آریا جوان

آخرين مطالب

به درخواست استقلال طلبی دانشگاهها در زمینه جذب استاد جواب رد داده شد اجتماعی فرهنگی

  بزرگنمايي:

جوانان نیوز -

رئیس مرکز جذب وزارت علوم در مورد استقلال خواهی در جذب اعضای هیات علمی توسط دانشگاه های برتر توضیحاتی داد و گفت: وزارت علوم نمی تواند در روند جذب استاد دخالت نداشته باشد.
پرتال دانشگاهی به نقل از محمدرضا رضوان طلب در گفتگو با خبرنگار مهر درمورد استقلال خواهی در جذب اعضای هیات علمی توسط دانشگاه های برتر گفت: معماری جذب نیمه متمرکز اعضای هیات علمی توسط معمار کبیر انقلاب اسلامی انجام شده و در سال 1363، دستور حضرت امام راحل به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد تا بر اساس آن شورا، نظارتی بر کار جذب اساتید و دانشجویان داشته باشد.
وی ادامه داد: امام راحل، به ویژه درباره اساتید تاکید کرده اند و هشدار دادند که اگر در این خصوص مصامحه شود ممکن است کل انقلاب با چالش مواجه شود از آن زمان جذب نیمه متمرکز اساتید طراحی شد.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم افزود: بار دیگر این هرم سازمانی جذب، در سال 1386 با مصوبه 608 شورای عالی انقلاب فرهنگی بازسازی شد، دراین بازسازی مقداری استحکام کار بیشتر و کار بین رده ها توزیع شد.
وی ادامه داد: به این معنی که در هرم سازمانی جذب یک هیات عالی جذب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و دو هیات مرکزی جذب، در وزارتخانه های علوم و بهداشت و همه دانشگاه هایی که بیش از 50 عضو هیات علمی داشتند هیات های اجرایی جذب پیش بینی شد.
رضوان طلب افزود: این هیات های اجرایی جذب کارگروه های صلاحیت عمومی و صلاحیت علمی دارند و مجموعا حدود 2 هزار و 500 استاد برجسته در شبکه جذب در حال فعالیت هستند که اکثر آنها استاد دانشگاه‌ها اند.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه تدبیر این کار به دست معمار کبیر انقلاب بوده، کسی نمی تواند آن را تغییر دهد و این روند ادامه می یابد.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم با اشاره به درخواست برخی دانشگاهها مبنی بر مستقل شدن جذب، افزود: افرادی که ایده «مستقل شدن جذب را مطرح کردند دانشگاه های برتر بودند»، نمی دانم مراد آنها چیست، اگر مرادشان این است که جایی مثل وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی، دخالتی در جذب اساتید نداشته باشد، این کار نشدنی است.
وی ادامه داد: چون جزء تصمیمات حاکمیتی نظام بوده و کسی هم که این موضوع را اظهار کند، برای وی در سطح دانشگاه ها ذهنیت نامطلوب ایجاد می شود.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم افزود: به این مساله دامن زده نشود بهتر است، این چیزی نیست که از طرح آن کسی سودی ببرد و بتواند این موضوع را به نتیجه برساند.
وی ادامه داد: اما اگر مورد نظر این افراد اختیارات اجرایی باشد، اکنون 100 درصد اختیارات اجرایی جذب اعضای هیات علمی در اختیار دانشگاه ها است.
رضوان طلب افزود: تنها دخالتی که احیانا از سوی مرکز جذب صورت می گیرد در مورد تعداد سهمیه ها است، ممکن است تعداد سهمیه ها به میزانی نباشد که دانشگاه ها احتیاج دارند.
وی ادامه داد: افراد متقاضی جذب، بعد از ثبت نام، از طریق سامانه به دانشگاه ها معرفی می شوند، دانشگاه ها نیز ابراز صلاحیت می کنند. مرکز جذب وزارت علوم، در مورد صلاحیت ها نیز هیچ اظهار نظری نمی کند، همه امور در دانشگاه انجام می شود.
رئیس مرکز جذب افزود: یک استعلام در رده های امنیتی وجود دارد که در همه گزینش ها انجام می شود در مورد اعضای هیات علمی نیز مرکز جذب، بسیارمحترمانه تر و با دید وسیع تری بررسی ها را انجام می دهد.
وی ادامه داد: براساس آمار 15 ماه گذشته 13 دانشگاه برتر که توسط مرکز جذب استخراج شده، 5 هزار و 630 پرونده توسط این دانشگاه ها به مرکز جذب ارسال شده که از این تعداد 5 هزار و 599 پرونده تایید شده و تنها 31 پرونده از طرف ما تایید نشده.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم افزود: گاهی برخی از دانشگاه ها ایراد می گیرند که روند رسیدگی به پرونده‌های جذب طولانی است که دوباره این موضوع نیز بررسی شد.
رئیس مرکز جذب افزود: یک موضوع دیگری که توسط دانشگاه های برتر سئوال می شود این است که برخی از افراد هیات های جذب به پیشنهاد رئیس دانشگاه انتخاب نشده اند، در این جا مقررات ما این است که پیشنهاد رئیس دانشگاه را دریافت کرده و سعی کنیم، مهندسی و طراحی هیات اجرایی جذب دانشگاه ها طوری باشد که شیب به سمت گرایش خاصی نباشد.
رضوان طلب افزود: برخی مواقع، روسای دانشگاه ها به دلیل اینکه برخی از اعضای هیات اجرایی جذب دانشگاه توسط آنها معرفی نشده بود، از حضور وی در جلسه هیات اجرایی جذب دانشگاه جلوگیری می کردند که با گفتگو و رایزنی مشکل حل شد.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم افزود: وجود این ذهنیت که در هیات اجرایی جذب باید فردی باشد که مورد تایید رئیس دانشگاه باشد، حرف غیر قابل قبولی است، اگر استقلال دانشگاه ها از نظر آنها این است که نخبگان دانشگاه در مورد دانشگاه تصمیم گیرند، ما با آن موافق هستیم اما اگر استقلال دانشگاه از نظر آنها این است که یک نفر بشود فرمانده دانشگاه، این دیگر استقلال نمی شود، فکر نمی کنیم در بین روسای فهیم دانشگاه ها نیز فردی با چنین رایی وجود داشته باشد.
وی افزود: بسیاری از دانشگاه‌ها مرکز جذب را به عنوان مرکز حمایتی از خود تلقی کرده و در این یک سال اخیر در مورد کار جذب اظهار رضایت دارند.
وی ادامه داد: ما با دانشگاه ها خیلی چالشی نداریم شاید تعداد محدود پرونده ای پیش می آید که رئیس دانشگاه از ما توقع دارد ما نظر مثبت به پرونده بدهیم، وقتی نظر رئیس دانشگاه تامین نمی شود، تبدیل به گلایه می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/16254/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

لحظات حساس از نجات نوزاد 3 روزه توسط هلال احمر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی | زهرا مینویی: برخلاف میل ترانه باید خبررسانی کنم

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

چطور شوهر بی عاطفه ام را درمان کنم؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران