آریا جوان
عادت هاي بدي که استعداد هاي شما را از بين مي برند
شنبه 3 تير 1396 - 7:46:28 AM
آريا
حذف عادت هاي بد و رسيدن به بهترين حالت موجود از خودمان، يک سفر است. يک پروسه است. اين چيزي‌ست که همه ما خواستارش هستيم صرف نظر از اينکه متوجه باشيم آيا اين خواسته را داريم يا نه

ترک عادت هاي بد
به احتمال، شما هم با نظريه هرم سلسله‌ مراتب نيازهاي مازلو آشنا هستيد. به اعتقاد مازلو نيازهاي آدمي از يک سلسله‌مراتب برخوردارند، بدين ترتيب که رفتار افراد در لحظات خاص، تحت تأثير شديدترين نياز آن لحظه، قرار مي‌گيرد. هنگامي که ارضاي نيازها آغاز شده و برآورده مي شود، تغييري که در انگيزش فرد رخ خواهد داد بدين گونه است که، به جاي نيازهاي قبلي، سطح ديگري از نياز، اهميت يافته و محرک رفتار خواهد شد. نيازها به همين ترتيب تا پايان سلسله‌مراتب نيازها، اوج گرفته و پس از ارضاء هر يک از نيازها، آن نياز فروکش کرده و نوبت را به نياز پس از خود مي‌سپارد، تا در نهايت که انسان به مرحله خودشکوفايي مي رسد.

طبق نظريه آبراهام مزلو، انسانها وقتي به جايگاه خودشکوفايي مي‌رسند، داراي خصوصيات زير خواهند بود:
- پذيرش کامل خود
- نترسيدن از هرگونه ريسکي و گام برداشتن در مسيرهاي ناشناخته
- شاکر بودن و لذت بردن در هر لحظه از زندگي
- داشتن انگيزه براي رشد و توسعه
- توانايي در داشتن روابط عميق و با مفهوم

البته بايد توجه داشت که برآورده شدن نياز هاي اساسي انسان الزاما به معني رسيدن به مرحله خود شکوفايي نيست، بلکه ارضاء و رفع نياز هاي اوليه شرط لازم براي خود شکوفايي است و لي کافي نيست. ترک بسياري از عادت هاي بد براي رسيدن به اين جايگاه لازم بوده و به همت و تلاش بسياري نياز دارد، اما قطعا شدني است.

برخي از موارد هستند که شانس شما را براي رسيدن به اين جايگاه را مخدوش مي‌کنند. بعنوان مثال برخي عادت هاي بد که در زير ذکر شده، از جمله کارهايي هستند که اگر ترک نکنيد، باعث مي‌شوند نتوانيد به آنچه مي‌خواهيد برسيد.

ارجحيت دادن ديگران به خودتان
تصور کنيد که امروز سرکار نمي‌رويد و برنامه ريزي کرده‌ايد که کمي ريلکس کنيد يا سرگرمي داشته باشيد يا کارهايي که دوست داريد انجام دهيد. اما يک تماس تلفني دريافت مي‌کنيد : ” ميتوني امروز به جاي من بياي سر کار؟ مي‌دونم واسه خودت کار داري اما واقعا احتياج دارم که يه نفر از بچه م مراقبت کنه”. يا جملاتي از اين دست...

انساني که براي زمان خودش اهميت قائل نباشد، آيا مي‌تواند براي زمان ديگران ارزش قائل باشد؟ قطعا کمک به ديگران امري پسنديده است اما غفلت از نيازها و خواسته هاي خودمان از جمله عادت هاي معيوب است که مانع رسيدن شما به جايگاهي مي‌شود که مي‌خواهيد به آن دست يابيد.

اگر از آن دسته آدمهايي هستيد که هرگز نمي‌تواند به ديگران (( نه )) بگويد، بهتر است چند دليل زير را در نظر داشته باشيد.
- شايد مي‌ترسيد از اينکه ديگران دوستتان نداشته باشيد.
- شايد از اينکه براي خودتان کاري انجام دهيد احساس گناه مي‌کنيد.
- شايد از اينکه تنها شويد احساس خوبي نداريد.
- شايد پي به ارزش زمان خودتان نبرده ايد.
- شايد به خواسته هاي ديگران بيشتر اولويت مي‌دهيد تا به خواسته هاي خودتان.

زمان گذاشتن براي خودتان، بدون شک بسيار حياتي است، اگر مي‌خواهيد در مسير رشد و توسعه قرار گيريد. از اينکه بگوييد (( نه)) نترسيد اينکار شما را آدم بدي نمي‌سازد.

دچار ترس شدن و ناديده گرفتن خود
ناديده گرفتن يا سانسور خواسته‎هاي خود، به اين معناست که مانع خودتان براي رسيدن به آنچه واقعا مي‌خواهيد مي‌شويد. و اين مورد از ترس، ناشي مي‌شود. ترس اينکه نکند نادان به نظر برسم؟ يا ديگران مثل دوستان يا والدين يا همسرم در موردم چه فکرکنند؟ پس نبايد چيزي بگويم.

ترس از نقد ديگران، دليلي‌ست براي نگفتن خواسته هايتان. اما خيلي ها نيز از اين مي‌ترسند چون بارها از اينکه با ديگران يکرنگ بوده اند و ضرر کرده‌اند. براي غلبه بر چنين حالتي، سعي کنيد آنچه مي‌خواهيد را در يک دفترچه بنويسيد. هر آنچه مي‌خواهيد را بنوسيد و اصلا مهم نيست چقدر عجيب غريب يا شرم آور، به نظر برسد. اگر اين عادت را تکرار کنيد، متوجه خواهيد شد که در آينده اي نزديک تا چه حد با خودتان صادق خواهيد شد و به اين ترتيب است که مي‌توان به جايگاه انسان ارزشمند-برتر رسيد.

هماهنگ شدن با بقيه علي رقم ميل باطني
رسيدن به جايگاه خودشکوفايي به اين معنا نيست که هميشه با همه‌ي اطرافيان خود موافقت کنيد. ممکن است توسط خيلي ها مورد دوست داشتن قرار نگيريد که اشکالي ندارد. اما سعي و تقلا کردن براي اينکه به هر زحمتي خوتان را با ديگران هماهنگ کنيد باعث مي‌شود نتوانيد انسان منحصر به فردي باشيد، احساس تقلبي بودن به شما دست مي‌دهد و شادي را از شما مي‌گيرد.

با برداشتن قدم هاي زير، به خودتان کمک کنيد
- نسبت به ارزش هاي خود پايبند باشيد.
- قبل از اينکه کاري را انجام دهيد، فکر کنيد و اگر احساس خوبي در مورد آن نداريد، انجامش ندهيد.
- اگر کسي به شما بگويد نمي‌تواني اين کار را انجام دهي، شما تسليم نشويد و دست از روياهاي خود برنداريد.
- اطراف خودتان را با آدمهايي پر کنيد که مثبت هستند و شما را تشويق مي‌کنند.
- سعي نکنيد ديگران را شبيه به خود کنيد. سعي نکنيد ديگران را عوض کنيد.

سفر در جاده ي رسيدن به مرحله خود شکوفايي و حذف عادت هاي بد، سفر آساني نيست، اما ارزش سفر کردن را دارد.

از خود-تخريبي و از اينکه بگويد من همينم که هستم، دست برداريد. خواسته هاي خود را در اولويت قرار دهيد و ترس را از خود دور نماييد.

http://www.javanannews.ir/fa/News/4357/عادت-هاي-بدي-که-استعداد-هاي-شما-را-از-بين-مي-برند
بستن   چاپ