آریا جوان
بازي با مواد منفجره و سوختگي هايي که به قطع عضو منجر مي شود
دوشنبه 9 اسفند 1395 - 8:11:56 AM
ايرنا
دکتر مصطفي دَهمَرده اي در نشستي با خبرنگاران در آستانه فرارسيدن چهارشنبه آخر سال اظهار کرد: در سال هاي اخير بيشتر مشکلات و سوختگي هايي که براي افراد پيش آمده است، در اثر ترقه ها و مواد منفجره دست ساز بوده که خطر آنها بيشتر از جانب موادي است که به صورت گمرکي وارد کشور مي شوند.
وي افزود: پريدن از روي آتش رنگ باخته و به اعمال خطرناکي تبديل شده که در مواردي از آن مي بينيم افراد در اثر انداختن کپسول پيک نيکي، کپسول هاي 11 کيلويي يا اسپري در آتش دچار سوختگي هاي شديد شده اند.
دهمرده اي ادامه داد: در بيشتر موارد افراد آسيب ديده، کودکان بين پنج تا 15 سال و رهگذران بوده اند، زيرا افرادي که مواد منفجره را در آتش پرتاب مي کنند، خود را فورا در محل امني پنهان مي کنند و آسيب به افرادي وارد مي شود که در حال گذر هستند.
وي گفت: سال گذشته در اثر انفجار در کارگاه ساخت مواد منفجره، مرگ و مير داشتيم اما امسال خوشبختانه تاکنون گزارشي در اين مورد منتشر نشده است.
دهمرده اي با بيان اين که تعداد مصدومان مراجعه کننده به بيمارستان مطهري در چهارشنبه آخر سال در سال 1394 نسبت به سال قبل از آن کاهش يافت و از 130 مصدوم به 90 مصدوم رسيد، افزود: با اين حال هر سال اين بيمارستان براي اين روز، تعداد متخصصان گوش، حلق و بيني، بيهوشي و جراح خود را افزايش مي دهد.
دهمرده اي اظهار کرد: همچنين جراحي هاي انتخابي را از يک هفته قبل از چهارشنبه آخر سال انجام نمي دهيم، بين 40 تا 50 تخت عادي بيمارستان و 20 تخت اورژانس را خالي نگه مي داريم و با بيمارستان هاي مجاور نيز قراردادي براي ارائه خدمات در صورت نياز منعقد مي کنيم تا در صورت افزايش تعداد مراجعات مشکلي نداشته باشيم و بتوانيم به آنها خدمات ارائه دهيم.

** هزينه هاي درمان سوختگي
وي در مورد هزينه هاي درمان سوختگي گفت: هزينه درمان هر يک درصد سوختگي در بيمارستان هاي دولتي 2 ميليون تومان و در بيمارستان هاي خصوصي پنج ميليون تومان است.
دهمرده اي افزود: پماد پانسمان در بيمارستان هاي دولتي با تعرفه دولتي ارائه مي شود، اما لباس سوختگي که براي بعد از درمان وضعيت حاد سوختگي مورد استفاده قرار مي گيرد و مانع از آوردن گوشت اضافه و جاي سوختگي روي بدن مي شود، تحت پوشش بيمه نيست.
وي گفت: به عنوان نمونه هزينه لباس سوختگي براي بيماري که دچار 20 درصد سوختگي شده است، پنج ميليون تومان است، هر لباس تنها سه ماه قابليت استفاده دارد و هر بيمار بايد حداقل يک سال و نيم از آن استفاده کند تا دچار عوارض ناشي از سوختگي نشود؛ که به اين ترتيب بيماري با اين درصد سوختگي بايد سالانه 20 ميليون تومان فقط صرف هزينه خريد و استفاده از لباس سوختگي کند.
دهمرده اي ادامه داد: اگر بيمه اين لباس را تحت پوشش قرار دهد، هزينه اي که در نهايت بابت درمان بيماران سوخته پرداخت مي کند، بسيار کمتر خواهد شد زيرا بيماران در صورت استفاده نکردن از اين لباس دچار عوارض زيادي خواهند شد که اين عوارض تحت پوشش بيمه هستند.
وي گفت: بيماران سوخته از زماني که از بيمارستان ترخيص مي شوند، ديگر تحت پوشش بيمه نيستند و براي تامين مابقي هزينه هاي خود از آنجا که اغلب از خانواده هاي کم بضاعت هستند، نيازمند کمک خيرين مي شوند.
رئيس بيمارستان سوختگي مطهري به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: اگر اين طرح نبود، بيمارستان هاي سوختگي ورشکست مي شدند و بيماران با هزينه هاي بسيار هنگفت درماني مواجه مي شدند که توان پرداخت آن را نداشتند.

