آریا جوان

آخرين مطالب

گوگل؛ پیش‌گام سرمایه‌گذاری در بخش خدمات ابری فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - گزارش درآمدی سال 2018 گوگل حاکی از آن است که این شرکت نسبت به آمازون و مایکروسافت، مخارج سرمایه‌ای بیشتری داشته است.

به نظر می‌رسید اقداماتی که گوگل در سال 2018 در بخش محاسبات ابری انجام داده، بسیار متفرقه است. اما این شرکت روز دوشنبه‌ی گذشته اعلام کرد که در سال 2018، سرمایه‌گذاری عظیمی در این بخش انجام داده و در سال 2019 نیز همین برنامه را ادامه خواهد داد، البته شاید نه به‌سرعت قبل. روز دوشنبه شرکت گوگل طی گزارش درآمدهای پایان سال خود، اذعان کرد که در سال 2018 مخارج سرمایه‌ای یا Capex خود را دو برابر کرده و به 25.5 میلیارد دلار رسانده که درواقع 12.5 میلیارد دلار بیشتر از نرخ سال 2017 است. اما مقاصد این مخارج سنگین در حوزه‌های مختلفی نظیر امکانات جدید اداری، تطبیق و همسازی نیروی کار رو به رشد گوگل، تقویت زیرساخت‌هایی مانند مرکز داده (دیتاسنتر) و سرورها، توزیع‌ شده‌اند. به‌سختی می‌توان گفت که چه میزان از مخارج سرمایه‌ای گوگل، به‌طور خاص به مصرف کسب‌وکار ابری این شرکت رسیده، اما گوگل صریحاً اعلام کرده که سرمایه‌گذاری در ابر را یک اولویت می‌داند. گوگل گفته بود که هجدهمین منطقه‌ی Google Cloud را در سه‌ماهه‌ی چهارم سال گذشته راه‌اندازی کرده و تصمیم دارد توسعه‌ی سرویس خود را چه در آمریکا و چه خارج از مرزهای این کشور ادامه دهد. در مقام مقایسه، مخارج سرمایه‌ای آمازون در سال 2018 به 11.3 میلیارد دلار می‌رسید که بین عملیات اجرایی (مثل انبارها) و AWS تقسیم می‌شد. مایکروسافت نیز مخارج سرمایه‌ای خود را 16 میلیارد دلار اعلام کرده بود. درعین‌حال، گوگل نرخ استخدام چشمگیری هم در بخش ابری داشته و طی سه‌ماهه‌ی آخر سال گذشته، بیش از چهار هزار نفر را استخدام کرده است. روث پورت مدیر ارشد مالی آلفابت هم در جریان کنفرانس روز دوشنبه تأکید کرد که این شرکت بیشترین سرمایه‌گذاری را در بخش ابری انجام داده است، چه به‌لحاظ فنی و چه ازنظر پرسنل فروش. به‌گفته‌ی او، هزینه‌ی تجهیزات و نیروی کار در سال 2019 ادامه پیدا می‌کند؛ هرچند احتمالاً سرعت آن نسبت به سال 2018 تا حدودی کاهش خواهد یافت و Capex به نحو قابل‌ملاحظه‌ای تعدیل خواهد شد.
مقایسه‌ی کسب‌وکار ابری گوگل
شکی نیست که گوگل برای برتری یافتن بر رقیبان خود هزینه می‌کند. گرچه ارزش کسب‌وکار ابری گوگل به میلیاردها دلار می‌رسد اما درآمد حاصل از این بخش نسبت به شرکت‌های آمازون و مایکروسافت پایین‌تر است. هرچند صحبت کردن از این موضوع زیاد ساده نیست، ‌زیرا گوگل درآمد خدمات ابری خود را به‌صورت جداگانه اعلام نمی‌کند و معمولاً آن را با سایر درآمدهای بخش‌های دیگر نظیر گوگل پلی اپ استور و همچنین دستگاه‌های سخت‌افزاری مانند گوگل هوم، ادغام می‌کند. «سایر درآمدها»ی گوگل در سه‌ماهه چهارم سال 2018 حدود 6.5 میلیارد دلار بود که نسبت به درآمد کمتر از پنج میلیارد دلار همین سه‌ماهه‌ی مشابه در سال 2017، افزایش‌ یافته و بخش اعظم آن هم از فروشگاه اپلیکیشن گوگل به‌دست‌ آمده است. گوگل روز دوشنبه اعلام کرد که تعداد معاملات پلتفرم ابری این شرکت که بیش از یک‌میلیون دلار ارزش‌ دارند، در سال 2018 دو برابر شده است. به‌علاوه در پایان سال گذشته، بیش از پنج میلیون مشتری بابت ابزارهای بهره‌وری ابری این شرکت، پول پرداخت کرده‌اند. اما گوگل اطلاعات جدیدی که به اندازه‌گیری سایز کسب‌وکار ابری این شرکت کمک کنند، ارائه نکرد. برای مقایسه، فروش خالص ابری آمازون در سه‌ماهه‌ی چهارم سال گذشته 7.43 میلیارد دلار بود. از طرف دیگر، ‌مایکروسافت هم اطلاعات درآمد خاص ابری خود را (آژور) فاش نمی‌کند. به همین دلیل مقایسه‌ی سه شرکت فوق اصلاً کار ساده‌ای نیست. واحدی که آژور زیرمجموعه‌ی آن است، Intelligent Cloud نام دارد و این واحد نیز در سه‌ماهه‌ی مشابه، 9.38 میلیارد دلار درآمدزایی داشت. لازم به ذکر است که گرچه واحد Intelligent Cloud واژه‌ی ابر را در نام خود جای‌ داده، اما بسیاری از محصولات نرم‌افزاری کلاسیک این شرکت مانند پایگاه داده‌ی مشهور مایکروسافت و ویندوز سرور را نیز شامل می‌شود. هر دو سرویس فوق در مقایسه با آژور، کسب‌وکارهای قدیمی‌تر و بزرگ‌تری هستند و البته، خدمات ابری محسوب نمی‌شوند. اکثر کارشناسان بازار معتقدند که AWS آمازون، از رقبا جلوتر است و یکی از محققین هم می‌گوید که AWS حدود 40 درصد سهم بازار ابری را در دست خود دارد.
آیا گوگل رهبر جدید بازار خدمات ابری است؟
اخباری که درزمینه‌ی سرمایه‌گذاری‌های گوگل در حوزه‌ی خدمات ابری منتشر شد، بحث رهبری بازار را به سمت این شرکت برمی‌گرداند. تقریباً در اواخر سال 2018 دایان گرین ، عضو هیئت‌مدیره گوگل، این شرکت را ترک کرد. فردی که جایگزین او شد، توماس کوریان بود که از اوراکل جدا می‌شد. کوریان در طول چندین دهه، به ساخت پایگاه داده و اپلیکیشن‌های اوراکل کمک کرده بود و بعدها هدایت تلاش‌های ابری اوراکل را به عهده داشت. ابر اوراکل بر مبنای متریک‌های داخلی، به‌سرعت در حال رشد است و مشتریان را از خرید نرم‌افزارهای این شرکت، به اجاره‌ی نرم‌افزارهای اوراکل در ابر، تشویق می‌کند. اما ابر اوراکل، برای علاقه‌مندان و فعالان تکنولوژی، سوژه‌ی حساسی نیست. به همین دلیل هم عملکرد کوریان در Google Cloud، آزمونی برای او و شرکتش خواهد بود. مقاله مرتبط:
دسترسی به واتسون IBM برای سایر سرویس دهندگان ابری ممکن می‌شود
گمانه‌زنی‌های زیادی در این خصوص که خرید کوریان، باهدف کمک به سرویس ابری گوگل انجام‌شده، صورت می‌گیرد. روز دوشنبه زمانی‌که از ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل پرسیدند که آیا با حضور کوریان، باید منتظر اتفاق یا تغییرات بالقوه‌ی بزرگی باشیم، او از «تداوم» و متمرکز شدن روی بخش‌های پربازده کسب‌وکار سخن گفت. باوجود تمام سرمایه‌گذاری‌ها و نتایج مالی غیر آشکار و مبهم شرکت‌های مختلف، صنعت ابر معمولاً مسابقه‌ای با سه بازیکن اصلی فرض می‌شود. آمازون در صدر، مایکروسافت در مقام دوم و گوگل در جایگاه سوم، درحالی‌که بازیکنان دیگری مانند علی‌بابا، IBM و اوراکل، در تعقیب آن‌ها هستند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/104137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس