آریا جوان
استفاده از چاي داغ، آمار مبتلايان به سرطان مري را افزايش مي‌دهد
شنبه 21 اسفند 1395 - 8:40:54 AM
ايسنا
همايش سرطان مري با حضور دانشجويان، رزيدنت ها، متخصصان و اساتيد برجسته کشور و شهرستان بابل با محوريت بررسي راه هاي شناخت و درمان اين بيماري با حضور معاون تحقيقات و فناوري اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي برگزار شد.

رضا ملک زاده معاون وزارت بهداشت در اين همايش با بيان اينکه سرطان مري از جمله بيماري هاي شايع در کشورهاي در حال توسعه است، اظهار کرد: در سال، 335هزار نفر به خاطر ابتلا به سرطان مري در جهان جان خود را از دست مي دهند که 90درصد از اين ميزان سهم کشورهاي ضعيف و در حال توسعه است.

وي با اشاره بر اينکه اين نوع از سرطان بيشتر در ميان مردان ديده مي شود، خاطرنشان کرد: تنها در ايران و چين در جهان، زنان سهم بيشتري از مردان درباره ابتلا به اين بيماري دارند.

معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با ابراز نگراني از افزايش آمار سرطان مري در شمال کشور، تصريح کرد: در دهه 70ميلادي در دانشکده بهداشت دانشگاه تهران، مطالعاتي انجام و آماري گزارش شد که شيوع سرطان مري در استان گلستان در بين مردان 165 و در زنان 195نفر در صدهزار نفر بوده است که اين آمار نگران کننده بود.

ملک زاده با بيان اينکه در گلستان نيز از غرب به شرق استان اين ميزان تفاوت دارد، افزود: پزشکان با بررسي هاي بيشتر متوجه شدند که از غرب به شرق، آمار ابتلا به سرطان مري کاهش پيدا مي کند.

وي همچنين افزايش سرطان کلون روده بزرگ و پايين آمدن سرطان مري نسبت به دهه هاي قبل را نشان از تغيير سبک زندگي دانست و گفت: در کشور آمريکا از سال 1930 به بعد سرطان بدون هيچ برنامه ريزي کاهش پيدا کرد که بعدها با تحقيقات انجام شده متوجه شدند با اضافه شدن يخچال،  رشد آمار سرطان با کاهش روبه رو بوده است.

معاون تحقيقات و فناوري اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به اينکه استفاده از چاي داغ در ميان مردم گلستان فراوان است و اين امر از عوامل اصلي شيوع سرطان مري به حساب مي‌آيد، خاطرنشان کرد: در گذشته استفاده از چاي داغ در ميان مردم گلستان مرسوم بوده که اين امر يکي از دلايل ابتلا به سرطان است همچنين هر غذاي داغ ديگري نيز اين احتمال را افزايش مي‌دهد.

ملک زاده از عوامل ايجاد سرطان مري به نداشتن يخچال، استفاده نکردن از غذاي مناسب، آب بهداشتي و استفاده از غذاهاي داغ اشاره و تصريح کرد: استفاده از مواد مخدر مانند ترياک مي تواند خطر ابتلا به بيماري سرطان مري را تا دو برابر افزايش دهد.

وي افزود: نداشتن بهداشت دهان و دندان و استفاده از آب انبار نيز از عوامل مهم ايجاد اين بيماري است.

ملک زاده با اشاره به اينکه چاي با گرماي بيش از 70 درجه مي تواند بافت مري را با مشکلات فراوان رو به رو کند، گفت: مردم با تغيير رژيم غذايي خود و نخوردن نوشيدني هاي داغ مي توانند در جلوگيري از ايجاد اين بيماري نقش موثري داشته باشند.

در پايان اين مراسم با حضور معاون وزير و به مناسبت هفته منابع طبيعي، نهال نارنج در حياط بيمارستان روحاني کاشته شد.


http://www.javanannews.ir/fa/News/4023/استفاده-از-چاي-داغ،-آمار-مبتلايان-به-سرطان-مري-را-افزايش-مي‌دهد
بستن   چاپ