آریا جوان

آخرين مطالب

هشدار به مادران:

این دو گیاه آپارتمانی زیبا قاتل کودکان هستند دانش

این دو گیاه آپارتمانی زیبا قاتل کودکان هستند
  بزرگنمايي:

آریا جوان - افزایش مسمومیت‌های اتفاقی در یک سال و نیم اخیر باعث شده که سازمان غذا و دارو بر لزوم مراقبت از کودکان در برابر برخی گیاهان آپارتمانی از جمله " دیفن باخیا و خرزهره "تاکید کند.

به نقل از سازمان غذا و دارو، راضیه کشاورز گفت: برخی از گیاهان آپارتمانی که ظاهر زیبایی دارند موجب جلب‌ توجه کودکان شده و با خوردن قسمتی از آن گیاه توسط کودک باعث مسمومیت و حتی مرگ آنها می شود.
وی اظهار داشت: گیاه دیفن باخیا یکی از گیاهانی است که از تمامی قسمت‌های گیاه اعم از برگ‌، ساقه و ریشه آن شیره‌ای استخراج می‌شود که حاوی ترکیب اگزالات کلسیم است که این ترکیب موجب سوزش در پوست یا تورم در دهان، زبان و حلق شده و گاه موجب عدم تکلم و حتی خفگی می شود.
کشاورز تاکید کرد: افرادی که به‌ قصد تکثیر و قلمه‌زدن با این گیاه سروکار دارند باید از دستکش استفاده کنند، چرا که مواجه پوست با شیره این گیاه موجب ایجاد تحریکات پوستی یا آلرژی‌های گوناگون می‌شود.
به گفته وی، گیاه کالادیوم نیز گیاهی است که مسمومیت توسط آن شایع بوده و همه قسمت‌های آن حاوی مواد سمی است در صورت خورده شدن آن علائم گوارشی، سوزش و تورم در زبان و لب‌ها را ایجاد می‌کند.
مسمومیت با گیاه خرزهره بر سلامت قلب تاثیر می‌گذارد
کشاورز در ادامه با بیان اینکه گیاه خرزهره نیز از جمله گیاهانی است که به دلیل داشتن ترکیبات گلیگوزیت‌‎ها تمامی قسمت‌های آن اعم از ریشه، ساقه، برگ و گل به شدت سمی بوده و موجب ایجاد مسمومیت شدید می‌شوند، گفت: این مسمومیت بر روی قلب تأثیر گذاشته و ممکن است موجب ایست قلبی شود.
وی افزود: استنشاق دود خرزهره نیز زمانی که سوزانده می‌شود موجب ایجاد مسمومیت در قلب می‌شود، افراد وقتی می‌خواهند گیاهی را تهیه کنند باید اطلاعات لازم را در مورد آن گیاه و نام درست آن را بدانند.
مسمومیت با این گیاهان به‌ویژه دیفن باخیا و خرزهره اگر در زمان لازم به آن رسیدگی نشود، ممکن است موجب مرگ شوند.
این کارشناس در سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه مسمومیت‌های اتفاقی نیز بیشتر شده است، افزود: این مسمومیت‌ها طی‌ سال‌های قبل از 1401 حدود 40 درصد از مسمومیت‌ها را شامل می‌شدند؛ اما در سال 1401 و نیمه اول سال 1402 تعداد این مسمومیت‌ها روبه‌افزایش بوده است؛ چنان‌که نزدیک به 50 درصد از مسمومیت‌های حال حاضر، مسمومیت‌های اتفاقی است.
وی اظهار داشت: با توجه‌ به روند رو به‌ افزایش مسمومیت‌های اتفاقی باید نکات استفاده از داروها، صنایع شیمیایی مانند شوینده‌های خانگی و غیره را مورد توجه قرار داد تا نحوه پیشگیری از این مسمومیت‌ها بیشتر اطلاع رسانی شود.
دریافت مشاوره از مراکز DPIC و نجات جان مسمومان
کشاورز ادامه داد: از سوی دیگر یک فرد مسموم یا همراه او ممکن است نحوه برخورد با این مسمومیت‌ها و اقدامات لازم را ندانند، در همین راستا یک سری از مراکز به نام مراکز اطلاع‌رسانی داروهای و سموم (DPIC) دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت در تمامی کشور فعال و در آنها داروسازها و پزشکان پس از گذراندن دوره‌های آموزشی در آنها مشغول به فعالیت هستند و در زمینه‌ مشاوره‌های دارویی و نحوه مصرف منطقی دارو به افراد مشاوره می‌دهند.
وی تاکید کرد: افراد برای مشاوره‌های دارویی و نحوه مصرف داروها، پیشگیری از هر نوع تداخل دارویی و یا عوارض با مراکز DPIC تماس گرفته و مشاوره‌های لازم را دریافت کنند.
کشاورز یادآور شد: این مراکز علاوه بر مشاوره‌ها دارویی همچنین در زمینه انواع مسمومیت اعم از دارویی، الکل، مواد مخدر، سموم دفع آفات کشاورزی و شوینده‌های خانگی فعال هستند که افراد با تماس به سامانه 190 داخلی 3 و سپس داخلی 2 می‌توانند در زمینه پیشگیری از مسمومیت‌ها مشاوره لازم را دریافت کنند. این مراکز به‌صورت 12 ساعته از 8 صبح تا 8 شب فعال هستند.
ساعات اولیه مسمومیت، ساعات حیاتی برای نجات جان افراد محسوب می‌شوند به همین علت آموزش و راهنمایی‌هایی که لازم است تا اقدامات مؤثر را انجام دهند بسیار مهم است. اگر فردی با یک فرد مسموم مواجه شد ضمن حفظ خونسردی با 190 تماس گرفته و مشاوره‌های لازم را انجام دهند.
القای استفراغ برای نجات جان افراد مسموم درست است؟
این کارشناس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه برای هر مسمومیتی نیاز القای استفراغ یا نوشاندن آب وجود ندارد، افزود: در مسمومیت با شوینده‌های خانگی القای استفراغ گاهی اوقات وضعیت فرد مسموم را بدتر یا وخیم‌تر می‌کند، به همین دلیل باید برای برخورد و انجام اقدامات صحیح مشاوره‌های لازم را دریافت کنند. افراد بسیار زیادی پس از دریافت این مشاوره‌ها از خطر رها شده و حتی نیازی به مراجعه بیمارستانی نداشته‌اند.
وی اظهار داشت: اگر نیاز به پیگیری و تداوم درمان باشد، همکاران ما در مراکز DPIC راهنمایی اقدامات حیاتی و اولیه را مشاوره داده و افراد پس از آن برای اخذ درمان بعدی به این مراکز مراجعه می‌کنند.
کشاورز در ادامه با اشاره به خطر مسمومیت افراد در منازل اظهار داشت: بیش از 90 درصد مسمومیت‌ها در منازل رخ می‌دهند و حدود 10 درصد از مسمومیت‌ها هستند که در مشاغل صنعتی و کارخانه‌جات رخ می‌دهند به همین دلیل دانستن نکات اولیه پیشگیری از مسمومیت‌ها برای نجات جان افراد لازم است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1201643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اندروید امن‌تر است یا iOS؟ وب‌سایت Cybernews به این سوال قدیمی پاسخ می‌دهد

گوشی اقتصادی ویوو Y100 4G با پشتیبانی از شارژ سریع 80 واتی معرفی شد

آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد

مرثیه خوانی آقای نیکبخت در روز شهادت امام صادق علیه السلام

تصاویری خیره کننده از ییلاق خورگام رستم‌آباد

تصاویری زیبا از شهر شیراز به مناسبت روز ملی شیراز

کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی شدند

عکس قدیمی از بازیگر معروف و برادرزاده‌اش

شب سیاه در لیگ دو فرانسه؛ مرسی سیتی!

بازگشت دانیال به امید دو رقمی در پرسپولیس

رازی که رنگ لباس‌تان درباره احساس شما فاش میکند

نشست سران سازمان همکاری اسلامی با حضور امیرعبداللهیان آغاز شد

مهاجری: بعضی وزرا از حضور در دولت پشیمان هستند

برگزاری مراسم عزای صادق آل محمد در کیش

رخ‌نمایی پرچمدار پرقدرت و مورد انتظار سونی؛ اکسپریا 1 مارک 6 را ببینید

نماهنگ «قربان آن دل...» به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهادت امام صادق(ع)

شرح حدیثی از امام صادق (علیه السلام) از زبان رهبر معظم انقلاب

نجوای امام صادق علیه‌السلام با فرزند غریب و غائبش...

استوری/ داغ تو رو دلم میشینه، پر میگیرم سمت مدینه...

آه بقیع... ندارد زائری این روز و شب ها...

پلنگ صورتی عضله‌ای؛ این شخصیت کارتونی دیگر خنده دار نیست!/ تصاویر

یونس هوایی می‌شود

یادی از زنده یاد علی انصاریان و ماه‌چهره خلیلی

فریاد مهدی طارمی در پورتو قاب شد

حقیقی قربانی توسعه تاکتیکی فوتبال هوادار

کونسیسائو: اجازه دهید دور از سر و صدا بمانم!

هامبورگ جشن صعود دشمنش را خراب کرد

نذار خانواده شوهر این رازتو بفهمن

لایحه مهمی که در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد

عکسی از تیپ خاص جهانگیری در طبیعت

6 علامت که نشان می‌دهند وقت خرید گوشی جدید فرا رسیده است

خلق و خوی علوی امام صادق (ع)

چرا امام صادق(ع) قیام نکردند؟

سیاهپوشی و حال و هوای حرم مطهر امام حسین (ع) در سالروز شهادت امام صادق (ع)

آبشار فرشته بلندترین آبشار دنیا در ونزوئلا!

اگر نزاری با مرد مورد علاقه ام ازدواج کنم تا آخر عمرم مجرد می مونم

سه مجموعه تلویزیونی جدید میهمان سیما

مردها وقتی کار خونه می کنند!

مدیرعامل آینده آبی‌ها مشخص شد

تجمع تضمین قهرمانی در تمرین استقلال

گل های فدریکو والورده در این فصل لالیگا

هنرنمایی‌هایی دانچیچ و اروینگ برای دالاس

عملکرد آردا گولر در این فصل لالیگا اسپانیا

سکونت امباپه در قصر 1200 میلیاردی مادرید!

عالیشاه نیازمند یک بازگشت باشکوه

تمرین استقلال در حد یک مسابقه رسمی!

بهترین گل‌های لیورپولِ یورگن کلوپ در لیگ برتر

دستور وزیر ورزش به تاج: به کرامت بانوان خدشه وارد شده؛ رسیدگی کنید

ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر ‌

محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند