آریا جوان

آخرين مطالب

ژاپن در تدارک اعزام ناوگان روباتیک ساخت‌‌و‌‌ساز به کره ماه فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - آژانس فضایی ژاپن اعلام کرد عملیاتی آزمایشی با کمک ماشین‌‌های سنگین روباتیک در خاک کشورش انجام داده که هدف نهایی از آن، ساخت پایگاه قمری است.

آژانس فضایی ژاپن قصد دارد با کمک روبات‌ها پایگاهی در ماه احداث کند. این روبات‌های ساختمانی می‌توانند به‌صورت خودمختار و با کمترین نظارت بشر عملیات ساخت‌وساز خود را پیش ببرند. پروژه‌ی مذکور که سه سال تحقیق و پژوهش در پسِ آن نهفته، حاصل همکاری مشترک آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) و شرکت ساخت‌وساز کاجیما (Kajima) و سه دانشگاه ژاپنی با نام‌‌های مؤسسه‌‌ی فناوری شیبورا (Shibaura) و دانشگاه Electro-Communications و دانشگاه کیوتو است. اخیرا در پی این همکاری، حتی آزمایش ساخت‌‌وساز خودکاری نیز در سایت آزمایش Kajima Seisho در شهر اوداوارا، واقع در منطقه‌‌ی مرکزی ژاپن، انجام گرفته است. مقام‌های آژانس ژاپنی در بیانیه‌ای اعلام کرده‌‌اند بیل مکانیکی 7 تنی خودکاری در محل سایت به‌‌حرکت درآمده و توانسته رویه‌های تعریف‌‌شده‌‌ی خود، ازجمله رانندگی در مسافتی مشخص و تکرار عملیاتی روزمره را انجام دهد. دراین‌میان، عملیاتی که مستلزم کنترل دقیق‌‌تری است، با کمک کنترل ازراه‌دور انسان انجام گرفته است. این مسئولان افزودند: این بیل مکانیکی به تجهیزات نقشه‌برداری و کنسول کنترل خودکار عملیات اتوماتیک مجهز شده است. ابزارهایی که روی تراکتور و بیل مکانیکی نصب شده، موقعیت مکانی و جهت‌‌گیری بیل مکانیکی را به‌‌صورت خودکار اندازه‌‌گیری کرده؛ بدین‌‌ترتیب، امکان هدایت از‌راه‌دور یا عملیات خودکار دستگاه‌‌ها فراهم شده است. این فرایند عملیاتی نشان داد امکان ساخت پایگاه قمری با کمک فناوری تجهیزات بدون‌‌سرنشین وجود دارد. 4 مرحله‌‌ی ساخت پایگاه قمری بدون دخالت انسان</h4>">
4 مرحله‌‌ی ساخت پایگاه قمری بدون دخالت انسان</h4>">
4 مرحله‌‌ی ساخت پایگاه قمری بدون دخالت انسان</h4>">
4 مرحله‌‌ی ساخت پایگاه قمری بدون دخالت انسان</h4>">

چهار مرحله‌‌ی ساخت پایگاه قمری بدون دخالت انسان بیل مکانیکی یادشده به مجموعه‌‌ای از فناوری‌ها مجهز است که به آن کمک می‌‌کند به‌‌صورت خودکار عملیات تعریف‌شده را روی سطح ماه انجام دهد. ارتباطات رادیویی میان زمین و ماه با دو ثانیه تأخیر همراه است. به‌عبارتِ‌دیگر، هر فرمانی که از زمین ارسال می‌شود، حدود دو ثانیه طول می‌کشد تا به سطح ماه برسد. بد نیست بدانید میانگین فاصله‌‌ی میان زمین و ماه حدود 384,000 کیلومتر است.
آژانس فضایی ژاپن از این تراکتور خودکار بهره‌برداری کرده تا روزی بتواند باکمک آن ازراه دور، پایگاهی را روی ماه بسازد مقام‌های آژانس گفته‌‌اند این بیل مکانیکی از نوعی «پشتیبانی عملیاتی» مشتمل‌‌بر توابع کنترل از‌راه‌دور برخوردار است که می‌تواند به جبران تأخیر زمانی در ارتباطات کمک کند. همچنین، این ماشین سنگین از قابلیت‌های تشخیص حرکت نیز برخوردار است که متناسب با شرایط محیطی ماه طراحی و نهایتا قابلیت هماهنگی با چندین ماشین در کار تیمی نیز در تجهیزات تعبیه شده است. مقاله‌های مرتبط:
تویوتا و سازمان فضایی ژاپن برای تولید خودرو ماه نورد همکاری می‌کنند گام به گام تا احداث یک پایگاه دائمی در ماه
بنابر اعلام مقام‌های آژانس اکتشافات فضایی ژاپن، ایجاد پایگاه قمری برای انسان‌ها با استفاده از ماشین‌‌های خودکار یا کنترل از‌راه‌دور شامل عملیات آماده‌سازی سایت، حفاری، نصب ماژول و سپس نصب پوشش محافظ با استفاده از خاک ماه (رگولیت) است تا بتواند از انسان‌ها دربرابر خطر تشعشعات و نیز برخورد شهاب‌‌سنگ‌‌های احتمالی محافظت کند. شهاب‌‌سنگ‌‌ها در کره‌‌ی ماه می‌توانند ابعادی به‌‌ کوچکی دانه‌‌ای‌‌ ریز تا بزرگی صخره‌‌ای فضایی داشته باشند که معمولا با سرعت‌‌هایی سرسام‌آور در حرکت هستند. چنانچه این شهاب‌‌سنگ‌‌ها به سازه‌هایی نظیر ایستگاه فضایی یا پایگاه قمری برخورد کنند، خطر نشت ناگهانی اکسیژن به فضا وجود خواهد داشت.
بیل مکانیکی خودکار مانند همین نمونه که JAXA به‌‌کار گرفته است، روزی می‌‌تواند در ساخت پایگاه قمری مؤثر واقع شود البته، این تنها سرمایه‌گذاری درازمدت ژاپن در کره‌‌ی ماه نیست. در اواسط مارس سال جاری میلادی، JAXA اعلام کرد قرار است تا سال 2029، با همکاری تویوتا، غول خودروسازی این کشور، یک دستگاه ماه‌‌نورد برای حمل انسان به ماه ارسال کند . براساس گزارش اسکای‌نیوز، این آژانس امیدوار است تا سال 2030، بتواند فضانوردان خود را در ماه مستقر کند. شریک دیگر این کشور در ایستگاه فضایی بین‌المللی، یعنی ایالات‌ متحده‌ی آمریکا نیز چنین رؤیایی در سر دارد. اواخر ماه گذشته، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، مایک پنس، به ناسا مأموریت داد تا پایان سال 2024، فضانوردان را در ماه فرود آورد . تقریبا در همین زمان، ایستگاه فضایی بین‌‌المللی نیز ممکن است از خدمت دولت آمریکا خارج شود. همچنین، ناسا در‌حال‌طراحی ایستگاهی فضایی با نام «گیت‌‌وی قمری» است که انتظار می‌‌رود در دهه‌‌ی جاری به مرحله‌‌ی عملیاتی برسد. در مارس، کانادا به‌‌عنوان اولین شریک ایالات متحده‌ی آمریکا در احداث گیت‌‌وی به این پروژه پیوست که طی آن قرار است بازوی روباتیک خودکاری به‌نام Canadarm3 ساخته شود. درکنار تمام این‌‌ها، بد نیست اشاره‌‌ کنیم سال 2019، پنجاهمین سالگرد قدم‌‌گذاشتن انسان روی کره‌‌ی ماه است. تاریخ دقیق این رویداد خاطره‌انگیز به 20‌ژوئیه‌‌ی1969 برمی‌‌گردد که در آن، دو تن از فضانورادان پیش‌گام جهان، نیل آرمسترانگ و باز آلدرین، طی مأموریت آپولو 11، حدود دو ساعت در منطقه‌‌ای از سطح ماه پیاده‌‌روی کردند. این مأموریت خاطراتی فراموش‌ناشدنی در اذهان مردم جهان به‌جای گذاشت. چنانچه شما هم به داستان‌های خاطره‌انگیز درباره‌ی این مأموریت علاقه‌مندید، از شما دعوت می‌کنیم این مطلب خواندنی را در بازخوانی خاطرات مردم از فرود تاریخی بر ماه از دست ندهید.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/120750/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس