آریا جوان

آخرين مطالب

جنگ تراشه‌ها: چین، آمریکا و تلاش برای برتری در عصر سیلیکون فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - چین و آمریکا امروز به رقبای اصلی صنعت تراشه و نیمه‌هادی‌ها تبدیل شده‌اند که هر کدام، برنامه‌هایی جدی برای برتری در این صنعت دارد.

جنگ تجاری ایجادشده توسط دونالد ترامپ دربرابر چینی‌ها، سبکی سنتی دارد. در این جنگ، تعرفه‌های واردات و صادرات به‌عنوان اسلحه‌‌ی اصلی شناخته می‌شوند. بازاراهای اقتصادی سنتی مانند خودرو و فولاد، زمین‌های اصلی نبرد هستند. دراین‌میان، کشاورزان و کارخانه‌های آمریکایی، حامی تصمیم‌گیری‌های رئیس‌جمهور می‌شوند. با وجود تمام تلاش‌های ترامپ برای مقابله با چینی‌ها، جنگ اصلی آمریکا و چین ، یک دعوای قرن بیست‌ویکمی بر سر فناوری است. این جنگ، شامل همه‌‌ی جنبه‌های دنیای فناوری از هوش مصنوعی تا زیرساخت‌های شبکه می‌شود. صنعت تراشه، همان محل نبردی محسوب می‌شود که برتری صنعتی آمریکا و انگیزه‌های بسیار چینی‌ها به‌صورت رودررو درگیر می‌شوند. مقاله‌های مرتبط:
چین به‌لطف هوش مصنوعی، آمریکا را در نبرد فناوری به حاشیه می راند سیطره‌ی احتمالی چین بر اینترنت، چه پیامدهایی را به بار می‌آورد
مذاکره‌ی رؤسای جمهور چین و آمریکا در حاشیه‌ی اجلاس هفته‌ی گذشته‌ی G20، برای بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان اقتصادی و سیاسی، حائز اهمیت بود. صرف‌نظر از نتایج مذاکرات و صحبت‌های ردوبدل‌شده در آن، به‌نظر می‌رسد جنگ تراشه‌ها و نبرد بر سر فناوری‌های جدید، تا پایان دوران ریاست جمهوری هر دوی این افراد، ادامه خواهد یافت. دلیل طولانی شدن نبرد کشورها و خصوصا آمریکا و چین بر سر تراشه‌ها، بنیادی بودن آن قطعات است. تراشه‌های کامپیوتری، بنیاد اقتصاد دیجیتال را تشکیل می‌دهند و از آن مهم‌تر، امنیت ملت‌ها هم تاحدودی زیادی به این قطعات بستگی دارد. درواقع، بانک‌ها کامپیوترهایی هستند که پول تولید می‌کنند؛ ارتش‌ها به‌کمک سیلیکون و فولاد تجهیز می‌شوند و فناوری، در تمام بخش‌های زندگی و سیاست رسوخ کرده است.
شرکت‌های فناوری در آمریکا و کشورهای متحد آن‌ها مانند کره‌جنوبی و تایوان، در پیشرفته‌ترین بخش‌های صنعت، فرمانروایی می‌کنند. درمقابل، چین برای تأمین تراشه‌های فوق‌حرفه‌ای و آخرین مدل، به جهان خارج وابسته است. چین برای واردات نیمه‌هادی‌ها، بیش از واردات نفت هزینه می‌کند. به‌علاوه، فهرست برترین شرکت‌های حوزه‌ی نیمه‌هادی در 15 جایگاه اول، هیچ شرکت چینی را نشان نمی‌دهد. برتری در فناوری، یکی از برنامه‌های توسعه‌ی چین تا سال 2025 است
چینی‌ها چند سال پیش از آنکه ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شود، برنامه‌های جدی خود ر برای پیشرفت در رقابت نیمه‌هادی‌ها تدوین کردند. دولت پکن در سال 2014 از یک سرمایه‌گذاری یک تریلیون یوآنی (معادل 150 میلیارد دلار) در توسعه‌ی صنعت داخلی رونمایی کرد. نیمه‌هادی‌ها، بخش مهمی از برنامه‌ی توسعه‌ی ملی چین با نام Made in China 2025 را ایفا می‌کنند که در سال 2015 تصویب شد. انگیزه‌های چین برای ورود به صنعت فناوری‌های مدرن، رئیس‌جمهور قبل از ترامپ را نیز نگران کرد. باراک اوباما در سال 2015، اینتل را از فروش برخی از تراشه‌های فوق حرفه‌ای خود به چینی‌ها منع کرد. به‌علاوه او در سال 2016 مانع از خرید یک شرکت آلمانی تولیدکننده‌ی تراشه توسط چینی‌ها شد. پیش از پایان ریاست جمهوری اوباما، گزارشی از کاخ سفید منتشر شد که تأکیدی جدی بر مقابله با یارانه‌های اهداشده در چین و انتقال اجباری فناوری کرد. علاوه‌بر آمریکا، کشورهای دیگر همچون تایوان و کره‌جنوبی نیز متوجه خطر چین شده‌اند. این دو کشور سیاست‌هایی مبنی بر ممنوعیت خرید شرکت‌های تولیدکننده‌ی تراشه‌ی داخلی توسط چینی‌ها وضع کردند. هدف اصلی قوانین مصوب، جلوگیری از فرار مالکیت‌های معنوی از کشورها است.
