آریا جوان
طرز تهیه باسلوق خانگی، مسقطی یا راحت‌الحلقوم
شنبه 17 شهريور 1397 - 14:48:43
آریا جوان - تهیه باسلوق خانگی (مسقطی یا راحت‌الحلقوم) یکی از مقرون به صرفه‌ترین شیرینی‌های سنتی است و تنها به کمی حوصله برای هم‌زدن مواد نیاز خواهید داشت.


سرویس آشپزی - باسلوق یک شیرینی سنتی خوشمزه و پرطرفدار است. ظاهر جذاب و شفاف این شیرینی باعث شده که یک شیرینی هوس انگیز باشد. اگر باسلوق را بتوانید در خانه درست کنید، یک دسر خانگی سالم و خوشمزه خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه باسلوق خانگی ، نشاسته، آب و شکر به علاوه کمی پودر‌ ژلاتین است. در واقع شما با کمترین مواد یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های سنتی را می‌توانید به راحتی در منزل تهیه نمایید. از این شیرینی که به نا‌م‌های راحت الحلقوم و مسقطی نیز خوانده می‌شود، در مراسم یلدا، جشن نوروز و ایام مبارک ماه رمضان بیشتر استفاده می‌شود.
مواد لازم جهت تهیه باسلوق خانگی
مواد لازم
نشاسته گل
1/2 پیمانه
آب
2 و 1/4 پیمانه
شکر
1 پیمانه
پودر ژلاتین
2 قاشق سوپ‌خوری
مغز گردو و پودر نارگیل
به میزان لازم
گلاب نصف پیمانه

طرز تهیه باسلوق خانگی

ابتدا نشاسته گل را در یک پیمانه آب حل کنید. سپس از الک ریز مواد را رد کنید. شکر را با یک پیمانه آب حل کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر کاملا در آب حل شوند. در این مرحله دو قاشق سوپ‌خوری پودر‌ ژلاتین را بر روی 1/4 پیمانه آب سرد بپاشید و روی بخار کتری بن ماری کنید. آب و شکر را از روی حرارت برداشته و نشاسته حل‌شده را به آن اضافه نمایید و مجددا به روی حرارت بازگردانید و تا زمانی که بوی خامی نشاسته گرفته شود به هم زدن ادامه دهید. در این مرحله گلاب را به مخلوط اضافه کنید و تا زمانی که مایه غلیظ و شیشه‌ای رنگ شود و از ظرف کمی جدا شود به هم زدن ادامه دهید. ژلاتین بن‌ماری شده را به مایه اضافه کنید. در صورت تمایل برای اضافه کردن وانیل در این مرحله اقدام نمایید. کمی هم بزنید و از روی حرارت بردارید. کف قالب را بوسیله قلم‌مو چرب کنید و با پودر‌نارگیل سطح قالب را بپوشانید. سپس مواد را درون قالب ریخته و به اندازه یک قاشق سوپ‌خوری از مواد بردارید و شروع به گرد کردن آن و غلتاندن در پودر‌نارگیل نمایید. در آخر یک عدد مغز‌گردو روی آن قرار دهید و در ظرف مناسب سرو نمایید. یا اینکه با از استفاده از قالب های مختلف شکل بدین و یا به صورت اریب برش بزنین و در پودر نارگیل بزنین و با مغزهای متفاوت تزیین کنین.

طرز تهیه مسقطی سنتی
برای تهیه مسقطی سنتی، مراحل مشابه تهیه باسلوق می‌باشد. با این تفاوت که 20 گرم کره و زعفران را در مرحله آخر می‌بایست به مواد اضافه کنید و غلظت مایه کمتر باشد و به آن خلال پسته و بادام و گردو بیفزایید. در صورت تمایل می‌توانید به جای استفاده از پودر‌‌نارگیل، سطح قالب را با آرد بپوشانید و پس از ریختن مایه مجددا یک لایه آرد روی مواد بپاشید و شروع به صاف کردن مواد کنید و در نهایت پس از خنک شدن به صورت مربعی و یا لوز به کمک کاتر برش بزنید.

نکات مورد توجه در تهیه باسلوق خانگی
نکته مهم در رابطه با باسلوق این است که مرتب باید مواد را روی حرارت ملایم به هم بزنید. در غیر این صورت احتمال سفت شدن باسلوق زیاد است. همچنین برای رسیدن به فرم مطلوب توصیه می‌شود باسلوق را پس از آماده کردن به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید. برای خوش طعم شدن باسلوق می‌توانید نشاسته را به جای آب سرد در آب میوه حل نمایید. اگر می‌خواهید باسلق کشدار درست کنید، به جای گلاب از 200 گرم گلوکز مایع استفاده کنید. اگر قصد رنگی کردن باسلوق را داشتید، زمانی که مواد ولرم شد به یک قسمت از مواد رنگ خوراکی را اضافه نمایید و سپس با کل مواد مخلوط کنید. همچنین می‌توانید به مخلوط نشاسته کمی زعفران اضافه کنید.
برای آشنایی کامل با درست کردن باسلق‌های ژله‌ای رنگی می‌توانید به مطلب طرز تهیه باسلوق ژله ای خوشمزه مراجعه کنید.

http://www.javanannews.ir/fa/News/64910/طرز-تهیه-باسلوق-خانگی،-مسقطی-یا-راحت‌الحلقوم
بستن   چاپ