آریا جوان

آخرين مطالب

مغز چگونه می‌تواند بر محدودیت‌های خود غلبه کند؟ فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - بر اساس یافته‌ها مغز برای انجام بعضی وظایف نیاز به فرآیندهای پیچیده‌تری دارد و تا حدودی هم از تجربیات گذشته کمک می‌گیرد.

فرض کنید بخواهید اسم خود را طوری بنویسید که بتوانید در آینه آن را بخوانید، مغز شما کل اطلاعات بصری مورد نیاز را در اختیار دارد؛ اما شما در نوشتن نام خود مهارت کافی را ندارید. این کار برای اغلب افراد بسیار دشوار است، زیرا مغز باید یک تبدیل ذهنی ناآشنا را انجام دهد. در این فرآیند مغز باید از آنچه در آینده می‌بینید برای راهنمایی حرکت دست‌ها و نوشتن به صورت معکوس استفاده کند. دانشمندان عصب‌شناس MIT اخیرا به سازوکار مغز و تلاش آن برای جبران عملکرد ضعیف در وظایفی که نیاز به تبدیل‌های پیچیده دارند، پی برده‌اند. اگر اعتماد مغز نسبت به قضاوت‌های خود کم باشد، سعی می‌کند از تجربیات قبلی برای غلبه بر مشکلات استفاده کند. به نقل از مهرزاد جزایری ، استاد علوم زیستی و عضو مؤسسه‌ی پژوهش‌های مغزی مؤسسه‌ی مک گاورن MIT و مؤلف ارشد این مقاله: اگر در کاری که نیازمند تبدیل و تغییرات ذهنی دشوارتری است با ابهام روبه‌رو شدید، باید با تکیه بر باورهای قبلی و تمرکز بر توانایی‌های خود بر این ابهام غلبه کنید. به نقل از پژوهشگرها در یکی از مقاله‌های مجله‌ی Nature Communications ، این استراتژی عملکرد کلی را بهبود می‌دهد. ایوان رمینگتون و تیفانی پارک در این مقاله با یکدیگر به همکاری پرداختند. محاسبات نویزدار
دانشمندان عصب‌شناس به مدت ده‌ها سال بر این باور بودند که مغز دقیقا آنچه را که چشم‌ها می‌بینند یا گوش‌ها می‌شوند بازسازی نمی‌کند. در واقع در این میان اختلال یا نویز فراوانی وجود دارد. این نویز همان نوسان‌های تصادفی فعالیت‌های الکتریکی در مغز هستند که می‌توانند از ابهام یا عدم قطعیت در مورد دیده‌ها و شنیده‌ها سرچشمه گرفته باشند. این ابهام هنگام تفسیر انگیزه‌ی افراد یا یادآوری خاطرات گذشته، نقشی اساسی را در تعامل‌های انسانی ایفا می‌کند.
بر اساس پژوهش‌های پیشین، استراتژی‌های زیادی برای جبران این ابهام وجود دارد. مغز بر اساس چارچوبی موسوم به یکپارچه‌سازی بایسیان به ترکیب بخش‌های مختلف و متضاد اطلاعات می‌پردازد و آن‌ها را بر اساس اعتبار ارزیابی می‌کند. برای مثال در صورت وجود دو منبع اطلاعات، افراد معمولا به منبع معتبرتر اعتماد می‌کنند. در نمونه‌های دیگر از جمله حرکت یا جابه‌جایی که با ابهام همراه است، مغز بر میانگینی از تجربیات گذشته تمرکز می‌کند. برای مثال هنگام دسترسی به کلید چراغ در یک اتاق ناآشنا و تاریک، دست خود را تا ارتفاع مشخص نزدیک به در اتاق بالا می‌برید و بر اساس تجربیات گذشته کلید چراغ معمولا کنار در قرار دارد. مقاله‌های مرتبط:
علت منحصر به فرد بودن مغز انسان چیست؟ مغز چگونه به رمزگشایی از گفتار می‌پردازد
به‌گفته‌ی جزایری، تمام این استراتژی‌ها برای دستیابی به یک خروجی مشخص با یکدیگر کار می‌کنند و به این صورت عملکرد کلی به‌دلیل کاهش تغییرپذیری بهبود می‌یابد. نویز هم می‌تواند در فرآیند تبدیلی اطلاعات حسی به یک برنامه‌ی محرک به وجود بیاید. در بسیاری از موارد، نویز کمترین نقش را در یک وظیفه‌ی مستقیم دارد. برای مثال می‌توان به دسترسی به یک ماگ روی میز اشاره کرد. با این حال، برای وظایف دیگر، مثل تمرین نوشتن آینه‌ای این تبدیل پیچیده‌تر است. جزایری می‌گوید: عملکرد شما بسته‌ به وظیفه‌ای که انجام می‌دهید متغیر خواهد بود، دلیل این مسئله هم عدم آگاهی از وجود دست یا تصویر نیست، بلکه نوع ابهام متفاوت است (که به پردازش اطلاعات هم مربوط است). انجام تبدیل‌های ذهنی اطلاعات باعث افزایش تغییرپذیری می‌شود. پژوهشگرها برای بررسی این تبدیل ذهنی از سوژه‌ها خواستند سه وظیفه‌ی متفاوت را اجرا کنند. تبدیل اطلاعات حسی به دستورات محرک برای یک مجموعه وظایف آسان بود و برای یک مجموعه‌ی دیگر نیاز به تبدیل ذهنی بیشتری بود و آن‌ها بر همین اساس به مقایسه‌ی عملکرد سوژه‌ها پرداختند. در صورت روبه‌رو شدن با ابهام مغز از تجربیات گذشته کمک می‌گیرد
در آزمایش اول از شرکت‌کنندگان خواسته شد خطی با طول یکسان با خط نمایش یافته رسم کنند (که بین 5 تا 10 سانتی‌متر بود). در یک آزمایش پیچیده‌تر، از آن‌ها خواستند خطی به اندازه‌ی 1.5 برابر خط اصلی رسم کنند.بر اساس نتایج، در آزمایشی که به تبدیل‌های ذهنی دشوار نیاز داشت، افراد از استراتژی‌های غلبه بر نویز کمک گرفتند. برای مثال در آزمایش ترسیم خط، شرکت‌کنندگان باید بر اساس طول خط اصلی خطوطی بین 7.5 تا پانزده سانتی‌متر را ترسیم می‌کردند، اما تمایل داشتند خطوطی را نزدیک به طول میانگین خطوط قبلی ترسیم کنند. به این صورت تغییر پاسخ‌ها اندک و دقت آن‌ها بالا رفت. به گفته‌ی جزایری، این رگرسیون استراتژی متداولی برای بهبود عملکرد و ابهام است. کاهش نویز
بر اساس یافته‌های جدید، وقتی افراد در وظایف پیچیده عملکرد خوبی داشته باشند، اختلال کاهش پیدا می‌کند و تأثیر کمتری بر عملکرد کلی دارد. به این صورت آن‌ها بیشتر به محاسبات خود اعتماد می‌کنند و از وابستگی به میانگین‌ها خودداری می‌کنند. جزایری می‌گوید: با آسان‌تر شدن وضعیت، انحراف از بین می‌رود زیرا دیگر نویز یا اختلالی در محاسبات وجود ندارد. در نتیجه این محاسبات را باور می‌کنید؛ و می‌دانید که عملکرد آن خوب است. هدف پژوهشگرها در بررسی‌های آینده پاسخگویی به این پرسش است: آیا انحراف افراد در طول یادگیری یک وظیفه‌ی پیچیده کاهش پیدا می‌کند. آن‌ها در آزمایش‌های خود برای مجله‌ی Nature Communications به این شواهد دست پیدا کردند: موسیقی‌دان‌های آموزش دیده در بازه‌های زمانی مشخص عملکرد بهتری دارند. این پژوهش‌ها با سرمایه‌گذاری مؤسسه‌ی آلفرد پی اسلون ، استر ا و مؤسسه‌ی ژوزف کلینگستن ، مؤسسه‌ی سیمونز ، مؤسسه‌‌ی علوم م ک نایت ایندومنت و مؤسسه‌ی مک گاورن انجام شدند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/79624/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس