، استخوان هاي سالم را به همراه خواهندداشت.

ترکيبات سبز، ضد سرطان

موادي که به رنگ سبز ميوه ها و سبزي ها مربوط مي شوند عبارتند از گلوکوزينولات ها که گروه بزرگي از مشتقات اسيد آمينه هاي حاوي گوگرد است و حاوي کلروفيل، فيبر، لوتئين، زيگزانتين، کلسيم، فولات، ويتامين ث، کلسيم و بتاکاروتن هستند.

رنگ ها در ميوه ها از چه سخن مي گويند؟



ترکيبات اين خانواده نقش به سزايي در کاهش ابتلا به انواع سرطان دارد. اثر ضد سرطاني اين ترکيب به واسطه فعال سازي آنزيم هاي دخيل در سم زدايي از مواد سرطان زا است و همين طور مهار آنزيم هايي که متابوليسم هورمون استروييد را تغيير مي دهد و از آن هادر برابر اکسيداتيو حفاظت مي کند. ساير خواص اين گروه عبارت است از کاهش فشار خون، کاهش کلسترول بد، حفاظت از سلامتي شبکيه و بينايي، مبارزه با راديکال هاي آزاد و افزايش سيستم ايمني بدن.

انواع سبزي و ميوه اين گروه شامل کنگر فرنگي، مارچوبه، آووکادو، بروکلي، کرفس، کدو سبز، خيار، لوبيا سبز، کلم سبز، انگور سبز، فلفل سبز، کيوي، تره فرنگي، کاهو، باميه، نخودفرنگي و اسفناج است.

ترکيبات قرمز، تنظيم کننده کلسترول

رنگ قرمز ميوه و سبزي ها به خاطر وجود ليکوپن و همچنين کارتنوييدهاي α و β مي باشد. ساير مواد مغذي اين گروه عبارت است از کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان پروستات، کاهش فشار خون، کاهش رشد تومور، تنظيم سطح کلسترول LDL، از بين بردن راديکال هاي آزاد، ترميمي بافت مفاصل و کاهش ورم مفاصل. ميوه ها و سبزي هاي اين گروه شامل انگور قرمز، گوجه فرنگي، گلابي قرمز، پياز قرمز، هندوانه، تربچه، فلفل دلمه اي قرمز، تمشک، گريپ فروت قرمز، گيلاس، قره قاط و آلبالو است.

ترکيبات نارنجي، آنتي اکسيدان قوي

رنگ نارنجي اين مواد مربوط به کارتنوئيدهاي β.α و ϒ مي باشد. کارتنوييدهاي موجود در غذا مي توانند جذب و سوزانده شوند و توسط ارگان هاي بدن استفاده مي شوند و به طور خاص کارتنوييد α و β خيلي اهميت دارند چون پيش ساز ويتامين آ هستند که در سنتز هورمون ها و همچنين در تنظيم رشد سلولي و واکنش هاي ايمني بدن نقش بسزايي دارند. مي توان ميوه و سبزي هاي نارنجي متمايل به زرد را نيز در اين دسته بررسي کرد.


رنگ نارنجي متمايل به زرد و يا زرد به واسطه وجود فلانوييد ها هستند که بزرگ ترين گروه ترکيبات فنلي به همراه کريپتوکسانتين β مي باشند که خواص ضدويروسي، ضدالتهاب، آنتي هيستامين و همچنين خواص آنتي اکسيداني دارند. با راديکال هاي آزاد مبارزه مي کند و از سرطان و پيري جلوگيري مي کند. همچنين کارکرد مغز را افزايش داده و خطر ابتلا به بيماري هاي عصبي مثل پارکينسون و آلزايمر را کاهش مي دهد.

ترکيبات زرد متمايل به سبز، ضدآب مرواريد

رنگ ها در ميوه ها از چه سخن مي گويند؟



اين رنگ به دليل وجود زيگزانتين و لوتئين است که هر دو متعلق به يک گروه به نام زانتوفيل ها هستند که عضوي از خانواده کارتنوييدها مي باشند. رنگ زرد در سبزي کلروفيل پنهان است. مثلا در اسفناج يا آووکادو. غير از خواص مفيد کارتنوييدها که قبلا گفته شد، مصرف لوتئين با کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي چشمي مخصوصا آب مرواريد مرتبط است.

ترکيبات آبي، محدودکننده رشد تومور

اين مواد مغذي مربوط است به لوتئين، زيگزانتين، رسراترول، ويتامين ث، فيبر، فلانوييدها، اسيد الاجيک و کوئرستين. ويژگي بارز اين مويه و سبزي ها مبارزه با تورم و کاهش رشد تومور و محدودکردن فعاليت سلول هاي سرطاني. ميوه و سبزي هايي مانند تمشک، زغال اخته، بادنجان، انار، انگور، کلم بنفش، انجير بنفش، کشمش و انگور سياه شامل اين گروه است.

ترکيبان سفيد، تقويت کننده سيستم ايمني


اين مواد مغذي عبارتند از بتاگلوکان، EGCG، SDG و ليگنان که قدرت ايمني بدن رو بالا مي برند. اين مواد مغذي نيز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، پستان و پروستات را کاهش مي دهد. همچنين سطح هورمون ها را متعادل نگه مي دارند و سرطان هايي که در اثر اختلال هورموني ايجاد مي شوند را کاهش مي دهد.


اين ميوه و سبزي ها عبارتند از موز، گلابي، گل کلم، سير، زنجبيل، کلم قمري، قارچ، پياز، سيب زميني، موسير، شلغم، شليل سفيد، هول سفيد و...

رنگ درماني با سبد ميوه

مصرف ميوه ها و سبزي هاي تازه جزء خيلي مهم از يک رژيم غذايي سالم است. اگر ما روزانه مقادير کافي از ميوه و سبزي هاي رنگي مصرف کنيم مي توانيم از بروز بيماري هاي قلبي، عروقي و برخي از انواع سرطان پيشگيري کنيم. سازمان بهداشت جهاني توصيه کرده است حداقل 400 گرم ميوه و سبزي در روز براي جلوگيري از بيماري هاي مزمن مانند سرطان، ديابت و چاقي مصرف کنيم. براي رسيدن به اين هدف، ما مي توانيم رنگ هاي مختلف از ميوه ها و سبزي را براي مصرف يک روز انتخاب نماييم. در ادامه به ديگر مواد مغذي که در اکثر ميوه ها و سبزي ها وجود دارد اشاره مي شود.

رنگ ها در ميوه ها از چه سخن مي گويند؟


کوئرستين: در سيب، پياز و مرکبات موجود است و نه تنها مانع از کسيداسيون کلسترول LDL مي شود بلکه به بدن در مقابله با آلرژي ها و مشکلات ريوي و تنفسي کمک مي کند.

اسيد الاجيک: به طور عمده در تمشک، توت فرنگي، انار و گردو يافت مي شود و به عنوان آنتي اکسيدان و آنتي کارسينوژن در دستگاه گوارش عمل مي کند.

ليکوپن: به طور عمده در گوجه فرنگي يافت مي شود و خطر ابتلا به سرطان پروستات و بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد.

لوتئين: در زغال اخته و کدو حلوايي يافت مي شود که براي داشتن چشم هاي سالم خيلي مهم است.

بتاگلوکان: در قارچ موجود است و با تقويت سيستم ايمني بدن و حمايت از سلول هاي سفيد، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پستان را کاهش مي دهد.

بيوفلانوييدها: در مرکبات يافت مي شود که به همراه ويتامين ث توليد کلاژن را حمايت مي کند و در کاهش ورم مفاصل مفيد است.

http://www.javanannews.ir/fa/News/3862/رنگ-ها-در-ميوه-ها-از-چه-سخن-مي-گويند؟
بستن   چاپ