آریا جوان
افسردگي سومين عامل مراجعه دانشجويان به مراکز مشاوره
دوشنبه 4 ارديبهشت 1396 - 2:28:29 PM
ايسنا

دکتر حميد يعقوبي با اعلام اين مطلب به تشريح جزئيات کمپين «در مورد افسردگي صحبت کنيم»، اشاره کرد و افزود: سازمان جهاني بهداشت شعار امسال را «در مورد افسردگي صحبت کنيم» قرار داده است. در واقع هدف از اين نامگذاري نوعي انگ‌زدايي از افرادي است که علائم و نشانه‌هاي افسردگي را دارند اما به دليل خجالت و يا هر عامل ديگر از رفتن به مراکز مشاوره و درماني خودداري مي کنند.

وي در ادامه با بيان اينکه بيش از 300 تا 350 ميليون نفر در دنيا به افسردگي مبتلا هستند، تصريح کرد: براساس آمارهاي گزارش شده حدود 10 تا 12 درصد يعني حدود 4.6 ميليون درصد مردم ايران افسرده هستند و در فضاي دانشگاهي نيز افسردگي و اضطراب (بعد از مسائل ارتباطي و تحصيلي) سومين عامل مراجعه دانشجويان به مراکز مشاوره محسوب مي‌شود.

مدير کل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجويان وزارت علوم يادآور شد: متاسفانه مشکلي که در جامعه ما وجود دارد اين است که بسياري از افرادي که به افسردگي مبتلا هستند اين بيماري را به نوعي انگ مي‌دانند و از دريافت خدمات مشاوره‌اي و رواني توسط متخصصين خودداري مي‌کنند. به همين دليل سازمان جهاني بهداشت به منظور تسهيل مراجعه اين افراد به متخصصان روانشناختي سال جاري را با عنوان «در مورد افسردگي صحبت کنيم» نامگذاري کرده است.

دکتر يعقوبي ادامه داد: براساس تقويم سلامت هر ساله يکم تا هفتم ارديبهشت‌ماه هفته سلامت نامگذاري شده است که امسال روز سه‌شنبه پنجم ارديبهشت‌ماه را با عنوان روز «سلامت روان نياز همه و هميشه» نامگذاري کرديم. همچنين در مراکز مشاوره دانشگاه‌هاي کشور نيز کمپين ضدافسردگي وجود دارد که در همين رابطه بروشورها، کتابچه‌ها و برخي اطلاعات ديگر به شيوه‌هاي مختلف در اختيار دانشجويان قرار مي‌گيرد و اين مراکز برنامه‌هاي مختلفي را به همين مناسبت در هفته جاري برگزار مي‌کنند تا دانشجويان و دانشگاهيان بتوانند آموزش‌هاي لازم را درخصوص تشخيص علائم و نشانه‌هاي افسردگي ببينند و بتوانند در مورد آن با اطرافيان خود صحبت و در صورت لازم به روانشناسي مراجعه نمايند.

مدير کل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجويان وزارت علوم در پايان افسردگي را اصلي ترين عامل خودکشي دانست و خاطرنشان کرد: براساس تحقيقات انجام‌شده افسردگي دومين و در برخي تحقيقات نيز سومين علت مرگ و مير جوانان بعد از حوادث رانندگي است. بنابراين ضروري است که دانشجويان علائم افسردگي نظير احساس پوچي، بي‌توجهي به کار و زندگي بي‌انگيزگي، احساس بي‌ارزش بودن و برخي از نشانه‌هاي ديگر را  تشخيص بدهند تا به موقع با مراجعه به متخصصان روانشناختي نسبت به درمان آن اقدام کنند.


http://www.javanannews.ir/fa/News/4124/افسردگي-سومين-عامل-مراجعه-دانشجويان-به-مراکز-مشاوره
بستن   چاپ