آریا جوان
کارهايي که نبايد با گوشي هوشمند خود بکنيد!
شنبه 30 ارديبهشت 1396 - 10:48:26 AM
آريا
البته در مورد برخي از توصيه هاي زير، بحث و مجادلاتي در جريان است و برخي کارشناسان در خصوص برخي نکات نظرات متفاوتي دارند؛ اما آنچه در ادامه مي آيد، توصيه هاي کارشناسي عمومي و عرفي پذيرفته شده در مورد صيانت و حفاظت هرچه بهتر و مطمئن تر از گوشي هاي هوشمند است. توصيه ها بر اين است که تا حد ممکن از انجام کارهاي زير در مورد گوشي هوشمند خود خودداري کنيد.
1- خاموش نکردن گوشي
کارشناسان بر اين باورند، براي جلوگيري از استهلاک شديد گوشي هوشمند به ويژه در خصوص باتري آن بايد حداقل هر يک هفته يک بار آن را خاموش کنيد، زيرا روشن بودن گوشي به شکل مداوم منجر به تحت فشار بودن شديد باتري خواهد شد. در نتيجه بهتر است، به جاي کوک کردن ساعت گوشي هوشمند خود، يک ساعت زنگ دار بخريد و در طول شب و هنگام خواب به هوشمند خود استراحت دهيد.
2- روشن گذاشتن WiFi و بلوتوث به شکل مداوم
هنگامي که بدون هيچ استفاده موردي، WiFi يا بلوتوث يا هر دو آنها در گوشي هوشمند فعال و روشن باشد، عملا انرژي گوشي به شکلي بي مورد هدر مي رود. متأسفانه اغلب کاربران حتي در زماني که خارج از منزل يا محل کار هستند و عملا به اينترنت دسترسي ندارند WiFi گوشي خود را روشن مي گذارند که مصرف باتري را به شدت افزايش ميدهد. بهترين کار عادت به خاموش کردن WiFi در مواقع غير ضروري يا استفاده از نرم افزارهاي مخصوص به اين کار است.
3- استفاده از گوشي در آب و هواي نامناسب
گوشي هوشمند شما براي کار با يک دماي خاص طراحي شده و چنانچه در آب و هوايي بيش از اندازه سرد يا گرم قرار بگيرد، منجر به خالي شدن سريع باتري يا حتي خاموش شدن ناگهاني آن خواهد شد. اين دما بين 0 تا 32 درجه سانتي گراد است. در چنين شرايطي بهترين کار خاموش کردن گوشي يا نگه داشتن آن در جيب لباس است تا از آسيب به باتري يا گوشي به شکل کلي اجتناب شود.
4- شارژ کردن هوشمند در تمام طول شب
معمولا بسياري از ما کاربران عادت داريم گوشي هوشمند خود را در شب و هنگام خواب به شارژ بزنيم تا صبح با باتري پر از آن استفاده کنيم. اما برخي کارشناسان بر اين نظر هستند که اين کار اساسا ايده خوبي نيست. هرچند اين موضوع يکي از آن موضوعات جنجالي است که هنوز بر سر صحت آن توافقي صورت نگرفته، گفته ميشود، اين کار منجر به آسيب باتري در بلند مدت مي شود. برخي کارشناسان بر اين باور هستند که بهترين زمان براي کشيدن گوشي از شارژ، قبل از رسيدن به 100 درصد است، زيرا باقي ماندن در شارژ بعد از پر شدن باتري به مرور زمان منجر به کاهش ظرفيت آن مي شود.
5- شارژ بيش از اندازه يا خالي کردن کامل باتري
«شان بروسکي» مشاور ارشد يکي از شرکت هاي سازنده تجهيزات شارژ به نام Farbe Technik معتقد است، باتري هاي از نوع Lithium-ion يعني باتري هايي که در گوشي هاي هوشمند هم استفاده مي شوند، بهترين کارايي خود را در بازه 50 تا 80 درصد شارژ دارند. خالي شدن کامل باتري هوشمند منجر به وارد شدن آن به حالت دشارژ عميق مي شود که خود منجر به آن مي گردد که يون هاي باتري قادر به ذخيره شارژ نباشند. در واقع اپل بر اين عقيده است که بايد با باتري ها همانند رويه هاي تغذيه رفتار کرد. همانطور که هيچ انساني نبايد بيش از اندازه يا کمتر از حد نياز غذا بخورد، اين موضوع در مورد باتري هاي Lithium-ion هم صادق است.
6- استفاده از شارژهاي متفرقه يا مربوط به گوشي هاي ديگر
هر باتري شارژر مخصوص خود با ولتاژ تعريف شده را دارد و بر اساس ظرفيت باتري و نوع آن اين شارژر متفاوت است. در نتيجه استفاده از شارژرهاي متفرقه هرچند مي تواند منجر به شارژ شدن هوشمند شما باشد، در عين حال ميتواند آسيب جدي به گوشي يا باتري آن نيز وارد کند. بهتر است پيش از استفاده از يک شارژر متفرقه، از همخواني آن با باتري هوشمند ـ با استفاده از اطلاعات قبلي در مورد شارژر مخصوص گوشي خود ـ مطمئن شويد.
7- تميز نکردن گوشي
گوشي هاي هوشمند منبعي از ويروس ها و آلودگي ها هستند. براي آنکه از اين موضوع مطمئن شويد، کافي است بدانيد وب سايت Mashable گزارش داده که ظرف غذاي حيوانات و دستشويي ها جرم و آلودگي کمتري در هر اينچ مربع نسبت به گوشي هوشمند دارند! در نتيجه بهتر است هر چند وقت يک بار به فکر تميز کردن گوشي هوشمند خود و ضد عفوني کردن آن با اسپري هاي مخصوص باشيد. استفاده با احتياط از يک سوزن يا خلال دندان براي پاک کردن اجرام از حاشيه هاي گوشي نيز مناسب است.
8- عدم استفاده از گذرواژه بر هوشمند
البته اين موضوعي است که بارها در مورد آن هشدار داده شده و اکنون نيز بسياري از کاربران از الگو يا گذرواژه براي حفاظت ابتدايي از گوشي هوشمند خود استفاده مي کنند. اين توصيه براي آن دسته از کاربراني است که بنا به هر دليل از جمله تنبلي گوشي خود را بدون هيچ گذرواژه يا مکانيزم حفاظتي رها کرده اند. همچنين بايد توجه داشت که استفاده از گذرواژه به نسبت با استفاده از الگو ضريب امنيتي فوق العاده بيشتري را در اختيار کاربر قرار مي دهد، لذا توصيه اين است که تا حد امکان به جاي استفاده از الگو از گذرواژه بر روي هوشمند خود استفاده کنيد.
9- اجازه به برنامه براي دسترسي به اطلاعات موقعيت جغرافيايي
نرم افزارهايي مانند نقشه ها و مسيرياب ها براي آنکه به درستي کار کنند، نيازمند دسترسي به اطلاعات مکان جغرافيايي شما يا همان Location Service هستند. همچنين اين برنامه ها هر زمان که نياز به استفاده از اين ابزار داشته باشند، شما را در جريان قرار مي دهند. ساير برنامه ها اما نيازي به دسترسي به اين امکان ندارند و اگر هر برنامه متفرقه اي نياز به اين دسترسي داشت، بهترين حالت اين است که به آن شک کنيد. در نتيجه بهتر است براي ساير برنامه هاي غير متفرقه، Location را خاموش کنيد.
10 ـ فعال کردن اعلان يا Notification براي هر يک از برنامه ها
اعلان ها صرف نظر از آنکه مدام گوشي شما را به صدا درمي آورند، نياز به برقراري ارتباط مخابراتي يا اينترنتي مداوم دارند. نتيجه اين موضوع نيز کاهش سريع ذخيره باتري است. در نتيجه بهترين راه براي رهايي از مزاحمت هاي بي مورد و نجات ذخيره باتري غير فعال کردن اعلان هاي غير ضروري در تنظيمات گوشي هوشمند است.
علي در تاريخ 1395/8/1 نوشته است:
واقعا نکات جالبي بودن و ممون اما يه سوال نظر شما در مورد شارژر هاي جديد چيه ؟؟ منظورم شارژر هاي ( fast charging ) هست . ميشه بصورت بلند مدت از اين نوع شارژر ها استفاده کردن ، آيا به باتري گوشي آسيب نمي رسونه ؟؟
سامان موسوي در تاريخ 1395/8/2 نوشته است:
سلام.. چرا به صورت بلند مدت هم به گوشي و هم به باتري صدمه خواهد زد. سعي کنيد از اين امکان فقط در مواقع ضروري که نياز به سريع شارژ شدن داريد استفاده کنيد.

http://www.javanannews.ir/fa/News/4224/کارهايي-که-نبايد-با-گوشي-هوشمند-خود-بکنيد!
بستن   چاپ