آریا جوان
مغز ما به اين کلمات حساس است!
چهارشنبه 6 بهمن 1395 - 4:06:49 PM
بيتوته

لغاتي که افراد انتخاب مي‌کنند مي‌تواند بيش از آن چيزي که ما فکر مي‌کنيم بر روي زندگي‌شان تاثير بگذارند. تا به حال به اين فکر کرده‌ايد کلماتي مانند "من نمي‌توانم " ، "من نخواهم توانست" و "اين واقعا سخت است" چقدر مي‌توانند مضر باشند؟

پزشکان در دانشگاه توماس جفرسون بر اين باورند لغاتي که افراد انتخاب مي‌کنند مي‌تواند بيش از آن چيزي که ما فکر مي‌کنيم بر روي زندگي‌شان تاثير بگذارند. تا به حال به اين فکر کرده‌ايد کلماتي مانند "من نمي‌توانم " ، "من نخواهم توانست" و "اين واقعا سخت است" چقدر مي‌توانند مضر باشند؟

استفاده بيش از حد از چنين واژه‌هايي مي‌تواند ذهن و مغز شما را در مسير اشتباهي کاملا تغيير دهد و دلايلش هم به اين ترتيب است؛

واژه‌هاي مثبت بخش قدامي مغز را قدرت مي‌بخشند 

دکتر اندرو نيوبرگ و مارک روبرت والدمن، نگارنده کتاب تغيير زندگي به نام "کلمات مي‌توانند ذهن شما را تغيير دهند" اينطور مي‌نويسند: صرفا يک کلمه اين قدرت را دارد که روي ژن تنظيم استرس روح و جسم تاثير بگذارد.

در همين راستا با استفاده از لغات مثبت در زندگي روزانه‌مان در واقع باعث مي‌شويم قسمت قدامي مغز با اين واژه‌ها ورزش کند و تاثيرگذارتر باشد.

با تحريک فعاليت لوب فرونتال يا همان بخش قدامي مغز در حقيقت قسمتي از مغز را توسعه مي‌دهيد که مسئول گفتار واژه‌هاي درست و تفکيک آنها از نادرست‌هاست. و همچنين شما با توسعه اين قسمت در واقع توانايي ناديده گرفتن پاسخ‌هاي اجتماعي غير قابل قبول را بسط مي‌دهيد. در نتيجه استفاده متعدد از واژه‌هاي مثبت، قدرت کنترل زندگي و انتخاب‌هايتان را در دست خواهيد گرفت.

کلمات منفي هورمون استرس را افزايش مي‌دهند 

حالا فکر مي‌کنيد چه اتفاقي مي‌افتد اگر ما بيش از حد از واژه‌هاي منفي استفاده کنيم؟ استفاده از کلمات منفي ،‌واکنش ترس را در ما فعال مي‌کند که در نتيجه ميزان هورمون استرس هم بالا مي‌رود که براي اين حالت آميگدال (يک ساختار کوچک در مغز که مسئول کنترل احساسات شديد از جمله ترس ،‌خشم ، عشق و شادي و غيره است) مسئول است.

هر چقدر منفي بافي در يک فرد بيشتر باشد ، چه بخواهد و چه نخواهد هورمون‌هاي استرس بيشتري را در بدن خود فعال و روان مي‌کند.

البته ممکن است اين درست باشد که کمي استرس مي‌تواند براي بدن ما خوب باشد اما مقدار بيش از حد استرس اين توانايي را دارد که چه به لحاظ روحي و چه جسمي مشکلات عديده‌اي برايمان ايجاد کند.

تغيير نگاه به خود و ديگران 

پزشکان همچنين نکته ديگري را درباره استفاده از زبان مثبت در زندگي اضافه مي‌کنند مبني بر اينکه به کار بردن کلمات مثبت کارکرد لوب آهيانه‌اي را نيز در ساختمان مغز تغيير مي‌دهد، اين قسمت مسئول ديد ما نسبت به خودمان و ديگران است. ماداميکه ديد مثبتي نسبت به خودمان داشته باشيم و البته در عين حال از واژه‌هاي مثبت در گفتارمان استفاده کنيم ياد مي‌گيريم که در ديگران هم خوبي‌ها را ببينيم.

يک تصوير منفي نسبت به خودمان که از دل يک زبان منفي بيرون مي‌آيد تمام وجود ما را با شک و ترديد انباشته خواهد کرد و سبب مي‌شود در رفتارمان با ديگران هم همين نگاه را داشته باشيم و خب در نتيجه رفتار اجتماعي‌مان تحت تاثير چنين واقعه‌اي قرار مي‌گيرد.

 

توانايي هاي مغز انسان

کلمات منفي هورمون استرس را افزايش مي‌دهند ‎

آزمايش‌ها و تحقيقات 

تحقيقات متعددي انجام شد تا صحت اين ماجرا تائيد شود که آيا استفاده از کلماتي با بار مثبت مي‌تواند در پروسه افکار و اذهان ما تغييرات قابل قبولي ايجاد کند. در يکي از اين تحقيقات از بزرگسالان بين 35 تا 54 سال خواسته شد براي سه ماه آينده هر روز سه موضوع را که آنها را خوشحال‌تر مي‌کند يادداشت کنند و توضيح بدهند که چرا اين سه مورد را انتخاب کرده‌اند.

در نتيجه اين تحقيقات سه ماهه مشخص شد اين دسته از بزرگسالان بيشتر خوشحال و کمتر افسرده هستند.

اما آنچه که اين تحقيق ثابت مي‌کند اين است که ما اين ظرفيت را داريم تا با تمرکز کردن بر روي آنچه که باعث خوشحالي‌مان مي‌شود بيشتر به آدم مثبتي تبديل شويم تا اينکه بخواهيم صرفا بر روي اتفاقات ناخوشايند متمرکز شويم.

متدهاي کاربردي براي بهره‌مندي از زبان مثبت 

زماني‌که عصباني هستيم از لغاتي استفاده مي‌کنيم که حين بازگشت آرامش معمولا از به کار بردن آنها پشيمان مي‌شويم.

کارشناسان در اين باره مي‌گويند وقتي عصباني هستيد و از لغات عصباني در چنين شرايطي استفاده مي‌کنيد، اين واژه‌ها قسمت منطق و استدلال را در بخش لوب فرونتال يا همان بخش قدامي مغز تعطيل مي‌کنند! در اين حالت آميگدال که مرکز کنترل احساسات شديد است واکنش‌ها را به کنترل خود در مي‌آورد و به همين دليل است که بيشتر ما وقتي عصباني هستيم نمي‌توانيم قبل از واکنش نشان دادن فکر کنيم. برخي پزشکان چنين حالتي را هاي جکينگ آميگدال مي‌نامند.

با اين حال وقتي ما استفاده از زبان مثبت را به يک عادت در زندگي‌مان تبديل کنيم مي‌توانيم بخش قدامي مغز يا همان لوب فرونتال را براي تاثيرگذاري بيشتر حتي در شرايطي که عصباني هستيم و در موقعيت‌هاي پيچيده قرار داريم تمرين بدهيم. در چنين شرايطي مي‌توانيم حين مواجهه با چالش‌هايي که خشم‌مان را بر مي‌انگيزند منطقي‌تر برخورد کنيم.

اگر در حال حاضر شما درباره ميزان استفاده از لغات مثبت خود نسبت به منفي‌ها آگاهي‌ کامل نداريد، در صورتي که برايتان امکان دارد آنها را يادداشت کنيد. همچنين خودتان را در قاب‌هاي مثبت ذهني قرار بدهيد. هر روز سه اتفاق را که شما را خوشحال مي‌کنند يادداشت کنيد و اين رويه را ادامه بدهيد تا ببينيد چطور احوالات‌تان به سمت بهتري هدايت مي‌شود. در واقع شما خوشحالي را تمرين مي‌کنيد و آن را براي خودتان شرطي و دروني خواهيد کرد.


http://www.javanannews.ir/fa/News/3882/مغز-ما-به-اين-کلمات-حساس-است!
بستن   چاپ