اگرچه جنگ تراشه‌ها پیش از ریاست‌جمهوری ترامپ ایجاد شد، اما دوران ریاست او، نبرد را جدی‌تر کرد. او کوالکام را به قهرمان ملی آمریکا تبدیل کرد. به‌علاوه، تلاش یک شرکت سنگاپوری برای خرید این شرکت نیز با ممانعت رئیس‌جمهور رو‌به‌رو شد. در ابتدای سال جاری، قانون تصویب‌شده مبنی بر ممنوعیت فروش تراشه‌های آمریکایی به شرکت چینی یعنی ZTE ، آن‌ها را تا مرز ورشکستگی برد. البته، ترامپ درنهایت به ادعای خودش به‌خاطر درخواست‌های رئیس‌جمهور چین، محدودیت زد‌تی‌ای را برداشت. تحریم‌های آمریکا، تنها چین را به تلاش بیشتر برای پیشرفت واداشته است
در نبردهای ایجادشده بین آمریکا و چین، آمریکایی‌ها در سال‌های اخیر به چند نکته پی برده‌اند. اولین نکته، برتری آمریکا نسبت به چین، به‌خاطر سلطه در بخش‌های فناوری است. به‌عنوان مثالی از برتری آمریکایی‌ها، می‌توان به تأثیر کنترل‌های صادراتی بر شرکت چینی Fuhian Jinhua اشاره کرد. این شرکت به سرقت اطلاعات محکوم شد. به‌علاوه، آمریکایی‌ها در حال تصویب قوانین و محدودیت‌های گسترده‌تر، در فناوری‌های روبه‌رشد هستند. نکته‌ی دیگری که آمریکا اخیرا به آن پی برده، تلاش چین برای خودکفایی در بخش نیمه‌هادی‌ها بوده که در سال‌های اخیر شدت زیادی داشته است. پس از رویداد پیش‌آمده برای ZTE، رئیس‌جمهور چین، ژی جین‌پینگ، شرکت‌های بزرگ فناوری در کشور را فراخواند. پس از اعلام او، غول‌هایی همچون علی‌بابا، بایدو و هواوی، سرمایه‌ی زیادی را برای تولید تراشه اختصاص دادند. چینی‌ها در نبردهای اخیر نشان داده‌اند که توانایی شکست دادن رقبای آمریکایی را دارند. در ابتدای سال جاری، کوالکام در صدد خرید شرکت آلمانی NXP بود که با ورود قانون‌گذاران چینی و کارشکنی‌های آن‌ها، از خرید منصرف شد.
تمایلات هیچ‌یک از دو کشور در نبرد تراشه‌ها، تغییر نخواهد کرد. آمریکا نگان آن است که امنیت ملی کشور به‌خاطر وابستگی به تراشه‌های چینی به خطر بیافتد. از طرفی، نگرانی‌های امنیتی از نفوذ چین به شبکه‌های آمریکا نیز وجود دارد. ازطرفی، تا زمانی که آمریکایی‌ها توانایی فشار بر شرکت‌ها را داشته باشند، ادعای چین برای تبدیل شدن به ابرقدرت صنعت فناوری، توخالی خواهد ماند. درواقع، چین در این نبرد محکوم به‌دنبال کردن بوده و سرنوشت آمریکا، حفظ برتری است. سؤال مهم در نبرد کشورهای چین و آمریکا آن است که آمریکایی‌ها تا کجا پیش خواهند رفت؟ محافظه‌کاران حاضر در کاخ سفید، منتقل کردن زنجیره‌ی تأمین صنعت نیمه‌هادی از چین به آمریکا را در صدر برنامه‌های خود دارند. قطعا آن‌ها در رسیدن به هدف خود موفق نخواهند شد؛ چرا که این صنعت، بیش از همه‌چیز به جهانی‌سازی بها می‌دهد. به‌عنوان مثالی از جهانی بودن صنعت فناوری، می‌توان شرکتی آمریکایی را مثال زد که 16 هزار تأمین‌کننده دارد. بیش از نیمی از آن‌ها در خارج از آمریکا قرار دارند. از طرفی، چین برای بسیاری از شرکت‌ها منبع درآمدی عالی محسوب می‌شود؛ مثلا کوالکام دوسوم از درآمد خود را از رقیب آسیایی تأمین می‌کند. در نهایت، تلاش برای دوتکه کردن صنعت، مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان آمریکایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اقدامات احتمالی آمریکا برای مقابله‌ی جدی با چین، شاید اثرات بلندمدت هم داشته باشد. آمریکا امروز در بحث تولید تراشه‌های حرفه‌ای در جهان اول است و می‌تواند حرکت رقیب خود را تاحدودی کند کند. البته، متوقف کردن کامل حرکت چینی‌ها، قطعا دشوار خواهد بود. همان‌طور که سیلیکون‌ولی در آمریکا و با حمایت‌های دولت به موقعیت کنونی رسید، دولت چین نیز حمایت‌هایی جدی از بخش فناوری خود دارد و تمام تلاش خود را برای موفقیت آن به‌کار می‌گیرد.
چین، برنامه‌هایی جدی برای جذب استعدادها از سرتاسر جهان، خصوصا تایوان دارد. شرکت‌هایی همچون هواوی، توانایی بالایی در نوآوری دارند. در سال 2015، ممنوعیت ارسال پردازنده‌های اینتل به چین، تنها منجر به برنامه‌ریزی‌های بلندمدت آن‌ها برای توسعه‌ی بازار داخلی نیمه‌هادی‌ها شد. پس آمریکایی‌ها می‌دانند که نبرد در حوزه‌ی فناوری به این صورت، بازدهی آن‌چنان مثبتی برایشان نخواهد داشت. فناوری‌های جدید، فرصت کاهش فاصله با آمریکایی‌ها را به چین می‌دهد
طرح چین برای تبدیل شدن به قدرت برتر نیمه‌هادی‌ها، از لحاظ زمانی به‌خوبی برنامه‌ریزی شده است. برای دهه‌ها، صنعت تراشه براساس قانون مور حرکت می‌کرد. در این قانون، ظرفیت‌های یک تراشه با ابعاد ثابت طی دو سال، دو برابر می‌شد. البته، قانون مور به‌زودی به محدودیت‌های فیزیکی می‌رسد. در دورانی که همه‌ی بازیگران صنعت، فناوری‌های جدید از رایانش کوانتومی تا تراشه‌های هوش مصنوعی را به‌کار می‌گیرند، چینی‌ها شانس مناسبی برای ملحق شدن به رقابت دارند. آمریکا، به‌عنوان پیش‌گام صنعت تراشه و پردازنده در جهان، راهکاری شامل سه بخش برای پیروزی در نبرد دارد. بخش اول، همکاری با متحدان اروپایی و آمریکایی برای مقابله با چین و روش‌های احتمالی ناعادلانه‌ی رقابت توسط آن‌ها خواهد بود. بخش دوم، شامل حمایت از نوآوری داخلی می‌شود. در حال‌ حاضر سرمایه‌ی بالایی به بخش تحقیقات تراشه در آمریکا اختصاص می‌یابد. تنوع در جذب استعدادها، مرحله‌ی بعدی مورد نیاز در این بخش است. در نهایت، آمریکایی‌ها برای ادامه‌ی نبرد با چین در عصر سیلیکون، باید خود را برای دنیایی که تراشه‌های چینی در آن حضور جدی دارند، آماده کنند. یکی از این مراحل آمادگی، طراحی و ساخت تجهیزاتی برای آزمایش امنیت تراشه‌های چینی خواهد بود. آمریکا نگرانی بالایی درباره‌ی جاسوسی چین با استفاده از سخت‌افزار دارد و باید به‌همین دلیل، خود را برای مقابله با آن آماده کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/84076/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس