آریا جوان

آخرين مطالب

تاثیر موبایل در بارداری بر جنین دختران

  بزرگنمايي:

آریا جوان -
تاثیر موبایل در بارداری بر جنین
٩٢١
٠
نی نی سایت / شاید در طول دوران بارداری که غیر از جنین، یک دستگاه موبایل هم به شما چسبیده و همه‌جا با شماست، این فکر به سرتان بزند که این همه استفاده از موبایل در بارداری خطرناک است!
شما از موبایل‌تان برای حرف زدن، ارسال پیام، گرفتن وقت از پزشک، پیدا کردن آدرس کلاس زایمان، مطالعه درباره محصولات نوزادان و احتمالا خواندن این مطلب استفاده می‌کنید! اما این همه استفاده از موبایل می‌تواند تاثیری بر رشد جنین بگذارد؟
مدتی است محققان مطالعه در خصوص احتمال تاثیر موبایل در بارداری و نقش امواج رادیویی که از موبایل و دیگر دستگاه‌های بی‌سیم ساطع می‌شود، بر جنین را کشف کنند و این مطالعات همچنان بی‌نتیجه مانده است.
در واقع از آنجا که هیچ محققی با عقل سلیم جنین انسان را در معرض آسیب احتمالی قرار نمی‌دهد، اگر غیر ممکن نباشد، سخت می‌توان مطالعه قابل اطمینانی طراحی کرد که بتواند به طور مشخص ارتباط موبایل با هر نوع مشکلات سلامتی و رفتاری را نشان دهد.
و تا امروز هیچ مطالعه‌ای نتوانسته هیچ ارتباط صددرصدی بین استفاده از موبایل در بارداری و هر نوع تاثیر منفی بر رشد جنین انسان پیدا کند؛ به عبارت دیگر هنوز دلیلی ندارد که موبایل‌تان را کنار بگذارید. اما در ادامه با نظرات دانشمندان بیشتر آشنا می‌شوید و نگرانی‌هایتان در مورد تاثیر موبایل در بارداری رفع می‌شود.
چرا لوازم بی‌سیم نگران‌کننده هستند؟
در دنیای پر تکنولوژی امروز، شما صرفا برای ارتباط با دوستان و خانواده‌تان از موبایل استفاده نمی‌کنید، بلکه برای انجام کارهایتان و با خبر شدن از دنیای اطرافتان هم از موبایل استفاده می‌کنید. ارتباطات بی‌سیم اینترنتی، لپ تاپ‌ها و تبلت‌ها همه جا و همه وقت کنارمان هستند. تمام این لوازم با ارسال و دریافت انرژی موسوم به «امواج رادیویی الکترومغناطیسی» با هم و با دنیای بیرون مرتبط هستند که بخش بسیار کوچکی از این انرژی به بدن هر فردی که نزدیک این لوازم باشد، وارد می‌شود.
اگر امواج رادیویی به اندازه کافی زیاد باشد، می‌تواند بافت را داغ کرده، به DNA آسیب بزند و ترکیب مولکول‌های موجود در سلول‌های زنده را تغییر دهد. اما شدت و قدرت این امواج می‌تواند باعث بروز یا عدم بروز تاثیرات طولانی مدت بر سلامت افراد شود.
البته لوازم بی‌سیم تنها منابع ساطع کننده امواج رادیویی نیستند که شما در زندگی روزمره‌تان تجربه می‌کنید. باور کنید یا نه، خورشید، مایکروفر، دستگاه اشعه ایکس، پرواز با هواپیما، رادیو و حتی سنگ گرانیت میز آشپزخانه‌تان سطوح مختلفی از همان امواج رادیویی را ساطع می‌کنند؛ بنابراین اگر تصمیم دارید در یک محیط عاری از تمام امواج الکترومغناطیسی باشید، باید در یک حباب زندگی کنید!
مطالعات درباره تاثیر موبایل در بارداری چه می‌گویند؟
از زمانی که سر و کله انرژی ارسالی از موبایل در زندگی انسان پیدا شده، بعضی محققان نگرانند که عوارض موبایل بر جنین در رحم تاثیر بگذارد چراکه سلول‌هایش که با سرعت در حال تکثیر هستند، به طور خاص در مقابل اختلالات محیط خارجی شکننده هستند.
اما تا به حال مطالعات کمی که در این زمینه انجام شده، نتوانسته‌اند موردی پیدا کنند که شما بخواهید نگران استفاده روزمره‌تان از موبایل در بارداری باشید.
در یکی از مشهورترین این مطالعات، محققان دانشگاه ییل به مدت دو هفته موبایل‌هایی را به قفس موش‌های باردار متصل کردند و موبایل را در حالت مکالمه- یعنی زمانی که بیشترین امواج رادیویی پخش می‌شود- قرار دادند.
بعد از تولد بچه موش‌ها، محققان رفتارها و حافظه‌شان را بررسی کردند. بچه‌هایی که از موش‌های در معرض موبایل متولد شده بودند، اختلالات رفتاری مشابه ADHD (بیش فعالی) در انسان از خود بروز می‌دادند. اما مسئله این است که همیشه نتیجه مطالعاتی که روی موش‌ها مشاهده می‌شود، در مورد انسان‌ها صادق نیست؛ به خصوص که انسان بسیار بزرکتر از موش است! همینطور که غیر ممکن است شما آن هم در دوره بارداری، به صورت 24 ساعته در هر 7 روز هفته پای تلفن در حال مکالمه باشید!
استفاده از گوشی موبایل در دوران بارداری
در مطالعه‌ای دیگر محققان با توجه به گزارش خودِ مادران در خصوص میزان استفاده‌شان از موبایل در بارداری، تاثیر موبایل در بروز اختلالات رفتاری (مثل ADHD) بچه‌ها را بررسی کردند.
این مطالعه که در سال 2017 و با تحلیل اطلاعات مربوط به 80 هزار جفت مادر و کودک انجام شد، نشان داد مادرانی که در دوره بارداری زمان بیشتری صرف صحبت کردن با موبایل کرده بودند، احتمال بروز اختلالات رفتاری و احساسی، بیشتر بیش فعالی، در فرزندشان بالاتر بوده است.
البته این نکته هم نباید فراموش شود که شاید عوامل دیگری باعث این افزایش احتمال شده است؛ شاید مادرانی که در بارداری بیشتر با موبایل حرف می‌زنند، مادرانی هستند که به جای گردش رفتن با فرزندشان، بیشتر وقت پای تلفن مشغول گپ زدن با دوستان و اقوام هستند، یا خودشان بیش فعالند و این اختلال را به فرزندشان هم داده‌اند.
همچنان که یک پژوهش دیگر نتوانست هیچ ارتباطی بین استفاده از موبایل در بارداری و بروز اختلالات رشدی در کودکان پیدا کند. در واقع این مطالعه بزرگ در سال 2017 و روی بچه‌های 3 ساله انجام شد، نشان داد بچه‌های مادرانی که در بارداری بیشتر با موبایل صحبت کرده بودند، حتی زبان و مهارت‌های حرکتی بهتری نسبت به بچه‌های مادرانی داشتند که در بارداری اصلا از موبایل استفاده نکرده بودند!
نکات مهم در هنگام استفاده از موبایل در بارداری
بیشتر پزشکان معتقدند که مطالعات انجام شده نتایج بسیار متفاوتی دارند و نمی‌توان با اتکا بر آنها به افراد توصیه کرد که سبک زندگی‌شان را به خصوص در حوزه حرف زدن، پیامک دادن و استفاده از اینترنت با موبایل عوض کنند.
همچنان که سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرده است: «تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر تاثیر سوء استفاده از موبایل منتشر نشده است».
کالج زنان و زایمان آمریکا هیچ راهنمای مشخصی برای استفاده از موبایل در بارداری مشخص نشده است که نشان می‌دهد متخصصان این کالج شواهدی مبنی بر نیاز مادران باردار به تغییر الگوی استفاده از موبایل پیدا نکرده‌اند.
بنابراین هیچ دلیلی ندارد که شما در بارداری نتوانید به استفاده روزمره‌تان از موبایل- برای هر کاری که تا به حال با آن انجام می‌دادید- استفاده نکنید. هیچ مدرکی نشان نداده که تماس موبایلی، پیامک، ایمیل فروم‌های بارداری به جنین آسیب می‌زند!
اما اگر همچنان می‌خواهید جوانب احتیاط را رعایت کنید تا خیال‌تان راحت باشد، می‌توانید وقتی از موبایل‌تان استفاده نمی‌کنید، چند متری با خودتان فاصله داشته باشد و هر وقت برایتان مقدور است، از هندزفری استفاده کنید تا کمتر در معرض امواج رادیویی قرار بگیرید.
همچنین بهتر است وقتی در خانه پرسه می‌زنید، به جای اینکه موبایل را در جیب‌تان و نزدیک به جنین در حال رشد خود نگه دارید، آن را روی کانتر آشپزخانه بگذارید. شب‌ها هم بهتر است موبایل را روی میز کنار تخت بگذارید، نه زیر بالش‌تان!
در نهایت اینکه خطر احتمالی امواج موبایل برای بارداری شما در مقایسه با سایر عوامل خطرآفرین بسیار کم است. بنابراین حتی اگر موبایل‌تان همیشه همراه‌تان باشد، باز هم نیازی به نگرانی نیست. یادتان باشد کاهش استرس بیهوده می‌تواند تاثیر بیشتر و موثرتری بر سلامت فرزندتان داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/146756/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس