آریا جوان

آخرين مطالب

قابلیت‌های iOS 13 که در اندروید به آن‌ها نیاز داریم فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - اپل قابلیت‌های متعددی را برای نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل گوشی‌های هوشمند خود معرفی کرد که جای خالی آن‌ها در اندروید احساس می‌شود.

اپل و گوگل در ماه‌های اخیر در رویدادهای متفاوتی از قابلیت‌های نسخه‌های آتی سیستم‌عامل خود رونمایی کردند. گوگل در رویداد I/O و اپل در WWDC به کاربران و کارشناسان نشان دادند که چه مواردی در نسخه‌های بعدی اندروید و iOS وجود خواهند داشت. اهمیت و جذابیت قابلیت‌های جدید سیستم‌های عامل موبایلی، به‌قدری بالا است که حتی کاربران سیستم‌های عامل رقیب، اخبار یکدیگر را دنبال می‌کنند. مقاله‌های مرتبط:
دستگاه‌های مقصد iOS 13 و iPadOS 13 و watchOS 6 مشخص شدند iOS 13 در مقابل اندروید Q؛ نبردی از جنس اپل و گوگل
در سال‌های گذشته، اپل همیشه تنها به معرفی قابلیتی شبیه به قابلیت‌های موجود اندروید بسنده می‌کرد. درواقع اکثرا تصور می‌شد که آن‌ها یک کپی از قابلیت‌های اندروید را با فاصله‌ی قابل‌توجه در سیستم‌عامل خود معرفی می‌کنند. در چند وقت اخیر، این رویکرد تغییر کرده و می‌توان بسیاری از قابلیت‌های جدید نر‌م‌افزاری را پیش از اندروید، در iOS مشاهده کرد. در رویداد سال 2019 اپل شاهد افزودنی‌های ریز و درشتی از سوی کوپرتینویی‌ها بودیم که حتی حس حسادت را در برخی از طرفداران متعصب اندروید برانگیخت. در ادامه‌ی این مطلب زومیت به 25 قابلیت جدید در iOS 13 می‌پردازیم که احتمالا اندرویدی‌ها هم به آن‌ها علاقه‌مند باشند. ورود با حساب کاربری اپل
یکی از جذاب‌ترین قابلیت‌های معرفی‌شده در کنفرانس امسال توسعه‌دهنده‌های اپل، Sign in with Apple بود که برای توسعه‌دهنده‌ها و سازنده‌های سرویس معرفی شد. فرایند مذکور به قابلیت ورود با گوگل شباهت دارد. به بیان دیگر کاربر برای ورود به حساب‌ها نیاز به ساختن حساب کاربری جدید نخواهد داشت. اپل در توسعه‌ی فرایند، حریم خصوصی را در اولویت اول قرار داد.
روش استفاده از قابلیت ورود با اپل، با حداکثر سادگی برای کاربران iOS عرضه می‌شود. آن‌ها دیگر می‌توانند تنها با فشار دادن یک دکمه و استفاده از حسگرهای تشخیص چهره یا اثر انگشت، به هر اپلیکیشنی وارد شوند. در این فرایند، نیازی به وارد کردن آدرس ایمیل از سوی کاربر نیز نخواهد بود. اپل برای توسعه‌دهنده‌هایی که نیاز به ایمیل کاربران داشته باشند هم راهکاری دارد. در این راهکار، کاربرد در فرایند ثبت‌نام در هر اپلیکیشن انتخاب می‌کند که آیا ایمیل اصلی به اشتراک گذاشته شود یا خیر. در صورت انتخاب گزینه‌ی خیر، آدرسی منحصربه‌فرد برای او ایجاد می‌شود و همه‌ی ایمیل‌های مرتبط از اپلیکیشن مورد نظر، به آدرس ایمیل اصلی هدایت خواهد شد. درنتیجه‌ی چنین فرایندی، هر اپلیکیشن یک آدرس مجزا از کاربر خواهد داشت. درنهایت اپلیکیشن‌ها نمی‌توانند با اشتراک آدرس ایمیل‌ها، فعالیت‌های کاربر را ردگیری کنند. حالت تاریک خودکار
در iOS 13 شاهد یک حالت تاریک کامل خواهیم بود. چنین قابلیتی در اندروید Q هم عرضه می‌شود، اما اپل قابلیت انتخاب حالت خودکار را نیز به کاربر می‌دهد. گزینه‌های Dark Mode در نسخه‌ی جدید شامل زمان‌بندی غروب تا طلوع یا زمان‌بندی انتخابی کاربر می‌شوند. به‌عنوان مثال کاربر می‌تواند دوره‌ی زمانی 10 شب تا 7 صبح را برای حالت تاریک انتخاب کند و سیستم‌عامل، به‌صورت خودکار آن را اجرا خواهد کرد.
شارژ بهینه‌ی باتری
در نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل موبایل اپل، شاهد امکاناتی برای حفظ بهره‌وری و طول عمر باتری دستگاه خواهیم بود. از قابلیت‌های آن می‌توان به ممانعت از شارژ بودن کامل گوشی برای مدت طولانی اشاره کرد (چنین وضعیتی عموما به کاهش عمر باتری منجر می‌شود). وقتی قابلیت مذکور توسط کاربر روشن شود، دستگاه تا 80 درصد شارژ شده و حتی در صورت متصل بودن به شارژر نیز متوقف می‌شود. سیستم‌عامل باتوجه‌به رفتار قبلی کاربر، 20 درصد باقی‌مانده را کمی قبل از قطع شدن دستگاه از شارژر و شروع به کار، پر می‌کند.
قابلیت‌های نقشه: Favorites و Look Around
اپلیکشن اپل مپس عموما کاربرد زیادی برای کاربران iOS و اندروید نداشته است. در نسخه‌ی جدید، اپل قصد دارد علاوه‌بر اضافه کردن جزئیات بیشتر به نقشه‌ها (که از آمریکا شروع می‌شود)، قابلیت‌های دیگری هم به اپلیکیشن نقشه‌ی خود اضافه کند. اولین قابلیت، دسترسی آسان به مکان‌های منتخب است که به آسانی و با بالا کشیدن منو انجام می‌شود. گوگل مپس تلاش زیادی انجام می‌دهد تا کاربران به اکتشاف موقعیت‌ها و مکان‌های اطراف خود تشویق شوند. در اپلیکیشن گوگل، مکان‌های ستاره‌دار یا محبوب در منوی کناری دیده نمی‌شوند. اپل در رویکردی متفاوت، دسترسی به مکان‌های محبوب، فهرست‌ها و جست‌وجوهای اخیر را تسهیل می‌کند. احتمالا برخی کاربران علاقه‌مند به سرعت بیشتر، رویکرد اپل را بپسندند.
قابلیت جدید دیگر در اپل مپس، شباهت زیادی به نمای خیابان گوگل داشته و Look Around نام دارد. در قابلیت جدید، تصاویر زنده و اطلاعات نقشه به شیوه‌ای بسیار جذاب ارائه می‌شوند. در نسخه‌ی جدید، نه‌تنها می‌توان خیابان را با جلوه‌ای نزدیک به واقعیت مشاهده کرد، بلکه مکان‌های دلخواه‌ی کاربر نیز با آیکن‌هایی جذاب در همان نمای خیابان دیده می‌شوند (در تصویر زیر به آیکن‌های بنفش و زرد در سمت چپ توجه کنید). نمای خیابانی در اپل مپس را می‌توان به دو حالت مشاهده کرد. یا نقشه‌ی نمای بالا را به‌صورت لایه‌ای روی خیابان دید یا اینکه نمای خیابان را به‌صورت پنجره‌ای کوچک در بالای نمای نقشه مشاهده کرد. قابلیت اپل مپس بسیار جذاب به نظر می‌رسد و حس واقعی‌تری از مسیریابی به کاربر خواهد داد. احتمالا کاربران اندروید هم برای عرضه‌ی چنین قابلیتی در نسخه‌های بعدی سیستم‌عامل لحظه‌شماری می‌کنند.
پیدا کردن دستگاه در حالت آفلاین
قابلیت پیدا کردن دستگاه‌های اندرویدی از مدت‌ها پیش ارائه می‌شد. البته اگر این دستگاه‌ها خاموش یا آفلاین شوند، تنها می‌توان آخرین موقعیت آنلاین بودن آن‌ها را مشاهده کرد. جدیدترین قابلیت کوپرتینویی‌ها در بخش Find My Phone، امکان ردگیری دستگاه در حالت آفلاین را نیز می‌دهد. روش کار به این صورت است که آیفون یا آیپد خاموش‌شده مانند یک دستگاه بلوتوثی هنوز به اتصال ادامه می‌دهد. درنتیجه موقعیت دستگاه به روشی امن و رمزنگاری‌شده به دیگر دستگاه‌های اپلی نزدیک، ارسال می‌شود. این روند با دستگاه‌های مجاور دیگر ادامه پیدا می‌کند تا درنهایت به مالک دستگاه برسد.
اسکرین‌شات کامل از صفحه
برندهای متنوع اندروید، قابلیت عکس‌برداری از کل صفحه را از سال‌ها پیش در گوشی‌های خود عرضه کرده‌اند. البته گوگل هیچ‌گاه این قابلیت را در نسخه‌های اصلی اندروید ارائه نکرد و شاید بالاخره از سال آینده روند خود را تغییر دهد. درمقابل اپل تصمیم گرفت تا همین قابلیت را به روشی بهتر ارائه کند. از این به بعد، دستگاه‌های مجهز به iOS و iPadOS به حالت تمام‌صفحه برای اسکرین‌شات مجهز خواهند بود. با قابلیت جدید، کاربر با فشار دادن یک دکمه، تصویری از کل صفحه (وب‌سایت، سند متنی یا تصویری، یادداشت بلند، اپلیکیشن با اسکرول عمودی و غیره) خواهد داشت.
یادآور جدید
سرویس‌های یادآور از قدیم در سیستم‌عامل اندروید عرضه شده‌اند. منتهی خدماتی که به کاربر ارائه می‌شود، عموما به‌خاطر تعدد یا مشکلات طراحی، آن‌چنان جذاب نبوده‌اند. به‌عنوان مثال کاربران اندرویدی با تعداد زیادی انتخاب از گوگل کیپ گرفته تا تقویم و گوگل اسیستنت و اپلیکیشن جدید Tasks روبه‌رو هستند. درمقابل، اپلیکیشن Reminders اپل قرار دارد که تفاوت‌هایی جدی بین دو سیستم‌عامل را نشان می‌دهد. در نسخه‌ی جدید iOS شاهد قابلیت‌های بیشتر و طراحی‌های بهینه‌تری در اپلیکیشن یادآور خواهیم بود که فاصله‌ی اندروید و iOS را بیشتر خواهد کرد. در اپلیکیشن جدید اپل شاهد فهرست‌های هوشمند هستیم که کارهای روز جاری، روزهای آتی و زمان‌بندی‌های برچسب‌گذاری‌شده را به شیوه‌ای کاربردی نشان می‌دهند. به‌علاوه یک سیستم دسته‌بندی هم ارائه می‌شود که زمان و موقعیت را تشخیص می‌دهد (مثلا یادداشتی که مرتبط با یک فعالیت تکراری در یک روز خاص از هفته در یک مکان مشخص باشد). قابلیت جدید دیگر اپلیکیشن یادآور در نوارابزار تخصیص زمان، موقعیت، برچسب‌گذاری یا اضافه کردن فایل دیده می‌شود.
اپلیکیشن یادآور اپل در نسخه‌ی جدید، هماهنگی بهینه‌تری با سرویس‌های دیگر خواهد داشت. به‌عنوان مثال می‌توان فهرست‌های وظایف را با یادآورها ترکیب کرد یا با اضافه کردن فردی به یک یادداشت، در مواقع ارتباط پیامکی یا تماسی با او، پیامی مبنی بر یادداشت مورد نظر دریافت کرد. حتی سیری هم در یادآورها هوشمندتر می‌شود و در زمان چت کردن با فردی دیگر درباره‌ی یک وظیفه‌ی خاص، پیشنهاد تنظیم یادآور را ارائه می‌کند. چنین هماهنگی‌هایی می‌تواند منجر به ابزاری با تمامی قابلیت‌های ابزارهای کاربردی گوگل شود. ویرایش حرفه‌ای ویدئو
اپل در کنفرانس WWDC اشاره‌ی کمی به قابلیت جدید ویرایش ویدئو داشت، اما چیزی از اهمیت آن کاسته نمی‌شود. تصور کنید بتوان تصویری را در گوشی هوشمند ویرایش کرد و پس از پیاده‌سازی تمامی تغییرات، همه‌ی آن‌ها را به حالت اول بازگرداند. اپل در نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل، چنین قابلیتی را برای ویدئوها ارائه می‌کند. به‌بیان‌دیگر کاربر می‌تواند انواع ویرایش‌ها از بریدن و چرخاندن و جابه‌جا کردن تا اعمال فیلترها را انجام دهد و درنهایت حتی پس از ذخیره کردن ویدئو، آن را به حالت اول بازگرداند.
کتابخانه‌ی هوشمندتر تصاویر
کاربران اندروید عموما از گالری‌های پیش فرض یا گوگل فوتوز راضی هستند، اما قابلیت‌های جدید اپل در اپلیکیشن Photos شاید حسادت آن‌ها را برانگیزد. گالری جدید اپل، تصاویر تکراری، اسکرین‌شات، عکس‌های رسید یا موارد مشابه را به‌راحتی پاک می‌کند و تنها مهم‌ترین عکس‌ها را به کاربر نشان می‌دهد. به‌علاوه حالت نمایش ماهانه با نمایش مهم‌ترین تصاویر هر روز به‌خصوص نیز در اپلیکیشن جدید ارائه می‌شود. قابلیت جذاب و مهم دیگر اپل در گالری تصاویر، نمایش بهینه‌‌ی سالانه است. تصاویر مهم از سال‌های گذشته به‌گونه‌ای انتخاب می‌شوند که شبیه به فعالیت و وضعیت کنونی کاربر باشند. به‌عنوان مثال اگر زمان تولد فردی باشد، همه‌ی تصاویر بندانگشتی حالت نمایش سالانه، روی عکس‌های تولد متمرکز می‌شوند و به‌راحتی می‌توان از بین آن‌ها انتخاب کرد.
تغییر حالت به نماهای روزانه، ماهانه و سالانه در اپلیکیشن جدید گالری اپل به‌راحتی انجام می‌شود. کاربر می‌تواند بدون گم کردن موقعیت قبلی، به‌راحتی در میان نماها جابه‌جا شود و همچنین برچسب‌گذاری هم راحت‌تر انجام خواهد شد. جلوه نورپردازی پرتره برای دوربین
قابلیت اصلاح تصاویر پس از ثبت در همه‌ی پلتفرم‌ها عرضه می‌شود. منتهی توانایی مشاهده‌ی تأثیر فیلترها به‌صورت زنده، همیشه قابلیتی جذاب بوده است. با چنین قابلیتی کادربندی هم آسان‌تر انجام می‌شود. جلوه نورپردازی پرتره در حالت زنده‌ی iOS 13 به کاربر امکان می‌دهد تا قاب مورد نظر برای تصویربرداری از سوژه را بهتر انتخاب کند. حتی می‌توان گزینه‌های جلوه را تغییر داد و مثلا نور را جابه‌جا کرده و نزدیک و دور کرد.
بهبود مرورگر و تنظیمات وب‌سایت‌ها
سافاری در iOS 13 بهبودهای جزئی فراوانی خواهد داشت که شاید کاربران اندروید و کروم حسرت آن‌ها را داشته باشند. در نسخه‌ی جدید، قابلیت خواندن، نمایش حالت دسکتاپ یا موبایل و مسدودسازی برخی محتواها را می‌توان برای هر وب‌سایت به‌صورت جداگانه تنظیم کرد. به‌علاوه منوی پاپ‌آپی وجود خواهد داشت که پیش از بارگذاری تصاویر، از کاربر درباره‌ی تغییر ابعاد و بهینه‌سازی حجم آن‌ها سؤال می‌پرسد.
از قابلیت‌های مفید و جدید دیگر در سافاری، می‌توان به پیشنهاد صفحات وب‌سایت‌ها در سیری اشاره کرد. در نسخه‌ی جدید، پس از نوشتن نام یک وب‌سایت یا سرویس توسط کاربر، صفحات پرکاربرد و پربازدید وب‌سایت مقصد، پیشنهاد می‌شود. سافاری قابلیت نشانه‌گذاری چند‌تب هم در نسخه‌ی جدید ارائه خواهد کرد. این قابلیت شبیه به گروه‌بندی تب‌ها در کروم خواهد بود. کاربر ابتدا تب‌های مورد نظر را باز می‌کند، با استفاده از دکمه‌ی نشانه‌گذاری همه‌ی آن‌ها را بوکمارک کرده و درنهایت می‌بندد. با مراجعه به نشانه‌ی مورد نظر گروه تب‌ها، می‌توان همه‌ی آن‌ها را به‌صورت هم‌زمان باز کرد. قابلیت مذکور برای شرایط کاری متفاوت، مثلا کاری یا تفریحی مفید خواهد بود.
دسترسی محدود به موقعیت مکانی
گوگل در اندروید Q از تنظیمات جدیدی برای به‌ اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی رونمایی کرد. در تنظیمات جدید کاربران می‌توانند دسترسی اپلیکیشن‌ها به موقعیت مکانی را تنها در زمان استفاده تأیید کنند. iOS 13 یک مرحله پیشرفته‌تر شده است. کاربر در نسخه‌ی جدید می‌تواند دسترسی به موقعیت مکانی را تنها یک مرتبه به اپلیکیشن بدهد. درنتیجه برای دسترسی‌های بعدی هم، باید از کاربر سؤال پرسیده شود. چنین قابلیتی برای کار با اپلیکیشن‌هایی مفید خواهد بود که تنها یک بار و برای تنظیم کلی محتوا نیاز به موقعیت مکانی کاربر دارند.
محدودیت‌های ترکیبی استفاده از اپلیکیشن‌ها
اپل قابلیت Screen Time دارد که شبیه به Digital Wellbeing اندروید عمل می‌کند. در iOS 13 به‌روزرسانی‌های جذابی برای این بخش عرضه خواهد شد. به‌عنوان مثال می‌توان به زمان یک دقیقه‌ای برای استفاده‌ از اپلیکیشن در حال اجرا اشاره کرد که برای پایان دادن به کارهای جاری مفید خواهد بود. به‌علاوه می‌توان محدودیت‌های ارتباطی برای فرزندان تعیین کرد تا تنها با مخاطبان مشخصی در زمان‌های مشخص تماس داشته باشند.
قابلیت کاربردی جدید اسکرین تایم در ترکیب محدودیت اپلیکیشن‌ها دیده می‌شود. در نسخه‌ی جدید، کاربر می‌تواند چند اپلیکیشن را از دسته‌های گوناگون (مثلا بازی ، شبکه‌های اجتماعی ، کاربردی و غیره) انتخاب کرده و محدودیت زمانی استفاده را به‌صورت مجموع روی آن‌ها فعال کند. با استفاده از این قابلیت، می‌توان محدودیت‌ را به‌صورت کاربردی‌تر در اپلیکیشن‌های پراستفاده پیاده‌سازی کرد. اشتراک‌گذاری هات‌اسپات
برخی اوقات پیش می‌آید که در جمعی دوستانه یا خانوادگی، تنها یک نفر به اینترنت داده دسترسی داشته باشد. در این مواقع همه از او درخواست می‌کنند که اینترنت را به‌صورت هات‌اسپات به اشتراک بگذارد. در چنین موقعیتی باید رمز عبور هات‌اسپات را با همه‌ی افراد به اشتراک گذاشت. اپل در iOS 13 قابلیت Family Sharing را اضافه کرد تا افراد تنها با داشتن حساب iCloud ، به‌سرعت به هات‌اسپات یکدیگر متصل شوند. درنتیجه نیازی به راه‌اندازی و وارد کردن رمز عبور برای شبکه‌ی وای‌فای جدید نخواهد بود.
نمایش شعر موسیقی‌ها
اپل چندی پیش شازم را خریداری کرد و دیگر زمان استفاده از برخی قابلیت‌های خرید جدید، رسیده بود. در نسخه‌ی جدید iOS، هم‌زمان با پخش موسیقی در اپلیکیشن اپل موزیک، شعر ترانه نیز به‌صورت زنده نمایش داده می‌شود. کاربر حتی می‌تواند بخشی از شعر را لمس کند تا ترانه از آن قسمت پخش شود. این قابلیت‌ها قطعا برای کاربران سرویس‌های دیگر هم جذاب خواهد بود و شاید به‌زودی شاهد ارائه‌ی آن‌ها در اسپاتیفای ، یوتیوب موزیک یا سرویس‌های دیگر هم باشیم.
جابه‌جایی بین شبکه‌های وای‌فای از مرکز کنترل
کاربران اندروید (تا پیش از نسخه‌ی پای) می‌توانستند از بخش تنظیمات سریع دستگاه هوشمند، بین شبکه‌های وای‌فای جابه‌جا شوند. اپل در حرکتی برعکس گوگل، قابلیت جابه‌جایی را در نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل موبایلی خود عرضه می‌کند. از این به بعد کاربران iOS می‌توانند از کنترل سنتر گوشی، شبکه‌های وای‌فای یا دستگاه‌های خروجی بلوتوث را تغییر دهند.
کنترل پیشرفته با صدا
گوگل در رویداد I/O تمرکز زیادی روی قابلیت‌های دسترسی‌پذیری اندروید داشت که شامل اسیستنت، تشخیص صدای بهبودیافته و قابلیت‌های دیگر می‌شد. درمقابل، اپل یک قابلیت جدید ارائه کرد که شاید برای اندرویدی‌ها هم جذاب باشد. کنترل صدا با اعداد، در iOS 13 عرضه خواهد شد و برای افراد با محدودیت‌های دسترسی مفید است. برای استفاده از قابلیت جدید کاربر باید دستور صوتی Show Numbers را به دستگاه اعلام کند تا صفحه‌نمایش با اعداد، دسته‌بندی شود. سپس می‌توان با دستورها بعدی هر بخش را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کرد تا دستورها دقیق‌تری اجرا شوند.
میان‌برهای سیری
سیری و اسیستنت شباهت‌های زیادی دارند و هردو به‌عنوان دستیارهای هوشمند صوتی، کاربردهای مفیدی ارائه می‌کنند. البته سیری قابلیتی به‌نام Shortcuts دارد که کاربران اندروید را هم به خود جذب می‌کند. در این قابلیت می‌توان میان‌برهایی را به اپلیکیشن‌های دیگر متصل کرد تا در زمان اجرای دستورهای تکراری روزانه، صرفه‌جویی شود. در نسخه‌ی جدیدی iOS، میان‌برها بهبود پیدا خواهند کرد و حتی براساس رفتار و عادت‌های کاربر، الگوهای تکراری خودکارسازی وظایف به او پیشنهاد می‌شود. چنین ادغام و هماهنگی با اپلیکیشن‌های دیگر، قابلیتی است که شاید همه‌ی کاربران اندروید انتظار آن را بکشند.
اشتراک موسیقی
اپل به‌خاطر اکوسیستمی که در میان کاربران ایجاد کرد، توانایی پیاده‌سازی قابلیت‌های عمومی بیشتری نسبت به اندروید دارد. درواقع چنین قابلیت‌هایی برای اجرا در گوشی‌های اندرویدی با سرعت و هماهنگی پایین‌تر و پیچیدگی بالاتری انجام می‌شوند. در iOS 13 باز هم شاهد بهره‌گیری اپل از اکوسیستم کاربران خواهیم بود. کاربران اپل در نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل می‌توانند موسیقی یا فایل صوتی درحال پخش را با ایرپاد فرد دیگر به اشتراک بگذارند. برای این کار نیاز به اتصال دستگاه یا حتی متوقف کردن موسیقی نخواهد بود.
اشتراک با هوم‌پاد
اشتراک موسیقی با هوم‌پاد نیز مانند اشتراک با ایرپاد دیگر در نسخه‌ی جدید iOS ارائه خواهد شد. کاربران می‌توانند تنها با نزدیک شدن به ایرپاد، فایل موسیقی، پادکست و حتی تماس‌های خود را به گجت هوم‌پاد انتقال دهند و در زمان ترک محل، به‌‌راحتی اتصال را قطع کنند.
قابلیت‌های جدید در iPadOS
گوگل تقریبا از ایده‌ی پیاده‌سازی اندروید مخصوص تبلت‌ها ناامید شده است. درمقابل، اپل قرار دارد که با تمرکز زیاد روی تبلت‌ها فعالیت می‌کند. در رویداد WWDC امسال، تبلت‌ کوپرتینویی‌ها سیستم‌عامل اختصاصی خود را دریافت کرد و از iOS جدا شد. درمقابل سیستم‌عامل جدید اپل برای آیپد، نمونه‌ی اندرویدی وجود ندارد و نمی‌توان مقایسه‌ی کاملی انجام داد؛ اما به‌هرحال بررسی قابلیت‌های جدید کوپرتینویی‌ها خالی از لطف نیست. سیستم‌عامل جدید iPadOS دو روش جدید برای مولتی‌تسکینگ دارد. روش اول به‌نام Slide Over معرفی شد که یک اپلیکیشن را به‌صورت لایه‌ای روی دیگری در بالا و سمت راست تبلت نشان می‌دهد. روش دیگر Split View نام دارد که انواع امکانات همچون دو پنجره از یک اپلیکیشن، کشیدن و رها کردن بین پنجره‌ها، کشیدن برای ایجاد پنجره‌ی جدید و فضاهای جداگانه برای هر پنجره را به کاربر ارائه می‌کند. کاربر حتی می‌تواند بخش‌های متنوع از یک اپلیکیشن درحال اجرا را مشاهده کند یا میز کاری از همه‌ی فضاهای باز داشته باشد تا بین آن‌ها جابه‌جا شود. چنین قابلیت‌هایی، استفاده از آیپد را به کامپیوترهای دسکتاپ نزدیک می‌کند و هنوز هیچ‌یک از سیستم‌های عامل‌ اندروید یا کروم، این قابلیت‌ها را ندارند. قابلیت های iOS 13</h4>">
قابلیت های iOS 13</h4>">
قابلیت های iOS 13</h4>">
قابلیت های iOS 13</h4>">
قابلیت های iOS 13</h4>">
قابلیت های iOS 13</h4>">
قابلیت های iOS 13</h4>">

از امکانات دیگر iPadOS می‌توان به ژست‌های حرکتی برای انتخاب متن، کپی، چسباندن و لغو فعالیت‌ها اشاره کرد. به‌علاوه یک صفحه‌کلید شناور در نسخه‌ی جدید وجود دارد که در همه‌ی بخش‌های صفحه قابل جابه‌جایی است. نمای ستونی در اپلیکیشن Files نیز برای مرور بهینه، نمایش بندانگشتی، اجرای سریع عملکردها و بررسی متادیتا در همه‌ی حالات، عرضه می‌شود. درنهایت می‌توان آیپد را به‌عنوان نمایشگر دوم برای مک به‌صورت سیمی یا بی‌سیم هم استفاده کرد که قابلیت‌هایی همچون ورودی لمسی را نیز به آن اضافه می‌کند. اپل در رویداد امسال WWDC، قابلیت‌های جدیدی را در سرویس‌های دیگر خود معرفی کرد که بررسی آن‌ها خالی از لطف نیست؛ قابلیت‌هایی که عضویت در اکوسیستم کوپرتینویی‌ها را در دستگاه‌های هوشمند متنوع همچون خودرو ، خانه‌ی هوشمند، تلویزیون و ساعت هوشمند جذاب می‌کند. پیشنهاد‌های سیری در CarPlay
گوگل برای خودروهای هوشمند سیستم‌عامل Android Auto را ارائه می‌کند و امسال طراحی جدیدی از صفحه‌ی خانه‌ی آن منتشر کرد. اپل نیز در CarPlay طراحی جدیدی پیاده‌سازی کرد و از آن مهم‌تر، پیشنهاد‌های سیری را به سرویس خودرویی خود افزود. از میان آن‌ها می‌توان به دستورهای پرکاربردی همچون باز کردن در گاراژ در نزدیکی خانه یا مشاهده‌ی قرار ملاقات‌های بعدی در زمان ترک خانه اشاره کرد.
قابلیت‌های جدید HomeKit
اپل در رویداد توسعه‌دهنده‌ها از قابلیت‌های جدیدی در خانواده‌ی HomeKit رونمایی کرد که مختص دوربین‌های نظارتی و روترها ارائه شدند. اولین قابلیت به کاربر امکان می‌دهد تا برای هر دستگاه دیوار آتشین تنظیم کند تا درصورت نفوذ به هر دستگاه هوشمند خانگی، دیگران آلوده نشوند. قابلیت دوم، مشاهده و تحلیلی ویدئوهای ضبط‌شده از دوربین‌های نظارتی را در آیپد، اپل تی‌وی یا هوم‌پاد موجود در خانه می‌دهد. ویدئوها پس از مشاهده به‌صورت کاملا رمزنگاری‌شده در آی‌کلاود هم ذخیره می‌شوند. درنتیجه، تنها کاربر می‌تواند ویدئوها را تماشا کند. نه شرکت سازنده‌ی دوربین و نه اپل، هیچ دسترسی به فایل‌های ویدئویی نخواهند داشت.
قابلیت چندکاربره در tvOS
اپل در سیستم‌عامل تلویزیونی خود به قابلیتی اشاره کرد که برای انواع کاربران جذاب خواهد بود. از این به بعد، کاربران tvOS می‌توانند چند حساب کاربری را در تلویزیون تنظیم کنند که پروفایل شخصی‌تر و پیشنهاد محتوای متفاوتی نسبت به یکدیگر خواهند داشت. البته در اندروید همچنین قابلیتی وجود دارد، اما پیچیدگی پیاده‌سازی به‌حدی بالا است که اکثر کاربران زحمت آن را به خود نمی‌دهند.
قابلیت‌های جدید watchOS
سیستم‌عامل اختصاصی اپل برای ساعت‌های هوشمند، زمین رقابت دیگری است که کوپرتینویی‌ها را برتر از گوگل نشان می‌دهد. آن‌ها به‌صورت منظم سیستم‌عامل خود را بهبود می‌دهند و می‌توان ادعا کرد که گوگل را پشت سر گذاشته‌اند. در نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل اپل شاهد امکاناتی همچون تنظیمات ردگیری دوچرخه‌سواری زنان، اپلیکیشن اندازه‌گیری نویز محیط برای تشخیص محیط‌های پرسروصدا و روندهای فعالیت اشاره کرد. قابلیت جدید watchOS به کاربر امکان می‌دهد تا عملکرد ورزشی خود را در 90 روز گذشته مشاهده، و با عملکرد سالانه‌ی خود مقایسه کند. با چنین رویکردی می‌توان پیشرفت یا ضعف عملکردی را تشخیص داد.
درنهایت با نگاهی به پیشرفت‌ها و بهبودهای اپل در سیستم‌های عامل، به قدرت این شرکت به‌عنوان یک شرکت نرم‌افزاری پی می‌بریم. با نگاهی دقیق به بهینه‌سازی‌هایی که در نسخه‌ی جدید iOS عرضه خواهند شد، می‌توان ادعا کرد که گوگل در برخی زمینه‌ها از رقیب دیرینه‌ی خود شکست می‌خورد. ازطرفی اندروید، پایگاه کاربران بزرگ‌تری دارد و قطعا قابلیت‌هایی را باتوجه‌به بازخوردهای آن‌ها ارائه می‌کند که شاید طرفداران اپل حسرت آن‌ها را داشته باشند. به‌هرحال جنگ سیستم‌های عامل موبایلی و طرفداران آن‌ها، همیشه ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/128786/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

لحظات حساس از نجات نوزاد 3 روزه توسط هلال احمر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی | زهرا مینویی: برخلاف میل ترانه باید خبررسانی کنم

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

چطور شوهر بی عاطفه ام را درمان کنم؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران