آریا جوان

آخرين مطالب

نگاهی به گرم شدن بی‌ سابقه اقیانوس‌ ها و علل آن فناوری

  بزرگنمايي:

آریا جوان - اقیانوس‌ها با سرعت زیادی در‌حال‌گرم‌شدن هستند و اثرهای نامطلوب زیستی و اقتصادی به‌دنبال دارند.

دانشمندان می‌گویند اقیانوس‌های روی زمین درمقایسه‌با آنچه قبلا تصور می‌شد، سریع‌تر در‌حال‌گرم‌شدن هستند. این یافته‌ها پیامدهای نگران‌کننده‌ای از منظر تغییرات اقلیمی به‌تصور می‌کشند؛ زیرا تقریبا تمام گرمای اضافی جذب‌شده‌ی سیاره در آب‌های آن ذخیره می‌شود. تجزیه‌و‌تحلیل جدیدی نشان داده سرعت گرم‌شدن اقیانوس‌ها درمقایسه‌با برآورد منتشرشده‌ی سازمان‌ملل در پنج سال پیش، 40 درصد بیشتر است. پژوهشگران همچنین متوجه شدند دمای اقیانوس‌ها برای چندین سال متوالی رکوردشکنی کرده است. زیک هوسفاثر ، تحلیلگر سیستم‌های انرژی در گروه پژوهشی مستقل اقلیمی برکلی ارث و نویسنده‌ی مقاله می‌گوید: دمای اقیانوس‌ها در سال 2018 گرم‌ترین مورد ثبت شده بود. همان‌طورکه سال‌های 2017 و 2016 نیز درمقایسه‌با سال‌های قبل از خودشان گرم‌ترین سال بودند. با گرم‌شدن سیاره، اقیانوس‌ها همچون سپری بسیار مهم عمل کرده‌اند. آن‌ها اثرهای تغییرات اقلیمی را با جذب 93 درصد از گرمایی کاهش می‌دادند که درنتیجه‌ی انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصل از فعالیت‌های بشری وارد اتمسفر می‌شد.
افزایش دمای اقیانوس‌ها ممکن است موجب سفیدشدن مرجان‌‌ها شود؛ مانند این مرجان‌ها در پاپوآ گینه‌ی نو.
مالین ال‌پینسکای ، استاد دانشگاه راتجرز می‌گوید: اگر اقیانوس‌ها چنین گرمایی را جذب نمی‌کردند، سطح زمین بسیار سریع‌تر از آنچه دیده می‌شود، گرم خواهد شد. درحقیقت، اقیانوس‌ها درحال‌حاضر ما را از هجوم گرمای طاقت‌فرسا نجات می‌دهند. یکی از پیامدهای افزایش دمای اقیانوس‌ها، ازبین‌رفتن اکوسیستم‌های دریایی و افزایش سطح دریا و تشدید طوفان‌های مخرب است. دانشمندان می‌گویند با ادامه‌ی گرم‌شدن اقیانوس‌ها، این تأثیرات فاجعه‌بارتر می‌شوند. طوفان‌های شدیدتر و پرباران‌تری نظیر طوفان هاروی در سال 2017 و طوفان فلورانس در سال 2018 در‌حال عادی‌شدن هستند و خطوط ساحلی در سرتاسر جهان مکررا دچار سیل می‌شوند. صخره‌های مرجانی که جوامع ماهی آن‌ها منبع غذای میلیون‌ها نفر است، به‌شدت زیرفشار قرار گرفته‌اند و طی سه سال گذشته، یک‌پنجم مرجان‌ها ازبین رفته‌اند. کاترین متیوس می‌گوید: مقاله‌های مرتبط:
گرمایش زمین چگونه زندگی در اقیانوس را تا آستانه انقراض برد اسیدی شدن آب اقیانوس‌ها موجب برهم خوردن مکانیسم‌های زیستی می‌شود زمین در حال بلعیدن اقیانوس‌ها است
مردم مناطق گرم‌سیری که برای تامین پروتئین لازم خود به جوامع ماهی وابسته‌اند، ممکن است به‌شدت تحت‌تأثیر این موضوع قرار گیرند. ظرفیت اقیانوس‌های گرم برای تولید غذا محدود است و آن‌ها سریع‌تر به محدوده‌ی ناامن غذایی نزدیک می‌شوند. به‌دلیل اینکه اقیانوس‌ها چنین نقش مهمی در گرم‌شدن زمین دارند، این اکوسیستم‌ها یکی از حوزه‌های مهم‌ پژوهشی برای دانشمندان اقلیمی به‌حساب می‌آیند. هوسفاثر گفت: میانگین دماهای اقیانوس‌ها راهی مناسب برای ردیابی اثرهای انتشارات گازهای گلخانه‌ای هستند؛ زیرا آن‌ها تحت‌تأثیر الگوهای آب‌و‌هوایی کوتاه‌مدت قرار نمی‌گیرند. اقیانوس‌ها بهترین دماسنج‌هایی هستند که برای ردیابی تغییرات زمین داریم. ازلحاظ تاریخی، درک دمای اقیانوس‌ها دشوار بوده است. گزارش معتبری که مجمع بین‌المللی تغییرات اقلیمی در سال 2014 منتشر کرد، پنج برآورد مختلف از گرمای اقیانوسی ارائه کرد. باوجوداین، میزان گرمایشی که این‌ها نشان می‌دادند، کمتر از میزانی است که مدل‌های اقلیمی کامپیوتری پیش‌بینی کرده است. براین‌اساس، می‌توان گفت یا اندازه‌گیری‌های گرمای اقیانوس یا مدل‌ها اقلیمی دقیق نبوده‌اند. از اوایل دهه‌ی 2000، دانشمندان گرمای اقیانوس را با استفاده از شبکه‌ای از شناورهای مخصوصی به‌نام آرگو اندازه‌گیری می‌کردند. شناورها اطلاعات مربوط به دما و شوری آب را اندازه‌گیری می‌کردند و این اطلاعات ازطریق ماهواره‌ها جمع‌آوری می‌شدند.
یکی از حسگرهای اقیانوسی استفاده‌شده در پروژه‌ی آرگو
گفتنی است قبل از آرگو، پژوهشگران حسگرهای دمایی را به‌کار می‌گرفتند که سیم‌های مسی از کشتی‌ها وارد اقیانوس‌ها می‌کردند. این سیم‌ها تا وقتی سیم شکسته می‌شد و حسگر دورازدسترس قرار می‌گرفت، داده‌ها را از حسگر به کشتی منتقل می‌کردند. این روش، به‌ویژه در ارتباط با دقت عمقی که در آن اندازه‌گیری انجام می‌شد، کمی نامطمئن و بی‌دقت بود. این بی‌دقت موجب مشکلاتی در برآوردهای دمایی مربوط به قرن بیستم می‌شود؛ زیرا دانشمندان از ترکیب این اطلاعات برای مطالعاتشان استفاده می‌کنند. در تجزیه‌و‌تحلیلی جدید، هوسفاثر و همکارانش سه مطالعه‌ی اخیر را ارزیابی کردند که اریب‌های ناشی از استفاده از ابزارهای قدیمی را بهتر درنظر گرفته بودند. نتایج کلی این مطالعات برآوردی از گرم‌شدن اقیانوس‌ها را نشان می‌داد که بیش از گزارش سازمان‌ملل در سال 2014 و نیز مدل‌های اقلیمی بود. آب‌های نزدیک به سطح بیشتر گرم می‌شوند و این گرم‌شدن در دو دهه‌ی اخیر، روندی افزایشی داشته است. اقیانوس‌ها در‌حال‌گرم‌شدن هستند. داده‌های جمع‌آوری‌شده از دهه‌ی 1940 نشان می‌دهند محتوای گرمای اقیانوس‌ها در‌حال‌افزایش بوده است. آب‌های نزدیک سطح در دو دهه‌ی اخیر به‌طور درخورتوجهی گرم‌تر شده‌اند. منظور از گرم‌شدن سطحی اقیانوس، گرم‌شدن آب تا عمق هفتصد متری است. گرم‌شدن عمق اقیانوس به اعماق هفتصد تا دوهزار متری اقیانوس اشاره می‌کند.
با گرم‌شدن اقیانوس‌ها، سطح آب دریا نیز افزایش پیدا می‌کند؛ زیرا آب گرم درمقایسه‌با آب سرد فضای بیشتری را اشغال می‌کند. درحقیقت، عمده‌ی افزایش سطح دریایی که تاکنون مشاهده شده، ناشی از تأثیر گرم‌شدن آب بوده و نه به‌‌دلیل ذوب‌شدن یخ. نویسندگان می‌گویند با نبود اقدام جهانی برای کاهش انتشارات کربنی، تا سال 2100 همین گرم‌شدن به‌تنهایی موجب افزایش سطح دریا تا حدود سی سانتی‌متر خواهد شد و ذوب‌شدن یخ‌ها نیز به تسریع این روند منجر خواهند شد. این امر ممکن است آسیب‌های ناشی از سیلاب‌های شدید ساحلی و طوفان‌ها را بدتر کند. پینسکای گفت: اثرهای ناشی از گرم‌شدن آب ممکن است پیامدهای گسترده‌ای روی زندگی دریایی داشته باشد. با گرم‌شدن اقیانوس، ماهی‌ها به مناطق جدیدتر می‌روند و این امر حتی موجب بُروز نزاع‌ در بین کشورها خواهد شد. این موضوع چیزی فراتر از ماهی‌ها است و به بُروز جنگ‌های تجاری و اختلافات سیاسی منجر می‌شود. مطالعه‌ی چهارمی که این پژوهشگران بررسی کردند نیز این نتایج را تقویت کرد. در آن مطالعه، از روش جدیدی برای برآورد غیرمستقیم دمای اقیانوس‌ها استفاده و نشان داده شد روند گرم‌شدن اقیانوس‌های زمین درمقایسه‌با گزارش سال 2014 بیشتر است. این مطالعه در ابتدا دچار خطایی شده بود که موجب شد نویسندگان در برآوردهایشان تجدیدنظر کنند. این تجدیدنظر باعث نزدیک‌ترشدن نتایج آن‌ها به نتایج مطالعه‌ی جدید شد. هوسفاثر گفت: این اصلاح موجب شد نتایج مطالعه با رکوردهای مشاهده‌ای تطابق بیشتری پیدا کند. پیش‌ازاین، این مطالعه گرمای بسیار بیشتری درمقایسه‌با هر بررسی دیگری نشان می‌داد و به‌طور بالقوه موجب بُروز این نگرانی می‌شد که شاید برآوردهای مشاهده‌ای ما با مشکلاتی همراه است. اکنون، بهترین برآورد آن‌ها با سه مطالعه‌ی دیگر هم‌خوانی دارد. دانشمندانی که این چهار مطالعه را منتشر کرده‌اند، برای تطابق نتایج خود تلاش نمی‌کردند و گروه‌های مشغول کار روی مشاهده‌های گرمای اقیانوس‌ها مدل‌سازان اقلیمی نبودند. آن‌ها به‌ویژه درباره‌ی این موضوع نگرانی نداشتند که آیا مشاهده‌های آن‌ها با مدل‌های اقلیمی سازگار است یا نه.
صخره‌ی مرجانی مُرده در آب‌های اندونزی
لائور زانا‌‌ ، استاد دانشگاه آکسفورد که در این مطالعه مشارکت نکرده، می‌گوید پژوهش جدید خلاصه‌ی بسیار سودمندی از اطلاعاتی است که درباره‌ی اقیانوس‌ها می‌دانیم و اینکه تاحد برآوردهای جدید به‌هم نزدیک هستند. اخیرا زانا پژوهش جدیدی منتشر کرده که از داده‌های موجود برای برآورد درجه حرارت اقیانوس تا سال 1871 استفاده می‌کند. هدف این مطالعه پیداکردن مناطقی بود که در آنجا، به‌دلیل انتشار مجدد گرمای جریان‌های اقیانوسی، افزایش سطح دریا بیش ازحدانتظار بوده تا با این اطلاعات، مناطق درخطر برنامه‌ریزی بهتری برای آن تغییرات کنند. زانا گفت: در‌حال‌گرم‌کردن زمین هستیم؛ اما اقیانوس‌ها به‌موازات زمین گرم نمی‌شوند و میزان افزایش سطح دریا در مناطق مختلف بسته به میزان گرم‌شدن‌ متفاوت خواهد بود. هوسفاثر گفت: اگرچه یافته‌های جدید پیش‌بینی نگران‌کننده‌ای از آینده‌ی اقیانوس‌ها را به‌دست می‌دهد، تلاش برای کاهش گرم‌شدن زمین شاید بتواند کمک کند. فکر می‌کنم دلایلی برای اعتماد وجود دارد؛ حتی اگر در مسیر پیامدهایی که می‌خواهیم نباشیم؛ ولی می‌توانیم از پیامدهای بسیار بد دوری کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/94191/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس