آریا جوان
توضیحات تندگویان در خصوص مصوبه هیات وزیران درمورد پایش عملکرد وزارتخانه ها در حوزه جوانان :
در همه شهرستان های کشور دوره های آموزشی برگزار کردیم/ پرداخت بیش از 8300 میلیارد تومان وام ازدواج در 6 ماه اول سال 97
يکشنبه 8 مهر 1397 - 11:40:03
آریا جوان - معاون ساماندهی امور جوانان گفت: تا پایان شهریور امسال 763 هزار نفر متقاضی دریافت وام ازدواج بودند که 535 هزار نفر وام خود را دریافت کردند که رقمی بیش از هشت هزار و 300 میلیارد تومان است و تاکنون به 70 درصد متقاضیان وام پرداخت شده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، محمد مهدی تندگویان پس از یکصد و هشتاد و چهارمین جلسه شواری معاونان وزارت ورزش و جوانان که عصر امروز در محل این وزارت خانه برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه در خصوص کلیات گزارش عملکرد حوزه جوانان این وزارت خانه، موضوع مصوبه هیئت وزیران به پیشنهاد ستاد ملی زن و خانواده گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در موضوع ستاد ملی زن و خانواده بخشی از موضوعات را موظف بودیم انجام دهیم که عمده آن به موضوع آموزش های قبل، حین و بعد از ازدواج مربوط می شود، که در این زمینه گزارش کاملی را آماده و برای معاون اول رئیس جمهور ارسال کردیم.
وی افزود: وزارتخانه ها و سازمان وها و دستگاه های دیگری مثل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه نیز همه درگیر هستند که هر کدام جداگانه عملکردهای خودشان را ارائه می کنند و ما نیز در جلسه شورای معاونان گزارش به تشریح کلیات خودمان پرداختیم.
تندگویان در خصوص کلیات این گزارش گفت: در حوزه برگزاری دوره های آموزش قبل، حین و بعد از ازدواج اولا ما در 429 شهرستان دوره آموزشی برگزار کردیم. یعنی تقریباً در تمام شهرستان‌های کشور دوره های ما برگزار شد که جزو آمارهای خوب ما به شمار می رود و حتی در استان‌ها، شهرها، روستاها و مناطق محروم نیز انجام شده است.
وی ادامه داد: به صورت میانگین و بر حسب «نفر ساعت» 138 هزار نفر به صورت کلی آموزش دیدند و در کل کشور 3900 کارگاه آموزشی برگزار شده و در مجموع 174 هزار نفر از آموزش های ما در سال گذشته بهره مند شدند. در کنار آن آموزش مربیان را برای اینکه یک وحدت رویه در کارگاهها و کلاسهای آموزشی کل کشور داشته باشند را ترتیب دادیم که مجموعا هزار و 350 نفر از متخصصین که یا روانشناس و یا روانکاو هستند دعوت شدند و آموزش دیدند.
معاون ساماندهی امور جوانان تصریح کرد: در هر شهرستان دو نفر، مراکز استان 10 نفر، کلانشهرها 20 نفر و برای شهر تهران سهمیه پنجاه نفری از مربیان را در نظر گرفتیم که سال گذشته این پکیج های آموزشی در تهران و شهرستانها برگزار شد که به تفکیک میزان ساعت آموزش، تعداد کارگاه ها، تعداد افراد شرکت کننده، تعداد مدرسین و ... به تفکیک استان، شهرستان و حتی مناطق محروم هم در این گزارش اشاره کردیم که نشان می دهد در کل کشور 78 مورد از دوره ها مربوط به شهرستانهای محروم بوده است.