** احتمال زنده ماندن يک نفر از هر 2 بيمار دچار سوختگي 65 درصد در ايران
دهمرده اي اظهار کرد: در کشور ما از هر 2 بيمار دچار سوختگي 65 درصد، يک نفر زنده مي ماند؛ درحالي که در کشورهاي پيشرفته اين آمار قربانيان مربوط به سوختگي 90 درصد است.
وي توضيح داد: براي اينکه بتوانيم آمار قربانيان را کاهش دهيم، بايد در روند درمان از جايگزين هاي پوست استفاده کنيم که شامل برخي محصولات است که از سلول هاي انساني و يا کلاژن هاي گاوي ساخته مي شوند، اما ما اين تکنولوژي را نداريم و اگر بخواهيم از محصولات خارجي استفاده کنيم بايد براي هر بيمار حدود يک ميليارد تومان هزينه کنيم.

** کمبود تخت هاي سوختگي
دهمرده اي به کمبود تخت هاي سوختگي در بيمارستان ها اشاره کرد و گفت: حدود 170 تخت سوختگي در تهران است؛ به طور کلي بايد تعداد تخت هاي سوختگي در سراسر کشور حداقل دو برابر شود.
وي افزود: بيمارستان مطهري از مراکز اختصاصي سوختگي در تهران است، بيمارستان يافت آباد نيز بيماران سوخته با درصد سوختگي پائين را پذيرش مي کند و بيمارستان 15 خرداد نيز تعدادي تخت سوختگي محدود دارد.
دهمرده اي ادامه داد: بيمارستان هاي خصوصي هم به دليل بالا بودن هزينه هاي درمان سوختگي و کم بضاعت بودن بيماران سوخته، بخشي به عنوان سوختگي ندارند.

** نحوه مراقبت از بيماران سوخته
دهمرده اي گفت: براي کمک به بيماراني که دچار سوختگي مي شوند، ابتلا بايد آرامش خود را حفظ کرد و به بيمار نيز آرامش داد و در کوتاه زمان ممکن او را به مراکز درماني رساند.
وي افزود: همچنين مي توان در اين فاصله محل سوختگي را با آب معمولي يا آب داراي دماي 10 درجه سانتي گراد شست و شو داد و اگر لباس به تن بيمار نچسبيده باشد، آن را از بدن او درآورد و پوشش ديگري را جايگزين کرد.
دهمرده اي ادامه داد: همچنين بايد بيمار را از محل خارج کرد زيرا ممکن است گرماي محيط باعث شدت جراحات او شود.
رئيس بيمارستان سوختگي مطهري با توجه به کمبود امکانات و تجهيزات بيمارستاني، عوارض بسيار شديد و ماندگار سوختگي، هزينه هاي بالاي درماني و تحت پوشش نبودن بيمه نبودن کامل آنها، به همه افراد به ويژه جوانان توصيه کرد که از اقدامات خطرناک در چهارشنبه آخر سال پرهيز کنند.

http://www.javanannews.ir/fa/News/3984/بازي-با-مواد-منفجره-و-سوختگي-هايي-که-به-قطع-عضو-منجر-مي-شود
بستن   چاپ