وی افزود: کار شاخصی که در این گزارش انجام دادیم این است که برای هر 31 استان کشور یک گزارش تخصصی در حوزه آموزش هایی که انجام دادیم و مشکلات و موانع و یا دستاوردهای را که داشتیم احصا کردیم به طوری که در هر استان تعداد شهرستان ها، تعداد کارگاه ها و تعداد افراد شرکت کننده، ساعت آموزش، تعداد مدرس و حتی مبلغی که هزینه شده است را تهیه و در هر استان پایش کردیم که چه مشکلاتی دارند. مثلاً در استانی به این نتیجه رسیدیم که در موضوع آموزش کاهش طلاق باید موضوع را به بهزیستی واگذار کنیم تا موضوع بهتر بررسی شود و همچنین برای مشکلات و موانع راهکار هم ارائه کردیم که چگونه یک استان می‌تواند مشکلاتش را مرتفع کند. این موضوع خارج از وظیفه ما بود ولی آن را انجام دادیم.
تندگویان به کار جالبی که در استان چهارمحال و بختیاری انجام شد اشاره کرد و توضیح داد: در این استان برای اولین بار در کشور تفاهم‌نامه‌ای بین اداره کل ورزش و جوانان، بهزیستی، علوم پزشکی، دادگستری و امور بانوان استانداری منعقد شد که بر اساس آن کلیه زوجین در شرف ازدواج، قبل از جاری شدن خطبه عقد باید دوره یک روزه مهارتهای زندگی را بگذرانند و اگر این دوره را نبینند، دادگستری به آنها اجازه عقد نخواهد داد. در یک پایشی که انجام دادیم متوجه شدیم 95 درصد از کسانی که در این کارگاه حاضر شدند از محتوای کلاس ها ابراز رضایت کردند و معتقد بودند که ما نیاز مبرم به این اطلاعات داشتند و هیچ آگاهی راجع به مطالب و موضوعات ارائه شده نداشتند که این موضوع باعث شد کاهش طلاق و کاهش ازدواج های نادرست در آن استان داشته باشیم.
وی موضوعات دوره ها و کلاس ها را مهارت های زندگی در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، زناشویی، حقوقی بیان کرد و افزود: ما مهارت های کلی زندگی را برای شناخت طرفین از یکدیگر در این دوره‌ها آموزش می دهیم و در یک سری موضوعات مربیان ما بر اساس تخصصی که دارند جزئی تر هم وارد می شون. مثلا در موضوع مهریه، ما به مربیان نکات مختلف حقوقی را آموزش می دهیم تا آن ها بتوانند به مراجعه کنندگان آن اطلاعات و آگاهی های لازم را ارائه کنند. علاوه بر آموزش مهارت های زندگی، در حوزه های مختلف مثل نحوه آشنایی زوجین، نحوه حضور خانواده ها برای ازدواج و... که همه اینها جز سرفصل های کلاس های آموزشی است، به مراجعان ارائه می شود. البته این سرفصل ها کلی است و بر اساس مصوبه هیئت دولت است و ما نمی توانیم آن را تهیه کنیم. یک کارگروه مشترک که شورای عالی انقلاب فرهنگی روی آن نظارت دارد سرفصل ها را تهیه می کنند و ما طبق آن سرفصل‌ها، کلاسها و دوره ها را برگزار می‌کنیم.
معاون ساماندهی امور جوانان توضیح داد: این مصوبه هیئت وزیران در تاریخ 21 شهریور 97 است که به پیشنهاد مورخ 9 اردیبهشت 97 معاونت رئیس جمهور در امور زنان به تصویب رسید ولی در راستای پیگیری موضوع مصوبه سال 90 شورای عالی انقلاب فرهنگی است. یعنی از سال 90 ما در وزارت ورزش و جوانان آن را استارت زدیم و سال به سال گزارش آن را ارائه می کنیم ولی در این تاریخ یعنی 21 شهریور 97 این مصوبه جدید برای پایش عملکرد کل وزارتخانه ها ابلاغ شد که گزارش ما کامل و جامع است که به تفکیک استان ها برای نهاد ریاست جمهوری می فرستیم.
تندگویان در بخش دیگری از سخنانش در خصوص موضوع پرداخت وام ازدواج نیز گفت: در سال گذشته آمار خیلی خوبی داشتیم که تقریباً از میزان 120 هزار نفری که در صف درخواست وام بودند 117 هزار نفر وام 10 میلیون تومانی دریافت کردند و دولت تقریباً در موضوع پرداخت وام ازدواج به روز رسید. امسال نیز که وام 15 میلیون تومان پرداخت می شود تا پایان شهریور ماه 763 هزار نفر متقاضی دریافت وام ازدواج بودند که 535 هزار نفر وام خود را دریافت کردند که رقمی بیش از هشت هزار و 300 میلیارد تومان است و تاکنون به 70 درصد متقاضیان وام پرداخت شده است.
وی تعداد آمار متقاضیان دریافت وام ازدواج در استان تهران را در شش ماهه اول سه هزار و 665 نفر عنوان کرد و گفت تهران به عنوان بالاترین متقاضی وام ازدواج و استان بوشهر نیز کمترین متقاضی دریافت وام ازدواج را دارد.
معاون ساماندهی امور جوانان همچنین به موضوع حمایت از طرح های سمن ها پرداخت و گفت: بر اساس طرح حمایتی که از ابتدای سال داشتیم تعهد دادیم با همکاری صندوق کارآفرینی امید و بانک رسالت، حمایت‌های خوبی از طرح های ارائه شده سمن ها داشته باشیم.
وی توضیح داد: از ابتدای امسال کمیته ها در این خصوص تشکیل و پرداخت ها از خرداد ماه آغاز شد که در این 4 ماه توسط صندوق رسالت حدود 7 میلیارد تومان و صندوق کارآفرینی امید حدود 10 میلیارد تومان پرداخت وام انجام شده است.
تندگویان با بیان اینکه تا پایان سال چیزی در حدود 70 میلیارد تومان در این خصوص تعهد داریم گفت: تقریباً به همین میزان هم طرح برای تایید فرستاده‌ایم تا بررسی‌های آن برای پرداخت وام انجام شود فقط ممکن است درصدی از آنها به دلیل اینکه ممکن است طرح یا صرفه اقتصادی نداشته باشد و یا کسانی که به دنبال اخذ وام هستند نتوانند تضامین لازم را برای بانک بیاورند ریزش داشته باشد.
معاون وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه هر استان کمیته‌ای به نام بررسی طرح دارد گفت: نماینده صندوق کارآفرینی امید در آن کمیته حضور دارد و تشکل های ما جهت طرح های توسعه‌ای که دارند و یا راه اندازی کاری که صرفه اقتصادی دارد طرح ارائه می دهند و در آن کمیته در بررسی می شود و اگر تایید شد به صندوق معرفی می‌شود.
وی با بیان اینکه طبق تفاهم‌نامه‌ای که با صندوق کارآفرینی امید و بانک رسالت داریم، پول اصلی را ما از محل 27 صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده، به بانک ها دادیم گفت: طبق توافقی که با صندوق کارآفرینی امید داشتیم دو برابر پولی که ما به صندوق دادیم را نیز خود صندوق در اختیار می‌گذارد که مجموع آنها تبدیل به وام با بازپرداخت چهار درصد می شود. این موضوع جزو شرح وظایف صندوق کارآفرینی امید در برنامه ششم توسعه و در راستای توسعه اشتغال جوانان است.
محمد مهدی تندگویان افزود: تعهد ما و صندوق کارآفرینی امید عدد کلی 90 میلیارد تومان است که 45 میلیارد تومان آن امسال و 45 میلیارد تومان آن سال آینده به طرح های جوانان اختصاص می یابد که از مجموع 90 میلیارد تومان وزارت ورزش و جوانان سهم کامل خود که 30 میلیارد تومان است را به صندوق پرداخت کرده است و در این خصوص یک قدم هم جلو هستیم.

http://www.javanannews.ir/fa/News/72039/در-همه-شهرستان-های-کشور-دوره-های-آموزشی-برگزار-کردیم--پرداخت-بیش-از-8300-میلیارد-تومان-وام-ازدواج-در-6-ماه-اول-سال-97
بستن   چاپ